چهارمین شماره از ماهنامه اجتماعی- فرهنگی «ندای قلم» ویژه مردادماه 1396 منتشر شد.
«کتاب، فرع قضیه است»، «جامعهشناسی مطالعات فرهنگی»، «فرهنگ و کتابخوانی»، «کتابِ گویا؛ راهکار مدرن ترویج کتابخوانی»، «نقش کتابخانههای عمومی در توسعه فرهنگ مطالعه»، «گذری بر آرشیو»، «نویسندگی استعداد و عشق و کار است»، «نقش مدارس و نظام آموزشی در ترویج فرهنگ مطالعه»، «کتابخانههای عمومی و تاریخ محلی»، «به اصالت بیندیشیم؛ به اصالت اندیشه»، «نگاهی به زندگی و افکار یاشار کمال؛ نغمهسرای عصیانها»، «همیشه کسی دیر میرسد»، «معرفی کتاب»، «آوای مریم؛ گریزی بر زندگی پروفسور مریم میرزاخانی»، «نگاهی کوتاه بر وضعیت کتابخوانی»، «اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات آذربایجان غربی مشخص شدند» و «برگزاری تودیع و معارفه اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات استان آذربایجان غربی» مطالب متنوع این ماهنامه هستند.
«کتابِ گویا؛ راهکار مدرن ترویج کتابخوانی» به قلم الهه علیزاده، یکی از مقالات این شماره از ماهنامه «ندای قلم» است که در بخشی از آن میخوانیم: «رسالت گویا کردن کتابها در درجه اول امانتداری و در درجه دوم جذابیت اثر تولید شده میباشد. از دیدگاه صاحبنظران دیگر، تولید کتاب گویا زمانی موفق است که گوینده باانگیزهای بتواند با متن ارتباط برقرار کند. بهطور یقین، چنین گویندهای اگر به روخوانی هم تسلط داشته باشد، صرف داشتن یا نداشتن یک صدای زیبا، میتواند با مخاطب تعامل داشته باشد.
کتابهای صوتی (گویا)، تلفیقی از نوشتار و صدا میباشند که با توجه به مسائل و مشغلههای زندگی شهرنشینی، شیوهای نوین برای ترویج مطالعه هستند. بهعلاوه، کتابهای شنیداری بر کتابهای چاپی مزیتهایی دارند؛ بهعنوان مثال، امکان نشانهگذاری دیجیتال، دسترسی به اطلاعات جانبی حین گوش دادن کتاب، شنیدن در هر زمان، همه جا و شنیدن نمونه، از ویژگیهای کتابهای صوتی است که موجب برتری آن نسبت به نمونههای چاپی میشود.»
همچنین در ذیل یادداشتی از اسماعیل لطفی با عنوان «به اصالت بیندیشیم؛ به اصالت اندیشه» آمده است: «کتاب آنچنان از وسعت مفهوم برخوردار است که اندیشههای شرق و غرب، قدیم و نو، تفکرات انسانی و ایدهآلهای متفکران را به هم پیوند میزند؛ طوری که در ورای چند صفحه، دنیایی بینهایت از واژهها را میتوان دید و مفاهیم عظیمی را دریافت. به قول یکی از بزرگان، هرگاه وارد شهر شدن با خواندن چند کتاب از نویسندگان آن شهر میتوانی به سطحی از شناخت آن شهر دست یابی؛ سطح تفکر یک شهر در پسِ کتاب نویسندگانش؛ اینجا است که نام «کتاب» از یک اسم ساده نکره عام، به یک بینش عمیق بدل میشود. پس کتاب، جهانی فشرده از انسانها است که تمام ویژگیهای خلقت را میتوان در آن به تفصیل دید.»
چهارمین شماره از ماهنامه اجتماعی - فرهنگی «ندای قلم» ویژه مرداد 96 به بهای 6 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما