سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۷
از طرح پویش ملی «سطر سپید» استقبال می‌کنیم/ گویا کردن کتاب‌های آموزشی و دانشگاهی

محبوبه ایزدی، سرپرست بخش نابینایان کتابخانه دانشگاه تهران گفت: ناشران دانشگاهی و کتاب‌های علمی باید به جایگاهی برسند که در کنار هر کتاب چاپی یک نسخه کتاب گویا نیز منتشر کنند.

محبوبه ایزدی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره مفید بودن چاپ بریل در برخی کتاب‌های آموزشی گفت: چاپ کتاب به الفبای بریل بسیار هزینه‌بر و حجیم است به جز در مواردی که فرد نابینا باید با تلفظ دقیق کلمات آشنا شود. مانند آموزش زبان‌های خارجی که فرد نیاز به شناخت حروف کلمات دارد.
 
سرپرست بخش نابینایان کتابخانه دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: از مزایای کتاب‌های گویا، سرعت بالای آن‌ها هم در انتشار کتاب و هم در استفاده از سوی نابینایان و کم حجم بودن این کتاب‌ها است. از دیگر مزایای کتاب‌های گویا این است که افراد در فاصله زمانی کوتاه‌تری می‌توانند کتاب را گوش کنند و میزان سرعت خواندن خود را متناسب با سختی یا راحتی مطالب کتاب انتخاب کنند. به همین دلیل این کتاب‌ها از استقبال بیشتری از سوی نابینایان قرار گرفته است.
 
سرپرست بخش نابینایان کتابخانه دانشگاه تهران درباره  طرح‌هایی مانند پویش ملی «سطر سپید» افزود: در گذشته استقبال چندانی از تولید کتاب‌های گویا از سوی دانشگاهیان نمی‌شد و در سال‌های اخیر با افزایش این طرح‌ها این نیاز عیان شد و تا حدودی به گویا کردن کتاب‌های آموزشی و دانشگاهی ترغیب شدند.
 
به گفته ایزدی، ناشران دانشگاهی و کتاب‌های علمی باید به جایگاهی برسند که در کنار هر کتاب چاپی یک نسخه کتاب گویا نیز منتشر کنند.
 
این فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: گویاسازی اصلی‌ترین فعالیت بخش نابینایان کتابخانه دانشگاه تهران است. همچنین با قرار دادن نرم‌افزارهایی که در اختیار افراد قرار داده است سرعت تبدیل کتاب به کتاب گویا افزایش یافته است.
 
ایزدی از طرح «همکاری اداری» در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر طرحی با عنوان همکاری اداری در دانشگاه تهران انجام شده است که در این طرح از همکاران بخش‌های دیگر در دانشگاه تهران در تولید کتاب‌های گویا به عنوان گوینده‌های افتخاری استفاده می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها