عبدالمجید ایلون کشکولی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد
بومی بودن کتابهای پزشکی به تشخیص بیماری کمک میکند/ تالیف کتاب بر اساس نیاز جامعه
عبدالمجید ایلون کشکولی، برگزیده بیستوچهارمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی گفت: بومی بودن کتابهای پزشکی کمک شایانی به تشخیص بیماری و درمان بیماران میکند.
وی درباره روند تالیف کتاب و دستهبندی کتابها در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی افزود: در جشنوارههای کتاب سال دانشجویی کتابها به دو روش تالیف میشوند برخی کتابها صرفا توسط دانشجویان نگارش یافته و دسته دوم کتابهایی است که با نظارت استادان برجسته و پرسابقه در حوزه تالیف از سوی دانشجویان نوشته شده است. هرکدام از این کتابها اهداف خاص خود را دارند. طبیعتا کتابهایی که با نظارت استادان در دانشگاهها تالیف میشوند اهداف مهمتری داشته است.
نویسنده کتاب «سنگهای کلیه و مجاری ادراری» یادآور شد: این کتاب با همکاری دکتر سید حبیبالله موسوی به مدت سه سال به نگارش درآمده است. با توجه به جای خالی کتابی که درباره مباحثی چون مجاری ادراری و کلیه بود، تصمیم بر آن شد تا کتابی در این حوزه به جامعه پزشکی کشور و دستیاران تخصصی عرضه شود و پس از سه سال تلاش شبانهروزی در نهایت به رشتهتحریر درآمد.
این مولف اصلیترین ویژگی کتاب را در انتشار عکسهایی دانست که مربوط به بیماران داخل ایران هستند. وی در اینباره بیان کرد: عکسهای بهکار رفته در این کتاب برای آموزش بهتر و تفهیم بیشتر مطالب است که خوشبختانه بومی است و مربوط به جراحی بیمارانی است که داخل ایران با بیماریهای کلیوی مواجه بودند. در واقع بومی بودن کتابهای پزشکی کمک شایانی به تشخیص بیماری و درمان بیماران میکند. علاوهبر آن نگارش کتاب کاملا با شیوه نگارش زبان فارسی همخوانی دارد.
ایلون کشکولی درباره اثرات مثبت این جشنواره عنوان کرد: به عقیده من از اثرات مثبت این جشنواره جرات دادن به دانشجویانی است که علاقه به تالیف دانش خود در قالب کتاب دارند و این جشنوارهها سنگ محک معتبری است تا هر دانشجو بداند در چه مرحلهای از تولید علم قرار دارد.
این مولف از روند هدفدار بودن این جشنواره گفت: انتظار داریم تالیفاتی که برای شرکت در جشنواره ارسال میشود از نظر محتوایی جهتدهی شود و بر اساس نیاز جامعه علمی کشور در هر شاخه کتاب تالیف شود در این صورت با یک تیر دو نشان زدهایم. این هدف موبوط به برقراری هماهنگی میان وزارت علوم با جهاددانشگاهی است.
برگزیده بیست و چهارمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی درباره ابعاد مادی جشنواره خاطرنشان کرد: نه تنها من بلکه بسیاری از شرکتکنندگان انتظار دارند جشنواره از لحاظ مادی ارزش بیشتری داشته باشد. این امر کاملا طبیعی است که بسیاری از دانشجویانی که در این مرحله شروع به تالیف کتاب میکنند، نیاز مادی بیشتری داشته باشند. بنابراین داشتن انگیزه مادی برای تالیف کتاب میتواند کیفیت پژوهش افراد را افزایش دهد و در نهایت منجر به انتشار کتابی میشود که از کیفیت علمی بالایی برخوردار است.
وی همچنین درباره برگزاری کارگاههایی که قرار است از سوی موسسه خانه کتاب برای برگزیدگان برگزار شود، گفت: برگزاری این کارگاهها برای شرکتکنندگان جشنواره امری بسیار سودمند و ثمربخش خواهد بود و من اطمینان دارم بازدهی بالای هم خواهد داشت.
به گفته کشکولی، انتظار میرود این کارگاهها در سطح پایینتری برگزار شود تا افرادی که در این جشنواره برگزیده نشدند و شایسته تقدیر هم نشدند از امکانات آموزشی این کارگاه استفاده کنند. این امر باعث میشود در سالهای آتی جشنواره در سطح بالاتری برگزار شود.
نظر شما