چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵
‌وایتهد: سال‌ها طول کشید تا جسارت نوشتن «راه‌آهن زیرزمینی» را کسب کنم

کولسن وایتهد، نویسنده کتاب خبرساز «راه‌آهن زیرزمینی» در مراسم دریافت جایزه بهترین رمان «شیکاگو تریبون» اعلام کرد، ایده نوشتن این داستان که برای وی‌ جایزه پولیتزر را به ارمغان آورد سال‌ها پیش به ذهنش رسیده بود، اما او آمادگی نگارش آن را نداشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از شیکاگو تریبون، وایتهد 48 ساله، در جمع 900 نفری که برای دیدن او به مراسم شیکاگو تریبون آمده بودند گفت ایده نوشتن داستان «راه‌آهن زیرزمینی» در 30 سالگی به ذهنش رسیده بود. او گفت: «اما من فقط 30 سال داشتم و آمادگی نوشتن چنین داستانی را نداشتم.»
 
در طول سال‌ها نویسنده اهل نیویورک آثار دیگری چون «روزهای جان هنری» و «لنرگاه سقوط» را نوشت و در حرفه خود به عنوان یک نویسنده پیشرفت کرد و از دیدگاه خودش احساس همدردی و بلوغ او در نوشتن به حدی رسید که توانست ایده «راه‌آهن زیرزمینی» را در قالب کلمات به روی کاغذ بیاورد.
 
مدال ویژه مجله «شیکاگو تریبون» تنها جایزه‌ای نیست که وایتهد برای «راه‌آهن زیرزمینی» دریافت کرده است. پیش از این جایزه کتاب ملی آمریکا در بخش داستان و جایزه پولیتزر نیز به او برای این کتاب رسیده بود.

اپرا وینفری، مجری مشهور آمریکایی نیز اعلام کرد این داستان را برای باشگاه کتابخوانی خود انتخاب کرده است و برری جنکینز، کارگردان نیز اقتباسی سینمایی از این کتاب خواهد ساخت.
 
وایتهد درباره نوشتن کتاب می‌گوید: «در نهایت احساس کردم باید این داستان را بنویسم و نویسنده‌ای جدی و واقعی باشم. در نتیجه پس از 18 سال به صداهای در ذهنم مجال خروج دادم.»
 
«راه‌آهن زیرمینی»، که در فهرست اولیه جایزه بوکر نیز قرار داشت، درباره زن برده و جوانی به نام کورا است که به وسیله‌ راه‌آهنی خیالی از نظام برده‌داری در آمریکا فرار می‌کند. کورا در طول سفر خود از ایالات مختلف گذر می‌کند و هر بار با افسانه‌ای جدید از برده‌داری روبه‌رو می‌شود. با وجود مشاهده جنایات متعدد تلاش می‌کند امید خود به زندگی را از دست ندهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها