سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
تولید کتاب مصور براساس هنر اوريگامی

نازنین عباسی با همکاری علیرضا علاءالدینی براساس هنر اوريگامی برای کودکان و نوجوانان كتاب تصويری تولید می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بخش كودك و نوجوان انتشارات فاطمی(كتاب طوطی) قصد دارد بر اساس شخصیت‌های اوريگامی كتابی برای کودکان و نوجوانان منتشر ‌كند. اين كتاب تصويری، رويكردی محيط‌زيستی دارد و با تكنيك‌های اوريگامی تهيه می‌شود. ايده‌پرداز و نويسنده ‌اين کتاب نازنين عباسی است كه از يك سال پيش اين پروژه را با همكاری علیرضا علاءالدینی آغاز كرده است.
 
نازنين عباسی درباره مراحل توليد این کتاب توضیح داد: ابتدا داستان نوشته و بر اساس آن ساخت شخصيت‌ها و فضاسازی آغاز شد. براي اجراي اين كتاب از اوريگامی بهره گرفتم چون احساس کردم تاكنون در حوزه كتاب كودك و نوجوان، توجه چنداني به اين هنر نشده است و كتابی با اين سبك تاكنون در ايران منتشر نشده و اين تكنيك برای نخستين بار در كشور اجرا می‌شود.
 
وی در ادامه بیان کرد: در اين كتاب، شخصیت‌های اوريگامی جاندار شده‌اند و هريك روايتی را بازگو می‌کنند. متنی كه برای اين كتاب نوشته‌ام زمينه محیط‌زیستی دارد و بنابراين با توجه به اين رويكرد، اوريگامی مناسب‌ترین گزينه بود. هر شخصيت اين داستان بارها و بارها بررسی شده‌اند تا در سايزهای مختلف و حس‌های مختلف ساخته شوند و درنهايت، هر شخصيت بر اساس استوری بورد توسط عليرضا علاءالدينی اجرا شد.
 
به گفته این نویسنده، براي اين كتاب تصويری، تمامي اجزا صحنه با چوب و كاغذ و شخصيت‌ها نيز با كاغذ اوريگامی ساخته شده‌اند.
 
عباسی درباره انتخاب كاغذهای مورد نياز اين كتاب نیز گفت: من و عليرضا علاءالدينی با وجود محدودیت‌هایی كه داشتيم و همچنين كمبود كاغذ مناسب برای اوريگامی، كاغذهای بسياری را بررسی و آزمايش كرديم تا مناسب‌ترین كاغذ را برای اين پروژه پيدا كنيم. ما حتي تا مرحله ساخت كاغذ هم پيش رفتيم اما در نهايت به تكنيك جديدی دست يافتيم تا بتوانيم بخشی از شخصيت‌ها را رنگی توليد كنيم. بخش ديگر نيز پس از توليد، نقاشی شده‌اند تا بتوانند حس بيشتری را به داستان القا كنند.
 
وی افزود: هر يك از شخصیت‌ها و اجزاي صحنه با وسواس زيادی ساخته شده است. مثلاً ساخت درخت‌ها دو ماه و طراحی و ساخت زمينه نيز يك ماه طول كشيد تا بتوانيم صحنه‌ای بسازيم كه قابليت ارتجاعی و تغيير داشته باشد و برای تمامی 15 فريم عكاسی پاسخگو باشد.
 
عباسی درباره درنای سفید نیز گفت: درنای سفید در جنوب شرق آسیا، نماد صلح است. صلحي همراه با آرامش و سلامتی كه در آن هیچ جنگ و تخاصمی وجود ندارد. پس از فاجعه اتمی ناکازاکی و هیروشیما درنای سفيد اهميتی جهانی يافت و به سمبل صلح در سراسر دنيا بدل شد.
 
ساداکو ساساكی، دو ساله بود كه انفجار هسته‌ای در هیروشیما رخ داد و در یازده‌سالگی، مشخص شد او به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد رادیواکتیو به بیماری سرطان خون مبتلا شده است. بر اساس یک افسانه‌اي قدیمی در ژاپن، درنا نماد سلامتي است و هر کس بتواند هزار درنای کاغذی بسازد، به آرزویش می‌رسد. ساداکو که آرزویی جز سلامتی نداشت، شروع كرد به ساختن هزار درناي کاغذی. آوازه‌ درناهاي ساداكو همه‌جا پيچيد. اما او فقط 644 درنا ساخته بود كه جان سپرد. از آن پس، 21 سپتامبر (30 شهريور) به‌عنوان روز جهاني صلح معرفي شد و كودكان سراسر جهان با اميد به صلح جهاني، به تا کردن کاغذ و ساختن درناهای کاغذی ادامه می‌دهند و آن‌ها را به هم هديه مي‌دهند.
 
نازنين عباسی متولد 1360 است و دانش‌آموخته كارشناسي نقاشي و كارشناسي ارشد تصويرسازي است. عباسي در سال 2011 به‌عنوان منتخب چهارمین جشنواره بین‌المللی تصویرگری CJ کره جنوبی معرفي شد و در سال 2015 نيز نامزد دریافت جایزه دوسالانه تصویرگری(IBBY)  براتیسلاوا شد.

علیرضا علاءالدینی، متولد 1338 و دانش‌آموخته كارشناسي ارشد رشته تاريخ است. علاءالدینی از سال 1373 با هنر اوريگامي آشنا شد و تاكنون پنج نمایشگاه هنری در سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ و همچنين دو نمایشگاه جانبی در هفته فرهنگی سفارت ژاپن برگزار كرده است. او عضو هیئت‌ علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و به‌عنوان برگزیده نمایشگاه اوریگامی ژاپن (NOA) معرفي شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها