حسن دولت آبادی، نمایشنامهنویس و استاد دانشگاه هنرهای نمایشی، از تالیف دو نمایشنامه برای نوجوانان بر اساس رمان «زمانی برای بزرگ شدن» خبر داد و گفت که به زودی آنها را به ناشر تحویل میدهد.
این نمایشنامهنویس و استاد دانشگاه هنرهای نمایشی، افزود: داستان «زمانی برای بزرگ شدن» درباره نوجوانی به نام محمد است که پنهان از چشم پدر عازم جبهه میشود در حالی که «مسعود» برادر او به منافقان پیوسته است. محمود را با همراهانش به یک اردوی تدارکاتی میبرند و از همان ابتدا دوران تجربههای جدید او آغاز میشود. محمود در اردوگاه متوجه رفت و آمد فرد مشکوکی میشود. سپس طی ماجرایی آن شخص با یک منافق دیگر شناسایی و دستگیر میشوند اما یکی از آن دو خود را با سیانور میکشد و دیگری اعتراف میکند که یک عملیات ما در جنوب لو رفته است. مدتی بعد نامه از از پدر به دستش میرسد که برخلاف تصورش، از آمدن او به جبهه نه تنها اظهار ناراحتی نکرده بلکه برعکس ابراز رضایت کرده است.
وی در ادامه بیان کرد: البته به دلیل اینکه در این رمان وقایع و مکانهای بسیار زیادی به تصویر کشیده شده بود به گونهای که به روند کلی رمان طلمهای وارد نشود، تغییراتی در داستان ایجاد کردم و آن را در قالب دو نمایشنامه مستقل آماده کرده و چندین بار ویرایش و بازنویسی کردم تا به صورت فعلی درآمد. در یکی از این نمایشنامهها به وقایع و اتفاقات معصر و زمان حال پرداخته میشود و در نمایشنامه دیگر مکانها و اتفاقات گذشته به صورت فلش بک بیان میشود.
به گفته دولتآبادی، با وجود اینکه این دو نمایشنامه مستقل هستند اما میتوان آنها را به صورت یک نمایشنامه پیوسته هم اجرا کرد.
این نویسنده همچنین اظهار کرد: نگارش و بازخوانی این نمایشنامهها به پایان رسیده است و احتمالا آنها را برای چاپ به انتشارات سوره مهر تحویل خواهم داد.
دولتآبادی درباره دیگر آثارش نیز توضیح داد: با توجه به اینکه تا به حال مقالات زیادی درزمینه نمایشنامه و تئاتر کودک و نوجوان و بزرگسال نوشتهام، چندی پیش حوزه هنری مازندران از من خواست تا این مقالات را گردآوری کرده و برای چاپ در اختیار آنها قرار دهم. در حال حاضر نیز این مقالات جمعآوری شده در دست ویرایش است و بهزودی برای چاپ به حوزه هنری مازندران تحویل میدهم.
حسن دولت آبادی متولد سال 1335 در ساري و دارای مدرک ليسانس بازيگری و كارگرداني، كارشناسي ارشد تئاتر و درجه يك كارگرداني است. دولت آبادی که به نویسندگی، کارگردانی، تحقیق و بازی (تئاتر، سریال و فیلم سینمایی) اشتغال دارد، نگارش بیش از 30 نمایشنامه و تالیف و انتشار 19 نمایش نامه از جمله مجموعه «نمایشنامههای آسان» ویژه مقاطع مختلف تحصیلی (مهد کودک تا دبیرستان) را در کارنامه هنری خود گنجانده است. او علاوه بر تدریس بازیگری تئاتر و نمایش نامه نویسی در مراکز دانشگاهی وهنری، داوری، نظارت و سخنرانی در زمینه تئاتر در جشنوارههای مختلف کشوری را برعهده داشته است. دريافت لوح تقدير اجراي نمايش «من از خودم شكايت دارم» در بخش خياباني بيست و يكمين جشنواره تئاتر فجر، تقدير برای طراحي نمايش «پري مهرباني» در يازدهمين جشنواره كودك و نوجوان كشور، تقدير براي اجراي نمايش «كالسكه آقاي عدالت» در جشنواره سراسري تئاتر فجر، رتبه اول و دوم نمايش نامهنويسي و... بخشی از افتخارات هنری این هنرمند است.
نظر شما