دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۵
مردم را به کتاب و  کتابخوانی عادت بدهیم

عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر در دیدار با معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه با ابراز خوشحالی از انتخاب شهر بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران گفت: دغدغه توجه به کتاب در میان مردم بوشهر و مسئولان وجود دارد. به همین دلیل کاستی‌ها به سرعت برطرف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هیات همراه خود شامل مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی غیاثی ندوشن، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در استانداری بوشهر حاضر و با عبدالکریم گراوند، استاندار بوشهر دیدار و گفت‌وگو کردند.

حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در ابتدای این جلسه به معرفی برنامه‌های استان بوشهر، به‌عنوان پایتخت کتابی ایران پرداخت و یادآور شد که استانداری بوشهر و حمایت‌های فرهنگی آن نقش بسیار پررنگی در انتخاب بوشهر، به عنوان پایتخت کتاب جمهوری اسلامی ایران داشته است.
 
استان بوشهر از نظر فرهنگی غنی‌ است
در ادامه این جلسه، استاندار بوشهر ضمن خیر مقدم به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: سپاسگزارم نسبت به محبتی که به شهر بوشهر داشتید و خوشحالم که این شهر به‌عنوان پایتخت کتاب جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده است. این استان ریشه‌های بسیار قوی در حوزه فرهنگ دارد و از نظر فرهنگی بسیار غنی است. از طرف دیگر به دلیل قرار گرفتن این استان در کنار خلیج فارس، همیشه تجارت در این استان جریان داشته است و طبیعتا استانی که در آن تجارت جریان باشد، مسائل فرهنگی نیز بهتر در جریان است.

این مدیر دولتی ادامه داد: استان بوشهر دارای صنعت چاپ بسیار قدرتمندی است و از آنجایی که چاپ و نشر ارتباطی غیرگسستنی دارند، می‌توان به بهبود وضعیت کتاب و کتابخوانی در سطح استان امیدوار بود؛ چراکه علاوه بر همه موارد گفته شده، دغدغه توجه به کتاب در میان مردم بوشهر و مسئولان وجود دارد. با همه این تفاسیر کاستی‌هایی در سطح شهر وجود دارد که به سرعت باید برطرف شود.
 
گراوند با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در جمهوری اسلامی ایران، گفت: ما در کشور جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنیم، کشوری که بر پایه اسلام و کتابش قرآن بنا شده است. این کتاب آسمانی همه چیز را توضیح داده است و سرچشمه پیشرفت و سعادت بشر است. از این رو، ما نگاه مثبتی به حوزه فرهنگ داریم؛ چراکه معتقدیم هر فردی که به فرهنگ خدمت کند، به مردم خود خدمت کرده است. به اعتقاد من، بی‌توجه به مسائل فرهنگی تنها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خلاصه نمی‌شود و به تمام مسئولان استان برمی‌گردد، بنابراین باید توجه ویژه به مسائل فرهنگی داشت.

استاندار بوشهر در بخش پایانی صحبت‌هایش عنوان کرد: در دنیای امروز رقیبان بسیار زیادی برای کتاب پیدا شده است و تنها راه این است که با یک برنامه‌ریزی درست، مردم را به کتاب و  کتابخوانی عادت بدهیم که انصافا کار سخت و دشواری است؛ چراکه رقیبان کتاب توجه جامعه را به خود جلب کرده‌اند. البته من به آینده بسیار امیدوارم و مطمئن هستم که می‌توان راهکاری اتخاذ کرد تا از همین فضای مجازی به‌عنوان ابزاری برای پیشرفت کتاب و کتابخوانی بهره برد.

به مشکلات فرهنگی واقف هستیم
محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه عنوان کرد: خیلی خوشحالم که در نخستین سفر کاری خود در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میهمان اهالی فرهنگ در استان بوشهر هستم. جا دارد تا از این فرصت استفاده کنم و از حمایت‌های استانداری بوشهر در تحقق برنامه‌های پایتخت کتاب تشکر کنم.
 
این مسئول فرهنگی ادامه داد: امیداورم که این حمایت‌ها در حد استان باقی نماند و شاهد تاثیر توجه ویژه اهالی بوشهر به کتاب در سایر استان‌های کشور نیز باشیم. من به‌عنوان یک مسئول فرهنگی به مشکلات جامعه واقف هستم و می‌دانم که دست روی هر مشکلی که بگذاریم به حوزه فرهنگ ختم می‌شود؛ بنابراین نیاز است که اقدامات اساسی در حوزه فرهنگ انجام شود.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکیدی بر حمایت‌های مادی استانداری نداریم که البته اگر باشد می‌تواند مشکلات زیادی را حل کند اما همین که استانداری با اداره فرهنگ استان همراه باشد و فعالیت‌های اداری اداره کل را تسریع بخشد، کمک بزرگی به حوزه فرهنگ استان شده است.
 
راه‌اندازی یک کتابخانه از راه‌اندازی یک کارخانه سخت‌تر است
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب و دبیر هفته کتاب نیز که از میهمانان استادار بوشهر بود، با ابراز خوشحالی از نگاه مردم بوشهر به کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: واقعا جای خوشحالی است که در شهری حضور داریم که در گوشه‌و کنار آن ذوق مطالعه و کتاب‌خوانی وجود دارد. خانم حمیده ماحوزی تنها مدیرکل استانی خانم، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند که اگر نگوییم، بهتر از مردان، می‌توان گفت که هم‌پای مدیران مرد حرکت و تلاش داشته است.

دبیر هفته کتاب ادامه داد: حال که فرصتی فراهم شد تا جلسه‌ای بین مدیران فرهنگی و استانداری برگزار شود، من به‌عنوان یک علاقه‌مند حوزه کتاب از شما درخواست می‌کنم که تا حد امکان به کتاب و کتابخوانی توجه داشته باشید؛ چراکه فعالیت در این حوزه کاری ماندگار و قابل ستایش است. به اعتقاد من همه‌ی کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌ها سطح بوشهر نیاز به تقویت دارند؛ چراکه کتاب به سختی به دست مردم می‌رسد.

مدیرعامل موسسه فرهنگی خانه کتاب در توضیح وضعیت کتابفروشی‌های بوشهر گفت: در حال حاضر فکر نمی‌کنم که تعداد کتابفروشی‌های بوشهر بیشتر از 12 فروشگاه باشد. جالب است بدانید که همین تعداد نیز با تلاش شبانه‌روزی چراغ کتابفروشی‌ها را روشن نگه داشته‌اند. در چنین شرایط باید توجه ویژه به کتابفروشی‌ها داشته باشیم تا از تعطیلی آنها جلوگیری کنیم؛ چراکه در شرایط فعلی راه‌اندازی یک کتابخانه از راه‌اندازی یک کارخانه نیز سخت‌تر است.

علی‌اصغر سید‌آبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز که از حاضران در جلسه بود گفت: انتخاب پایتخت کتاب ایران بر اساس امکانات موجود در استان انجام نمی‌شود؛ بلکه بر اساس برنامه‌های کتابی هر استان انتخاب می‌شود و در سال 96، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر از سایر استان‌ها برنامه‌های بهتر و کامل‌تری را ارائه کرده بود. یکی از ملاک‌های ما برای انتخاب پایتخت کتاب، همکاری همه نهادهای اداری و سازمانی استان است؛ یعنی تنها تمایل اداره ارشاد کافی نیست و کل ادارات باید دغدغه کتاب و کتابخوانی داشته باشند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وقتی ما درباره ترویج فرهنگ کتابخوانی حرف می‌زنیم، یعنی درباره همه حوزه‌های مدیریتی سخن می‌گوییم. به همین دلیل فکر می‌کنم که استانداری نقش بسیار موثری در پیشبرد اهداف پایتخت کتاب دارد و ما این انتظار را داریم که همراه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر برای تحقق برنامه‌های پایتخت کتاب تلاش کند.
 
علی غیاثی، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: استان بوشهر برای انتخاب شدن به‌عنوان پایتخت کتاب ایران رقیبان قوی و مهمی را پشت سر گذاشت؛ به همین دلیل احساس می‌کنم که نیاز است، استانداری و سایر نهاد‌های مربوطه ورود پیدا کنند تا این شهر بتواند پایتخت شایسته‌ای برای کتاب و کتابخوانی باشد.
این مدیر فرهنگی در بخش پایانی صحبت هایش عنوان کرد: عده‌ای تصور می‌کنند که با انتخاب پایتخت کتاب همه چیز تمام شده است و باید خوشحال باشند که چنین اتفاقی رخ داده اما به اعتقاد من کار تازه برای دوستان بوشهری آغاز شده است و این استان باید، توانایی‌ها و ظرفیت‌های خودش را اثبات کند.
 
در پایان این جلسه دو طرف به توافق لازم برای حل مشکلات کتابی استان رسیدند و قرار شد که مشکلات فرهنگی این شهر مانند نبود یک کتابخانه بزرگ و جامع به زودی برطرف شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها