پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
برنده جایزه ریچل استرالیا مشخص شد

سَم کولی برنده جایزه «ریچلِ» استرالیا شد. جایزه‌ای که به نویسندگان تازه‌کاری که تاکنون اثری از آنان منتشر نشده تعلق می‌گیرد تا سرمایه‌ کوچکی برای ادامه حرفه نویسندگی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، جایزه «ریچل» 2017 به سم کولی برای رمان منتشر نشده اش به نام «آزادراه اول» اهدا شد. هیئت داوران اثر او را «بسیار دلنشین و دلربا» خواندند.
 
جایزه «ریچل» نخستین بار در سال 2015 میلادی برای کمک به نویسندگان ادبیات داستانی بزرگسال و آثار غیرداستانی تشکیل شده و به نویسندگانی اهدا می‌شود که تاکنونی اثری از آنان منتشر نشده است. نویسندگان برای شرکت در این رقابت می‌توانند بخشی از دست‌نویس آثار خود را برای هیئت داوران بفرستند. بسیاری از این آثار ممکن است ناتمام باشند و محدودیت سنی برای شرکت در این مسابقه وجود ندارد.
 
دست‌نویس رمان سم کولی از میان 570 اثری که برای هیئت داوران فرستاده شده بود، انتخاب شد و توانست جایزه 10 هزار دلار را از آن خود کند. داستان کولی درباره خواهر و برادری است که در بزرگراهی در نیوزیلند سفر می کنند و اندوهی بزرگ قلب آن‌ها را آزرده است. پدر و مادر این خواهر و برادر دوقلو از دنیا رفته‌اند. پسرِ داستان سال‌ها در دوبی زندگی کرده و به تازگی به وطن خود نیوزیلند بازگشته است. او در کتاب از احساس خود پس از مرگ والدینشان برای خواهرش سخن می‌گوید.
 
کولی 32 ساله دانشجوی رشته حقوق است و در یک شرکت حقوقی کار می‌کند. او می‌گوید این داستان را برای ارائه مفهوم «وطن» خلق کرده است، زیرا خود وی پس از سال‌ها زندگی در نیوزیلند به لندن مهاجرت کرده و سال گذشته انگلستان را ترک و به نیوزیلند نقل مکان کرده است. او می گوید: «لندن وطن من به حساب می‌آید، در عین حال نیوزیلند نیز وطن من محسوب می‌شود. به نظر من دو مکان مختلف می‌تواند وطنِ فرد تلقی شود. تناقضی در این اتفاق وجود ندارد و حس انسان‌ها وطن‌شان را مشخص می‌کند.»
 
هیئت داوران این جایزه پس از اعلام برنده اعلام کردند: «حس مکانی و فروپاشی تدریجی احساسی شخصیت اصلی داستان بسیار خواندنی است. نوشته های سم کولی بسیار تازه و مدرن است و قلب  و ذهن انسان را درگیر می‌کند. این جایزه فرصتی را برای او فراهم می‌کند تا به کار نویسندگی ادامه دهد و بداند داستانی برای گفتن دارد.»
 
کولی معتقد است دریافت این جایزه به او انگیزه ادامه کار می‌دهد: «امیدوارم پس از اتمام درسم در رشته حقوق و پس از انجام کارهای روزانه و کار وکالت نیمه‌شب پشت میزم بنشینم و کاغذی روی میز قرار دهم و خودکاری در دستم بگیرم و با همه صداهایی که در ذهنم من را ناامید می‌کنند و می‌گویند چیزی که نوشته‌ای به درد نمی‌خورد و هیچ کس کتاب تو را نمی‌خواند بجنگم و بگویم داستان من خواننده دارد و شروع به نوشتن کنم.»
 
جایزه «ریچل» از نظر مالی توسط «گاردینِ» و گروه انتشاراتی «هَچتِ» استرالیا پشتیبانی می‌شود و برای بزرگداشت مت ریچل، مدیر اجرایی اتحادیه ناشران «هَچت» که در سال 2014 از دنیا رفت پایه گذاری شده است. مت ریچلِ 41 ساله در هنگام موج‌سواری با صخره‌ای برخورد می‌کند و به دلیل شدت جراحات وارد شده به ناحیه سرش از دنیا می‌رود. این ناشر بریتانیایی در استرالیا و جهان شناخته‌شده و سال‌ها پیش به استرالیا مهاجرت کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها