سه‌شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۵
استرس پس از رویداد

"دلهره‌های کودکی" بر یک مصیبت انسانی و جهان‌شمول انگشت گذاشته که نمی‌توان گفت فقط در تمدن‌های غربی می‌گذرد. این مصیبت در مورد زخم‌های روحی در سال‌های اولیه زندگی و سرکوب آن‌هاست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب "دلهره‌های کودکی"، جستجوی خود واقعی، اثر آلیس میلر از سوی نشرنو به تازگی وارد بازار کتاب شده است.

این کتاب بر اساس نسخه نهایی و ویراست شده سال 1995 است. آلیس میلر پس از استقبال زیاد از نسخه اولیه این کتاب بر آن شد که متن کتاب را به طور کامل اصلاح کند و در روند بازبینی، قسمت‌های خاصی را که نیاز به توضیحات بیشتر داشته، روشن کرده است.

این کتاب بر یک مصیبت انسانی و جهان‌شمول انگشت گذاشته که نمی‌توان گفت فقط در تمدن‌های غربی می‌گذرد. این مصیبت در مورد زخم‌های روحی در سال‌های اولیه زندگی و سرکوب آن‌هاست. سرکوبی که شخصیت کودک را در آینده شکل می‌دهد. سرکوب آسیب‌های روحی در دوران کودکی ریشه اصلی اختلالات روانی و جنایتکاری است.

در این کتاب به این نکته اشاره می‌شود که  آسیب‌های دوران کودکی به شکل خطرناکی در سلول‌های ما انباشته می‌شود و ما را به فعالیت‌های مخرب وامی‌دارد، حتا اگر واقعا مایل به انجام چنین کارهایی نباشیم. به عنوان مثال در دهه 1970 در آمریکا آشکار شده بود که سربازان جنگ ویتنام همچنان از عوارض روحی آسیب‌هایی رنج می‌بردند که سال‌ها پیش سرکوب کرده و واپس رانده بودند. این پدیده به سندرم "استرس پس از رویداد" معروف شد.
با خواندن این کتاب درمی یابیم که؛ ما تنها اگر امروز، فردا، پس فردا و برای همیشه با آغوش باز پذیرای  احساسات مدام در حال تکامل‌مان باشیم و ابزارهای لازم را برای درک آن‌ها را کسب کنیم می‌توانیم سلامتی و شفافیت و استقلال به دست بیاوریم و حفظشان کنیم. تنها در این صورت است که می‌توانیم جای پایمان را محکم کنیم و به مواد مخدر و مرشد و گروه‌های مختلف احساس نیاز نکنیم و به نظریه هایی که توصیه می‌کنند گذشته را تغییر دهیم دل نبندیم.

در این کتاب به مطالبی نظیر در جست‌وجوی خود واقعی، افسردگی به مثابه نقطه مقابل خودنمایی، سرکوب نیازهای اساسی، زندان درون، دور باطل شماری، مادر به مثابه نماینده جامعه در سال‌های نخستین زندگی کودک و... پرداخته شده است.

آلیس میلر به خاطر تحقیقات‌اش در مورد علل و آثار آسیب‌های کودکی و به‌‏‌خصوص بابت کتاب پرفروش" دلهره‌‏‌های کودکی" شهرتی جهانی یافته است. وی پس از پانزده سال، دیگربار به‌سراغ آن کتاب آمده و با توجه به این‏که می‌‌گوید از چارچوب روان‏کاوی خروج کرده در کتابش بازبینی اساسی کرده است. او بر این باور است که ریشه‌های خشونت و بی‏‌رحمی‏‌های جامعه در شیوه‌‏های سنتی تربیت کودکان و آموزش آن‏‌ها نهفته است که می‏‌تواند دوران کودکی را به زندان مبدل کند. نویسنده در این ویراست جدید شرح می‌‏دهد ما چگونه می‏‌توانیم از یافته‏‌های جدید او برای رهایی خود استفاده کنیم. میلر با استفاده از مثال‌‏های گوناگون توضیح می‏‌دهد چگونه می‌‏توانیم احساسات گم‏شده و گذشتۀ سرکوب‏‌شدۀ خویش را بازیابیم و شروعی جدید و سالم برای خود و فرزندانمان رقم بزنیم.

میلر هفت کتاب نوشته است که به 21 زبان ترجمه شده‌اند. بابت فعالیت‌هایش در زمینه علل و نتایج کودک آزاری و خشونت علیه کودکان و هزینه آن برای جامعه شهرتی بین المللی کسب کرد. میلر در سال 2010 در 87 سالگی درگذشت.

کتاب "دلهره‌های کودکی" نوشته آلیس میلر را امید سهرابی نیک به فارسی برگردانده و در 175 صفحه به قیمت 15000 تومان از سوی نشر نو به تازگی وارد بازار کتاب شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها