سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر محمدتقی عصار، معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس در همایش مدیران ادبیات و آموزش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس با اشاره به لزوم فعالیت بیشتر در حوزه تولید محتوای ادبی براساس ارزشهای دفاع مقدس گفت: هرچه در حوزه ادبیات دفاعمقدس اتفاق میافتد پشتوانه دینی دارد.
عصار با اشاره به صنایع ادبی قرآن کریم گفت: مرجع ادبیات قرآن است؛ بهعبارت دیگر انتقال مفاهیم زبان و ترکیبات ادبی در زبان قرآن ریشه دارد. با همه وجود احساس میکنم ادبیات دفاعمقدس کیلومترها و فرسنگها با نقطه مطلوب فاصله دارد.
دفاع مقدس گنج است
وی درباره درس «آشنایی با دفاعمقدس» افزود: آموزش درس «آشنایی با دفاعمقدس» در واقع فعالیتی دینی است بهعبارت دیگر هرچه در حوزه ادبیات دفاعمقدس اتفاق میافتد در واقع پشتوانه دینی دارد. کارهای زیادی در حوزه ادبیات دفاع مقدس با توجه بهعنوان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس باید انجام شود. دفاع مقدس گنج است که باید شناخته و مفاهیم ارزشمند آن استخراج و در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس اظهار کرد: درس آشنایی با دفاعمقدس در سطح دانشگاه، مدارس و مساجد و حتی آموزشگاهها از جایگاه ویژهای برخوردار است. در آموزش این واحد باید علاوه بر مباحث تئوری به برگزاری انواع کارگاههای آموزشی توجه کنیم؛ بهعبارت دیگر باید در تدریس این کتاب پویا باشیم. تولید کتاب کافی به نظر نمیرسد بنابراین استادان و مربیان باید به تدوین« طرح درس» توجه ویژه داشته باشند. کتاب «آشنایی با دفاع مقدس» به مرور باید غنی شود.
عصار با اشاره به نکات مغفولمانده در حوزه ادبیات دفاع مقدس افزود: آنطور که باید در حوزه ادبیات دفاع مقدس به سبکهای ادبی مختلف ازجمله طنز توجه نشده است؛ بهعبارت دیگر برای طرح این نوع ادبیات گنجیاب یعنی نویسندگان به سراغ نکات پنهان نرفتهاند.
لزوم توجه به قالبهای ادبی در ادبیات دفاع مقدس
معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس ادامه داد: در حوزه ادبیات دفاعمقدس به نشر الکترونیک، ادبیات کودک و نوجوان، صنایع و قالبهای مختلف ازجمله شعر، نثر، افسانهها، فولکلور، خاطرات و زندگینامه همچنین پیشکسوتان کمتر توجه شده است. بهعبارت دیگر میتوان گفت بخشی از این نوع ادبیات بر زمین مانده و باید با نگاهی وسیع به آنها پرداخته شود. ضروری است حداقل به انشعابات این نوع ادبیات احاطه داشته باشیم.
عصار گفت: مدیران سازمان باید با نگاه موسع به ادبیات دفاعمقدس برخورد کنند. میتوان آرمانها و برنامههای بزرگی در این حوزه پیشبینی کرد. چقدر باید کتاب نوشت؟ به نظر میرسد روشهای تألیف و چاپ کتاب بهشدت تغییر کرده است و در حال حاضر میتوان حداقل 30 نوع روش تالیف را برشمرد.
وی با تاکید بر اهمیت جایگاه ادبیات افزود: زمانی که ادبیات دچار ضعف باشد به دنبال آن ارتباطات انسانی نیز ضعیف میشود و شاهد تولید آثار هنری کمارزش در سایر رشتهها مانند سینما خواهیم بود. استفاده از هنر در انتقال مفاهیم درس آشنایی با دفاعمقدس از مهمترین مولفههای آموزشی است. چرا که تولید دانش نسبت به گذشته با سرعت بسیار زیاد در جریان است. با توجه به این وضعیت مفاهیم باید با نگاهی ساده منتقل شود.
معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس با تاکید بر لزوم توجه به امکانات سازمان در سراسر کشور اظهار کرد: در برابر مدافعان حرم و حتی حفظ آثار جنگ در کشورهای عراق و سوریه و شهرهایی مانند موصل و دیرالزور مسئول هستیم.
نیازمند همافزایی هستیم
پیش از سخنان سردار عصار، معاون هماهنگکننده بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاعمقدس، محمدرضا گرامی گفت: همایش دو روزه مدیران ادبیات و آموزش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارغ از نگاه تشریفاتی و تبلیغاتی برگزار میشود. نیازمند همافزایی هستیم تا از سرمایههای انسانی استفاده کنیم. تصور مهیا شدن همه امکانات بهطور صددرصدی امکانپذیر نیست.
نظر شما