چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴
نامه مصرف‌کنندگان کاغذ به وزیر ارشاد برای جلوگیری از افزایش تعرفه کاغذ

نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ چاپ، تحرير و روزنامه از ارسال نامه به سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با محوریت جلوگیری از افزایش تعرفه واردات کاغذ و خطر حذف كاغذ از ارز مبادراتي ‌ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دو هفته پیش وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت نامه‌ای به وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی ارسال کرد و در آن نامه خواستار افزایش تعرفه واردات کاغذ چاپ،‌ تحریر و روزنامه از پنج درصد به 10 درصد شد، افزایش قیمتی که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک بر قیمت نهایی اغلب کالاهای فرهنگی تاثیر سوء بگذارد.
 
این در حالی است که در دو سال گذشته نیز این درخواست از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح شده بود اما مصرف‌کنندگان کاغذ که بیش از 30 گروه صنفی (از جمله ناشران، اهالی مطبوعات، چاپخانه‌داران و صاحبان صنایع مختلف) با ارسال نامه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار رسیدگی و جلوگیری از افزایش قیمت شدند که با موافقت  وزیر وقت همراه بود.
 
غلامرضا شجاع، نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ با اعلام این خبر به ایبنا، گفت:‌ به دنبال ارسال نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزیر ارشاد، صبح امروز نامه‌ای را به نمایندگی از مصرف‌کنندگان کاغذ برای وزیر ارسال کردم و در آن از وزیر خواستم که مانند دو سال گذشته در کنار مصرف‌کنندگان قرار گیرد.
 
وی افزود: در این نامه خواستار جلوگیری از افزایش تعرفه واردات کاغذ، همچنین جلوگیری حذف ارز مبادلاتی کاغذ و زینک افست شدیم، زیرا در غیر این صورت  علاوه بر افزايش فعلي شاهد افزایش قیمت ناگهانی کاغذ و زینک در بازار ایران خواهیم بود.
 
شجاع با بیان اینکه در اغلب کشورهای دنیا از کاغذ به عنوان مواد اوليه محصولات  فرهنگی حمایت می‌شود، گفت: معمولا ورود کاغذ در بسیاری از کشورها از حقوق گمرک، سود بازرگانی و مالیات بر ارزش افزوده معاف هست و اگرچه در کشور ما نیز این قانون جاری است اما اخیرا با تلاش تولیدکنندگان داخلی که کاغذهای تولیدی آنها فقط حدود 10 درصد کاغذ مورد نیاز کشور را تامین می‌کند، آن هم با كيفيت نازل با درخواست افزایش تعرفه کاغذ وارداتی و زمزمه حذف ارز مبادلاتی روبرو شده‌ایم.
 
نماینده مصرف‌کنندگان کاغذ در بخش دیگر سخنان خود به افزایش قیمت جهانی کاغذ هم اشاره کرد و یادآور شد: در طول چند ماه گذشته، تعدادی از کارخانه‌های تولیدکننده کاغذ در کشور چین با هدف حفظ محيط زيست و جلوگیری از آلایندگی هوا تعطیل شدند و این کشور اکنون یکی از واردکنندگان کاغذ به شمار می‌آید و تعطیلی این کارخانه‌ها از عوامل موثر بر گرانی جهانی قیمت کاغذ دارد.
 
وی تاکید کرد: ‌به دنبال گران شدن قیمت خمیر کاغذ و کاغذ در دنیا، افزایش قیمت کاغذ در داخل کشور، اتفاقی قابل پیش‌بینی بود. اما مساله اینجا است که قیمت کاغذ امروز در بازار ایران قیمتی منطقي است و كاغذ حاشیه سود کمی برای واردکنندگان دارد.
 
شجاع همچنین به برگزاری نشست مشترک مصرف‌کنندگان و واردکنندگان کاغذ در روز گذشته اشاره کرد و گفت: در این نشست از واردکنندگان خواستیم که ورود کاغذ به کشور را مدیریت کنند، زیرا به دنبال افزایش قیمت كاغذ و از بين رفتن آرامش بازار امکان حضور افراد سودجو و مافیا پول به بازار کاغذ وجود دارد، موضوعی که می‌تواند آرامش بازار کاغذ را برهم بزند.
 
وی با بیان اینکه با افزایش تعرفه واردات کاغذ شاهد افزایش قیمت کتاب و مطبوعات و ديگر  محصولات فرهنگی، خواهیم بود عنوان کرد:‌ در همه کشورهای دنیا دولت‌ها از محصولات فرهنگی حمایت می‌کنند و اگر کاغذ گران شود ما شاهد افزایش قیمت کتاب، مطبوعات و محصولات فرهنگی خواهیم بودیم و ممکن است اقتصاد بيمار چاپ،  نشر و مطبوعات کشور رو به وخامت بگذارد.
 
 شجاع گفت: در صورت افزايش قيمت كاغذ شاهد كاهش تيراژ و ساعت مطالعه كتاب و روزنامه خواهيم بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها