سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
اهدای خانه و مزرعه فلانری اوکانر به دانشگاه جورجیا

خانه و مزرعه شخصی فلانری اوکانر، نویسنده آمریکایی به دانشگاه محل تحصیل این نویسنده هدیه داده شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ای. جی. سی، گزارش: حمید رحیمی- ارتباط بین فلانری اوکانر نویسنده شهیر آمریکایی و دانشگاه «میلدگویل» بسیار قوی بود. وقتی اوکانر 13 ساله بود خانواده‌اش به شهر ساوانا در میلدگویل نقل مکان کردند و بعدها خود اوکانر در کالج دولتی زنان در جورجیا مشغول به تحصیل شد.
 
این دانشگاه در سال 1889 به عنوان کالج صنعتی جورجیا به همگان معرفی شد. اوکانر در سال 1942 وارد این دانشگاه و در سال 1945 فارغ‌التحصیل شد. وی در سال 1951 به میلدگویل بازگشت و پس از اینکه دریافت به بیماری لوپوس دچار شده است 13 سال آخر عمر خود را در این خانه سپری کرد.
 
سال 2001 بود ک مؤسسه «فلانری اوکانر» برای حفظ یادگارهای اوکانر خانه و مزرعه خانوم نویسنده را از دانشگاه پس گرفت. در خانه و مزرعه در سال 2003 به روی مردم باز شد و کمک‌های مردمی سبب شد هزینه‌های مربوط به مراقبت و نگهداری از 500 هکتار زمین اطراف این خانه تأمین شود. اما حالا و پس از 16 سال بار دیگر خانه اوکانر به دانشگاه تقدیم شد.

متیو دیویس، مدیر دانشگاه جورجیا از گرفتن خانه اوکانر راضی است و معتقد است اوکانر یکی از مهم‌ترین دانشجویان دانشگاه بوده است. او می‌گوید: «بی‌شک باید از میراث وی به دقت مراقبت کرد. مؤسسه اوکانر سبب شد مردم برای دیدن از این خانه و مزرعه به اینجا بیایند و همین موضوع سبب می‌شود با محیط زندگی این نویسنده مهم آمریکایی آشنا شوند. افتخار بزرگی است که بار دیگر ساختمان محل سکونت این نویسنده در اختیار دانشگاه قرار گرفته است.»
 
فلانری اوکانر، نویسنده آمریکایی در سال 1925 به عنوان تنها فرزند خانواده اوکانر به دنیا آمد. او در طول عمر کوتاه خود دو داستان بلند و 32 داستان کوتاه نوشت. نقدهای ادبی او هم در کنار داستان‌هایش از اعتبار زیادی برخوردارند. «شهود» و «خشونت را تاب بیاور» دو رمان نویسنده است که اولی با ترجمه آذر عالی‌پور و همکاری «نشر نو» وارد بازار کتاب ایران شده است.
 
اوکانر در اغلب آثارش می‌کوشید به سوالاتی درباره مسایل اخلاقی و اعتقادی پاسخ دهد و در داستان‌هایش انزوای انسان‌ها و رابطه نزدیکش را با خداوند نشان می‌داد. نویسنده آمریکایی گرایشات مذهبی شدیدی داشت و این موضوع را در آثارش نیز منعکس می‌کرد. این نویسنده آثارش را در دهه 50 و 60 میلادی نوشته است؛ دوره‌ای که در آن شاهد شدت گرفتن اعتراض‌ها نسبت به تبعیض‌نژادی در کشورش بود و بازتاب چنین مسایلی را می‌توان در آثار اوکانر مشاهده کرد.

اوکانر نویسنده‌ای از جنوب آمریکاست و مانند بسیاری از نویسندگان جنوب این کشور، در آثارش به موضوعاتی چون مذهب و خرافات می‌پردازد و در روایت‌هایش از این موضوعات است که داستان‌هایی در سبک گروتسک را خلق می‌کند. 

مجموعه داستان‌های کوتاه اوکانر در ایران نیز ترجمه شده است. آذر عالی‌پور، مترجم با همکاری نشر «آموت» مجموعه کامل داستان‌های کوتاه اوکانر را منتشر کرد.
 
فلانری اوکانر سرانجام در سن 39 سالگی در بیمارستانی در ایالت جورجیا دار فانی را وداع گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها