نویسندگان شهیری چون فیلیپ پولمن و آلن مور نیز به جمع کتابدوستانی پیوستند که هفته گذشته به رهبری نیل گایمن به تعطیلی کتابخانهها در انگلستان اعتراض کردند.
آلن مورِ نویسنده، این اقدام شهرداریها را بسیار «وحشتناک» خوانده است. شهرداری قصد دارد در طول چهار سال آینده 115 میلیون پوند ذخیره کند، همین موضوع آینده کتابخانههای عمومی را به خطر انداخته است.
درخواست کریس استانبرا، نماینده لیبرال دموکرات شهرداری برای توقف کاهش بودجه کتابخانهها هفته گذشته توسط شهرداری رد شد. خود وی در این باره میگوید: «ما درخواست داریم کتابخانهها به حالت کنونی خود باقی بمانند. اما نمایندگان محافظهکار این درخواست را نپذیرفتند. در حال حاضر سه گزینه بر روی میز است که هر سه بر تعطیلی کتابخانهها تأکید دارند.»
نویسندگان نیز به جنبش اعتراضی علیه تعطیلی کتابخانهها پیوستند. فیلیپ پولمن در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «در حال غرق کردن تمدن خود در زیر ماسهها هستیم و مسئولین معتقدند این موضوع اهمیتی ندارد.»
آلن مور نیز که ماه گذشته کتاب جدید خود «اورشلیم»-کتابی درباره شهر مادریاش نورثهمپتونشایر -را منتشر کرده، تعطیلی کتابخانهها را «غیرقابلقبول و وحشتناک» خواند. او به روزنامه محلی نورثهمپتونشایر گفت: «اولویتهای شهرداری بسیار عجیب است. این منطقه در طول تاریخ شاهد اتفاقات عجیبی بوده و باور کردنی نیست که این آدمها در تلاش هستند، تنها راهی که انسانها میتوانند به خود آموزش دهند را از بین ببرند. خود من در کودکی کتابهای زیادی در اختیار نداشتم و کتابخانهها مأمن من به حساب میآمدند.
افزایش مهارت نوجوانان در رشد میزان سواد همه کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است. کتابخانهها بسته شدهاند، کتابخانههای مدارس دیگر فعالیت چندانی ندارند و مشکلات سواد آموزی بسیاری داریم. گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال 2016 میلادی نشان میدهد که در میان 23 کشور توسعهیافته جهان انگلستان در رده بیست و سوم کیفیت آموزشی قرار دارد.
دلیل اصلی اینکه بسیاری از افراد دستمزد پایینی دارند، این است که از مهارت کافی برخوردار نیستند. بسیاری از این افراد سواد اجتماعی کافی که پیشزمینه دریافت حقوق بیشتر است، ندارند. زیرا به دانشگاه نرفتهاند و تحصیلات کافی ندارند.»
سال گذشته نیز مردم و نویسندگان بسیاری به این موضوع اعتراض کردند و معتقد بودند تعطیلی کتابخانهها راه را برای بیسوادی جامعه باز میکند. بسیاری از این اعتراضها به خیابانها کشیده شد تا صدای مردم به گوش مسئولین برسد، که اگر دچار کاهش بودجه شدهاند باید جایی دیگر به دنبال جبران آن باشند و بدانند کتابخانهها مرکز اصلی فکر و تبادلنظر بین کاربران هستند و وجود آنان در هر جامعهای ضروری است.
تصمیم نهایی درباره تعطیلی کتابخانههای نورثهمپتونشایر در تاریخ 22 فوریه سال 2018 (3 اسفند ماه 1396) اتخاذ میشود. باید منتظر ماند و دید اعتراض مردم و نویسندگان به کجا میرسد.
نظر شما