جواد کریمی قدوسی با حضور در غرفه خانه کتاب گفت: دغدغه فرهنگی و کتاب در مجلس وجود ندارد؛ چراکه وقتی مجلس جدید شروع به کار میکند، همیشه شاهد آن هستیم که تنها کمیسیونی که کسی رغبتی برای حضور در آن ندارد، کمیسیون فرهنگی است و این در شرایطی است که تقریبا تمام نمایندگان دوست دارند عضو کمیسیون انرژی باشند!
کریمی قدوسی درگفتوگو با خبرنگار ایبنا عنوان کرد: اصالت فرهنگی یک کشور به داشتههای حوزه اندیشه یک ملت برمیگردد و کتاب وجودی است که مبانی تفکر یک فرهنگ را به دنیا عرضه میکند و ماندگاریاش خیلی بیشتر از پیشرفتی است که در حوزه علوم پدید میآید. البته این حوزه فرصت تحقیق و پژوهشی خوبی را فراهم میکند اما هیچگاه یک ملتی بدون اینکه کتاب دست بگیرد و مطالعه کند، نمیتواند مدارج فرهنگی را طی کند.
نماینده مردم مشهد با اشاره به اهمیت جایگاه کتاب در زندگی بشر گفت: نه دیروز، نه امروز و نه فردا، هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد؛ اما متاسفانه همانطور که بیان میشود، فرصت مطالعاتی مردم جامعه ما کم شده است. مردم ما کتاب نمیخوانند و این به دلیل آن نیست که مردم مشغله داشته باشند؛ بلکه به دلیل یک غفلت عمومی و ملی است.
این عضو جبهه پایداری ادامه داد: پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که تفکر کم است و حجم و دقت اندیشیدن پایین آمده است؛ همه این موارد باعث شده مردم کمتر به مسائل عمقی فکر کنند. بنابراین ما باید به کتاب نخواندن مردم بهعنوان بزرگترین معضل فرهنگی نگاه کنیم. البته تلاشهای زیادی برای حل این مشکلات انجام شده است اما نیاز به زمان داریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره عملکرد مجلس در حوزه کتاب گفت: من خودم میدانم که دغدغه فرهنگی و کتاب در مجلس وجود ندارد؛ چراکه وقتی مجلس جدید شروع به کار میکند، همیشه شاهد آن هستیم که تنها کمیسیونی که کسی رغبتی برای حضور در آن ندارد، کمیسیون فرهنگی است و این در شرایطی است که تقریبا تمام نمایندگان دوست دارند عضو کمیسیون انرژی باشند! شاید جالب باشد که بدانید که حتی قشر فرهنگی مجلس که با حمایت اهل فرهنگ رای آوردهاند حاضر نیستند به عضویت کمیسیون فرهنگی دربیایند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرحهای موسسه فرهنگی خانه کتاب گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس، کمیسیونی تخصصی است که میتواند با موسسه خانه کتاب وارد مذاکره شود و به فکر تقویت و گسترش طرحهای این موسسه باشد؛ چراکه طرحهای این موسسه خوب و جامع است اما با این بودجههای اندک چندان تاثیرگذار نخواهد بود.
کریمی قدوسی ادامه داد: خوشبختانه رییس مجلس فردی فرهنگی است که هم انتشارات داشته، هم کتاب نوشته و هم فیلسوف است. من با آقای لاریجانی صحبت خواهم کرد و امیدوارم که خانه کتاب هم پیگیر باشد تا ظرف روزهای آینده جلسه مشترکی میان مسئولان خانه کتاب و کمیسیون فرهنگی مجلس تشکیل شود.
کریمی قدوسی با اشاره به عملکرد خبرگزاری کتاب ایران عنوان کرد: به نظر من خبرگزاری کتاب ایران یکی از زیباترین رسانههای کشور است که وارد فضاهای حاشیهای نشده است؛ این رسانه به فکر مخاطب جذب کردن نبوده و تنها دغدغه کتاب داشته است و اگر مسیرش را ادامه دهد و به فکر طرحهای نو باشد، به زودی به این نتیجه خواهیم رسید که این رسانه بزرگترین دستاورد رسانهای ما در حوزه فرهنگ خواهد بود.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی صحبتهایش گفت: فرهنگسازی زحمت دارد. گاهی باید 50 سال برای ساخت یک فرهنگ تلاش کرد، فرهنگی که یک شبه میتوان آن را نابود کرد. بزرگترین دستاورد انقلاب ما فرهنگ است؛ چراکه ما با دنیا با زبان موشک، ناو و هواپیما حرف نمیزنیم و زبان ما با جهانیان منطق است. ما باید فرهنگ ایرانی اسلامی صحبت کنیم، فرهنگی که در ذاتش درمانی برای تمام دردهای بشر وجود دارد.
بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در ۱۰ گروه اصلی و ۵ گروه فرعی از ۵ تا ۱۲ آبان ماه در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود.
نظر شما