شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
انتشار داستانی از سعید تشکری درباره روشنفکران

آخرین اثر از تریلوژی داستانی سعید تشکری که درباره روشنفکران مشهد طی صد سال اخیر است، با عنوان «رژیسور» توسط انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «رژیسور»، نخستین کتاب از تریلوژی داستانی سعید تشکری که قرار بود سال 88 وارد بازار نشر شود بعد از انتشار دو کتاب دیگر این سه‌گانه، یعنی «پاریس پاریس» و «مفتون و فیروزه» مجوز گرفت و توسط انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شد.

«رژیسور» داستانِ شهری است که در آن شروران آتش می‌افروزند، بیگانگان غارت می‌کنند و روشنفکران در کنار مردم ذبح می‌شوند. این داستان در مهشد روایت می‌شود، اما تعمیم‌پذیر به همه ایران هست.

قلمرو معنویت‌گرایی و به توپ بستن حرم رضوی توسط روسیه تزاری کشمکشی غریب را می‌سازد که ساحت بارگاهی به خون کشیده می‌شود که روس و انگلیس رژیسورهای این درام غم انگیزند. غارتی غریب که تنها توسط کلمه به تصویر کشیده می‌شود.

داستان این رمان که دارای تمی عاشقانه است به ماجرای حمله و به توپ بستنن حرم رضوی توسط ارتش روسیه تزاری باز می‌گردد که در پس زمینه آن داستانی درباره رابطه عاطفی میان یک مترجم زبان فارسی در دانشگاه سن پطرزبورگ با نام نینا با یک ژنرال روس با عنوان ردکو روایت می‌شود.

در روی جلد این کتاب می‌خوانیم: «آیا کسی می‌تواند داستان مردی را دریابد که در تمام زندگی نتوانست حتی لحظه‌ای بودنِ بهشت را فراموش کند؟»
 
در پشت جلد این کتاب نیز آمده است: «می‌دوم، می‌نویسم، می‌خوانم و باز از نو؛ دویدنی همواره. من که نامم سعید است.
همچنان که در طول همه‌ این ‌سال‌ها خواسته‌ام حکی  از من بماند به جای، در سینه‌ام بغضی سرشار از دوست داشتن و در سرم چیزی سنگینی می‌کند که باید جهان و وسعتش را هرباره ببینی و بیاموزی و خلق کنی و بنویسی.
دستم و لغزش قلمم بر کاغذ به خراشیدن سنگ کوه می‌مانسته. از صحنه تئاتر تا داستان‌نویسی و روزنامه‌نگاری و نقد و پژوهش و نمایشنامه‌نویسی و فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی در حوزه‌ هنرهای نمایشی و تلویزیون و رادیو و سینما.
اما فقط یک تصویر با من همواره همراه بوده است که در همین حوالی نزدیک، کسی نفس زدن مداوم و بی‌خستگی کار کردن و آسوده نخوابیدن و عرق‌ریزان روح و جسم مرا به خوبی می‌بیند و می‌شناسد و می‌سازد و می‌خواهد.»
 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «روسی خان به گلشا گفت:
- عکاسی را که یاد گرفتی، حالا در خیال خودت، سینماتوگراف را هم بیاموز. بعد از عکاسی نوبت سینما است. شما ملت شفاهی هستید. داستان، شعر، نثر، غزل و رباعی و مثنوی زیاد دارید. اما تصور و تصویر ندارید. ملتی که زیاد حرف می‌زند، دیر تصمیم می‌گیرد. خیال می‌کند می‌داند. ما فکر کردیم در جنگ با مشروطه‌خواهان، چگونه باید در ایران بمانیم. راهش فقط این است: شما باید پادشاهی داشته باشید که ایران مملکت دوم او باشد و روسیه سرزمین اول او. پس پادشاه شما را تربیت کردیم. راستی، حالا این پادشاه می‌خواهد با تو حرف بزند. حالا می‌توانی تصور کنی که توی با سینما نشسته‌ای فیلم سینماتوگراف می‌بینی، سینما اصلش همین است. همه جا تاریک می‌شود تا تو بتوانی از روی پرده، با کمک تصاویر متحرک سفر کنی.»

رمان «رژیسور»، اثر سعید تشکری در 704 صفحه، شمارگان 704 صفحه، به‌بهای 29 هزار تومان انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها