سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۷
 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماره 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب ادبیات ویژه بهار و تابستان سال 1396 به صاحب‌امتیازی خانه کتاب و سردبیری مصطفی موسوی منتشر شد.

مصطفی موسوی سردبیر این فصلنامه در سرسخن این شماره با عنوان «فرهنگ و اقتصاد» به مضیقه مالی عرصه فرهنگی پرداخته و توجه همگان را به این موضوع جلب می‌کند که چرا اولین تبعات سیاست‌های اقتصادی انقباضی شامل حال فرهنگ و دانش می‌شود. وی اشاره می‌کند که این مضیقه مالی بر وضعیت فصلنامه نقد کتاب هم اثرگذار بوده و گویا ابلاغ شده به دلیل کمبود منابع مالی به جای چهار شماره، دو شماره در هر سال منتشر شود.
وی می نویسد: «در پایان سال 1395 به سردبیران فصلنامه‌های نقد کتاب ابلاغ شد که به دلیل مضیقه‌های اقتصادی دولت در بودجه سال 1396، در انتشار فصلنامه‌ها باید تغییری به وجود آید و حتی‌الامکان به جای چهار شماره در سال 96، به تدبیر سردبیران دو شماره منتشر شود به این امید که در سال بعد اوضاع اقتصادی بهبود یابد و روال سابق پیگیری شود.»
 او معتقد است حاصل کار اصحاب فرهنگ در حد جزوه‌های کنکور هم نبوده است که خانواده‌ها به هر قیمتی شده حاضر به تهیه آنها هستند!

در شماره‌های 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب ادبیات آثار و نوشتارهایی از علاءالدین طباطبایی، امید طبیب‌زاده، سید محسن حسینی وردنجانی، سید جواد مرتضایی، مهدی شعبانی، نرگس قندیل‌زاده، عباس واعظ‌زاده، سعید رحیمی، حامد صفایی‌تباز، منیژه گازرانی، احمد بهنامی، سعید مهری، ستایش دشتی، سید محمد برفر، مریم مشرف، حسن هاشمی میناباد، مسعود فرهمندفر و سیاوش جعفری به چشم می‌خورد.
 
مقالات و پژوهش‌های این شماره از فصلنامه نقد کتاب ادبیات در بخش‌های نقد شفاهی، نقد مکتوب، نقد آثار پیشین، نقد پژوهی، شایسته خواندن و نقدِ نقد به مخاطبان عرضه شده است.
 
غلط ننویسیم، در حاشیه کتاب پیر پرنیان‌اندیش، قصه‌های مشدی گلین‌خانم، دوبیتی‌های فولکلوریک تالشی، معرفی کتاب «در لباس حریر» و مجموعه شعر «ساکن چو آب و روان چون ریگ» از مطالبی است که در این شماره فصلنامه ارائه شده است.
 
«نظریه ژانر (نوع ادبی)»، «فرهنگ فارسی گفتاری»، «وزن موسیقی و شعر»، «فرهنگنامه صور خیال در دیوان خاقانی (جلد اول)»، «کتابشناسی وحشی بافقی»، «من فقط شوکه شده بودم»، «نقد صیرفیان»، «بینامتنیت: از ساختارگرایی تا پسامدرنیسم» و «شعله آه» از جمله آثاری است که در این شماره مورد نقد و بررسی قرار گرفته‌اند.
 
شماره 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب ادبیات در 292 صفحه با قیمت 10 هزار تومان از سوی مؤسسه خانه کتاب منتشر شده است.
 
 
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۹
    عالی و پربار

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها