جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۴
ساوه کتاب دارد

شهرکتاب ساوه در خیابان جمهوری، نبش جمهوری ۱۱ قرار گرفته که از لحاظ موقعیت جغرافیایی تقریبا در مرکز شهر ساوه است. این ساختمان با نمایی آجری و قرمز تداعی کننده شهرکتاب مرکز تهران است و نوع ویترین و شکل ورودی آن نیز تا حدی شبیه شهر کتاب مرکزی است.


خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_مجید غلامی جلیسه: کتابفروشی اقبال، کتابفروشی محراب، کتابفروشی ربانی، کتابفروشی شکوهی، کتابفروشی نائینی و شهرکتاب ساوه از جمله این کتابفروشی‌های شهر ساوه  هستند که تعداد آنها  به احتساب خرده‌کتابفروشی‌ها و لوازم‌التحریری‌های این شهر شاید به بیش از ۱۰ کتابفروشی برسد. برای شهری با ۲۲۰ هزار نفر جمعیت که میشود به قرار هر ۲۲ هزار نفر یک کتابفروشی که این نسبت و جمعیت و با وجود مدارس  و دانشگاه‌های مختلف یکی از محروم‌ترین شهرهای کشور از لحاظ کتابفروشی است.  از لحاظ کتابخانه‌های عمومی نیز وضعیت به همین منوال است ۱۰ کتابخانه عمومی که البته یکی در زندان و یکی دیگر در بیمارستان و یکی دیگر هم در روستای نوبران -یکی از بخش‌های شهر ساوه - است. و این هم یعنی به ازای هر ۲۲ هزار نفر یک کتابخانه که از لحاظ استاندارد جهانی بسیار پایین است.
در خصوص تقدم و تاخر این کتابفروشی‌ها و تاریخچه کتابفروشی در ساوه در منابع در دسترسم هنوز چیزی نیافته‌ام و البته امیدوارم کسانی که این یادداشت را می‌خوانند لطف کرده و اگر اطلاعی دارند در دسترس بنده قرار دهند. 

هفته گذشته فرصتی شد که به دعوت دوست عزیز جناب آقای غلامرضا قاسمي زاده در کتابفروشی شهر کتاب ساوه حضور پیدا کنم، کتابفروشی با سابقه بیش از ۱۰ سال که البته جدیدا به مکان جدیدی انتقال یافته است. این کتابفروشی در ۵  طبقه و البته یک طبقه هم زیرزمین در حال حاضر با زیربنای فعال حدود ۶۰۰ متر ۱۷ تیرماه امسال با حضور مهندس فیروزان مدیرعامل محترم، کوشا و فعال شهر کتاب و نماینده شهر ساوه جناب آقای مهندس منصوری افتتاح شد. آقای قاسمی زاده به همراهی همسر محترمشان سرکار خانم خوانين زاده با عشق و علاقه‌ای که به کتاب و کتابفروشی دارند موفق شده‌اند تا یکی از بزرگترین کتابفروشی‌های کشور را در این شهر تاسیس کنند. 

شهرکتاب ساوه در خیابان جمهوری، نبش جمهوری ۱۱ قرار گرفته که از لحاظ موقعیت جغرافیایی تقریبا در مرکز شهر ساوه است. این ساختمان با نمایی آجری و قرمز تداعی کننده شهرکتاب مرکز تهران است و نوع ویترین و شکل ورودی آن نیز تا حدی شبیه شهر کتاب مرکزی است. وقتی وارد فروشگاه میشوید، رنگ سرامیک کف فروشگاه هم همان رنگ و لعاب شهر کتاب مرکزی را دارد. 

اتفاقی که از لحاظ روانی بسیار شما را در تحت تاثیر قرار داده و به شکلی حس حضور در شهر کتاب را القا میکند. کم نیستند شهرکتابهایی که اصلا شبیه به شهرکتاب مرکزی و یا شهرکتابهای دیگر نیستند و بعید میدانم که شهرکتاب قانونی برای شکل و فضای فیزیکی داشته باشد اما به هر صورت وجود یک هارمونی سخت افزاری و نرم افزاری در شهرکتابها بیشتر می‌تواند زنجیره‌ای بودن فروشگاه‌های شهر کتاب را القا نماید. 

کتابفروشی که استانداردهای حداقلی برای یک کتابفروشی را داراست. فضای چشم نواز و زیبا که به گفته خود آقای قاسمی‌زاده که ماحصل تحصیل در رشته معماری است و دانش و علاقه و زیبایی‌شناختی شخص ایشان است. 

طبقه هم کف این کتابفروشی اختصاص به لوازم التحریر، هدایا و کتاب کودک دارد و نیم طبقه اول آن تماما اختصاص به کتابهای عمومی و البته سی دی های صوتی پیدا کرده است، در بخش انتهایی آن نیز یک کافی شاپ کوچک قرار گرفته که برخی از کلاسها و نشستهای این شهر کتاب در این بخش انجام میگیرد. 

طبق گفته آقای قاسمی‌زاده قرار است که جابجایی‌هایی در این فضا انجام شود و بخش کودک به زیرزمین انتقال پیدا کنند تا میزان کتاب بیشتری در این فضا قرار گیرد. واقعا با همه مشکلات و سختی‌هایی که عمدتا هم مشکلات با شهرداری و بیمه است اهتمام به چنین پروژه‌هایی وقعا جای تقدیر و تشکر دارد. و باید به ایشان و همسر محترمشان دستمریزاد گفت. ایجاد فضایی فرهنگی با محوریت کتاب که امکان لذت بردن از خرید و مطالعه را برای مردم شهر ساوه به ارمغان آورده است.
 این کتابفروشی با ویژگی‌های خوبی که دارد  قطعا اتفاق بزرگ و مبارکی برای کتاب و شهر انار هست. و حالا مي‌توان گفت که نه فقط انار بلکهاین شهر، کتاب هم دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها