پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
هشت توصیه جان گریشام به نویسندگان جوان

جان گریشام، نویسنده‌ نام‌آشنای رمان‌های جنایی و حقوقی است. این نویسنده آمریکایی با نوشتن مطلبی برای مجله «نیویورک‌تایمز» نظرات خود را درباره روش‌های موفقیت در حرفه نویسندگی با علاقه‌مندان در میان می‌گذارد که شما را به خواندن آن‌ها دعوت می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نیویورک‌‌تایمز، جام گریشام نویسنده پرفروشی در حوزه آثار جنایی است و قطعاً تجربیات او در زمینه نویسندگی برای علاقه‌مندان مفید و جذاب خواهد بود. البته نویسنده آثاری چون «شیاد»، «مرد معصوم»، «وکیل»، «زمانی برای کشتن» و اتاق مجازات» معتقد است توصیه‌های او برگرفته از تجربیات شخصی خودش است و جنبه علمی ندارد.
 
گریشام می‌گوید: «بسیاری از نویسندگان باهوش‌تر از من پیش از این چنین توصیه‌هایی کرده‌اند، اما نظر من درباره مواردی که از آن سخن می‌گویم هر سال تغییر می‌کند و اولویت‌هایم عوض می‌شود. هر نویسنده‌ای روش خاص خود را دارد. خود من هر روز از این روش‌ها بهره می‌گیرم.»
 
گریشام، نویسنده 62 ساله آمریکایی در رشته حقوق تحصیل کرده است. پس از اخذ مدرک این رشته از دانشگاه ایالتی می‌سی‌سی‌پی، مدتی به کار وکالت در شهر آکسفورد مشغول شد. وی مدتی نماینده مجلس در پارلمان ایالتی بود و پس از چند سال از کار کناره گیری کرد. او سال‌هاست به عنوان نویسنده رمان‌های حقوقی پرفروش در آمریکا مطرح است. رمان‌های وی به بسیاری از زبان‌های زنده دنیا ترجمه شده‌ است. بیشتر کتاب‌هایش به فارسی نیز برگردانده شده‌است. همچنين از اکثر کتاب‌های وی اقتباس سینمایی صورت گرفته است. اگر می‌خواهید نویسنده خوب و موفقی شوید بهتر است به پیشنهادهای این نویسنده آثار پرفروش دنیا توجه کنید:
 
- هر روز یک صفحه بنویسید:
هر صفحه حدود 200 کلمه است. در طول یک هفته باید حداقل هزار کلمه بنویسید. دو سال این کار را انجام دهید و آن‌گاه رمان بلندی در دست خواهید داشت. اگر روزی یک صفحه ننویسید هیچ‌وقت نویسنده نمی‌شوید.
 
- اگر نمی‌دانید آخرین صحنه داستان‌تان چیست، اولین صحنه را روی کاغذ نیاورید:
برای انجام این کار باید برای کتاب‌تان طرحی کلی تهیه کنید. همه نویسندگان از این کار متنفر هستند. تاکنون نویسنده‌ای را ندیده‌ام که نوشتن طرح کلی را دوست داشته باشد. قصه‌نویسی نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد. بسیاری از نویسندگان به دلیل نداشتن طرحی کلی و جامع وقت خود را برای داستان‌هایی که در ذهن آن‌ها پایانی ندارد، تلف می‌کنند.
 
- هر روز یک صفحه داستانِ خود را در زمان و مکانی مشخص بنویسید:
مهم نیست چه زمانی را برای نوشتن آغاز کنید؛ صبح زود، ظهر، نیمه‌شب. هر روز در زمانی مشخص به محل نوشتن‌تان بروید، درها را ببندید و شروع به نوشتن کنید.
 
- هیچ‌وقت مقدمه ننویسید:
خواندن مقدمه برای کتابخوانان عمدتاً خسته‌کننده است. از نوشتن مقدمه اجتناب کنید و داستان خود را با «فصل اول» شروع کنید.
 
- برای نوشتن گفت‌وگوها از گیومه استفاده کنید:
خواهش می‌کنم موقع روایت گفت‌وگوهای بین شخصیت‌ها از علامت گیومه استفاده کنید. کار بسیار ساده‌ و البته مهمی است و نیاز به توضیح اضافی ندارد.
 
- از کلمات متفاوت استفاده کنید:
سه دسته کلمه در دنیا وجود دارد. کلماتی که بلد هستیم، کلماتی که باید بلد باشیم و کلماتی که هیچ‌کس بلد نیست. کلمات دسته سوم را فراموش کنید و سعی کنید تلاش زیادی برای یادگیری کلمات دسته دوم کنید.
 
- هر جمله را حداقل سه بار بخوانید:
نویسندگان هنگام نوشتن از کلمات زیادی استفاده می‌کنند! چرا که نه؟ کاغذ زیادی در دسترس ماست و محدودیتی نداریم اما بهتر است هر جمله را سه بار بخوانید و کلمات اضافی را حذف کنید.
 
- در فصل اول 20 شخصیت مختلف خلق نکنید:
در فصل اول شخصیت‌های زیادی به خواننده معرفی نکنید. خوانندگان برای شروع یک کتاب شور و شوق زیادی دارند. با فهرستی از اسم‌های مختلف چهار نسلِ مختلفِ یک خانواده خواننده را بمباران نکنید. برای شروع پنج اسم و شخصیت کافی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها