به گفته رئیس سازمان چاپ، انتشارات و رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی، به مناسبت هفته کتاب در دانشکدههای برگزیده این انشگاه، ایستگاه کتاب راهاندازی میشود.
اسکندری اهداف و برنامه حوزه نشر کتاب را در دو محور سیاستهای کلان و برنامههای انتشارات مطرح کرد و گفت: حاکمیت فرآیند داوری بر همه آثار در حال انتشار، قابلیت دفاع علمی و ارزشمدار از محتوای آثار، ایجاد چرخه توزیع فراگیر، درآمدزایی و خروج از زیاندهی و مدرنسازی فرآیند تولید، توزیع و عرضه کتاب از مواردی است که باید در حوزهسیاستهای کلان مورد توجه جدی واقع شده و اجرا شود. در واقع باید ملاکهای اساسی دقت، سرعت و جامعیت مورد توجه بوده و آثار از ارزش لازم برخوردار و پرمخاطب و اثرگذار باشند. خوشنامی و کمهزینه بودن هم باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی گفت: تدوین آییننامه نشر کتاب، ساماندهی همه مراکز نشر دانشگاه، تدوین اولویتهای سفارش، تولید، تامین و حمایت نشر، تدوین اولویتهای سفارش، تولید، تامین و حمایت نشر و تدوین دستورالعمل حمایت از نشر رسالههای برگزیده دکتری و کارشناسیارشد از برنامههای انتشارات دانشگاه برای تحقق این اهداف است.
رئیس سازمان چاپ، انتشارات و رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: ما همچنین با اعمال نظام رتبهبندی کتابهای دانشگاه، استعدادیابی و آموزش نویسندگان دانشگاهی، راهاندازی سامانه متمرکز انتشارات، راهاندازی باشگاه کتاب ویژه نویسندگان، اساتید و دانشجویان، رونمایی ماهانه آثار منتشرشده و راهاندازی واحد مشاوره کتاب درصدد اجرای برنامههای متعدد برای جبران کمبودهای گذشته هستیم.
اسکندری با اشاره به برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی به طور ویژه برای هفته کتاب و توجه به ظرفیتهای مختلف این دانشگاه گفت: تعیین شعار سال هفته کتاب، نامگذاری هر روز هفته کتاب برای دانشگاه، دانشجو، استاد و غیره، رونمایی از چند اثر، دیدار نویسندگان و کتابداران دانشگاهی با رئیس هیات امناء و رئیس دانشگاه، تجلیل از برترینهای نشر دانشگاه، انعقاد تفاهم نامههای همکاری، فراخوان اهدای کتاب، جشنواره قلم آزاد (آثار برگزیده تولید فکر و آزاد اندیشی)، نمایشگاه کتابهای منتشر شده دانشگاه، نمایشگاه و فروشگاه کتابهای علمی با حضور ناشران دانشگاهی، دیدار با نویسندگان و شاعران در دانشکدهها و راهاندازی ایستگاههای کتاب در دانشکدههای برگزیده از جمله برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در هفته کتاب است.
وی همچنین از برگزاری مسابقات کتابخوانی دانشجویی، اساتید، کارکنان و خانوادهها، معرفی سیرهای مطالعاتی، آغاز سلسله نشستهای نقد کتاب، انجام نذر کتابخوانی توسط دانشجویان علاقهمند در مراکز خیریه، فراخوان مسابقه نشان انتشارات دانشگاه، ارائه بن خرید کتاب برای آثار منتشرشده توسط دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد بازارچه مبادله کتاب در دانشگاهها، ایجاد بازارچه عرصه و فروش کتب دست دوم دانشجویی، معرفی کتاب اولیها وغیره به عنوان برنامههای این دانشگاه در هفته کتاب خبر داد.
رئیس سازمان چاپ، انتشارات و رسانههای دانشگاه آزاد اسلامی درباره راهکارهایی برای برگزاری هرچه بهتر هفته کتاب تصریح کرد: برگزاری نمایشگاهها عمومی و تخصصی، حمایت از ناشران، افزایش کتابخانههای کشور و قابل دسترس بودن در محیطهای کار و زندگی، تقدیر از اساتید و دانشجویان برتر در حوزه نشر، عمومی سازی برگزاری هفته کتاب و خروج آن از فرآیند رسمی و اداری، اثرگذار نمودن فرایند مطالعه در زندگی جاری جامعه با فرهنگ سازی اهدای کتاب، جذاب سازی محتوا و چاپ، تمرکز بر مطالعه در کودکان با کمک دانشجویان، خروج دانشگاه از جزوه محوری و ارجاع به کتابهای متعدد و جشن انتخاب کتاب دانشجویی برگزیده سال با در نظر گرفتن جایزه نفیس مثل تحصیل تا پایان دکتری بدون شهریه از مواردی است که شاید بتواند تاثیرات مستقیمی در این زمینه داشته باشد.
اسکندری گفت: برگزاری مسابقه کتابخوانی سراسری، تخفیفهای ویژه دانشجویی، برگزاری جلسات معرفی کتاب با حضور مولف میتوانند در افزایش سرانه مطالعه بسیار تاثیرگذار باشد. البته اگر بتوانیم در دوران کودکی و مدرسه توسط دستگاههای فرهنگی زمینه علاقهمندی را در افراد فراهم کنیم، جامعه به سمت افزایش سرانه مطالعه کشیده خواهد شد.
نظر شما