شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷
جهان در انتظار ظهور نجات‌بخش

کتاب «قائم آل محمد (عج) نجات‌بخش انسانها» با استناد به احادیث پیامبر (ص) و ائمه (ع) و آیات و مباحث تاریخی و رجالی، بحث مهدویت و گستره تاریخی آن‌را مورد بررسی قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اصل مهدویت در اسلام، باور قیام مردی از دودمان پیامبر (ص) است که به اراده خداوند در آخرالزمان ظهور کرده و جهان را به نیکی مزین می‌کند و بر کران تا کران عالم، یک آئین حکومت خواهد کرد. جان‌مایه مباحث کتاب «قائم آل محمد (عج) نجات‌بخش انسانها» نوشته ذکرالله احمدی کرمانشاهی، برگرفته از آیات قرآنی و احادیث پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم (ع) است. در این اثر، بجز آیات شریفه قرآن کریم و مطالب تاریخی و رجالی و نکات علمی، بیش از 250 حدیث مورد بحث قرار گرفته یا به آن‌ها استناد شده است.
 
کتاب حاضر در هشت فصل تدوین شده است. در فصل نخست که به تاریخچه‌ زندگانی امام حسن عسکری (ع) اختصاص دارد، روایت‌هایی درباره مادر گرامی امام زمان (عج)، ازدواج امام حسن عسکری (ع)، چگونگی تولد حضرت مهدی (عج)، دستگیری و زندانی شدن نرجس خاتون و نام و کنیه و القاب حضرت مهدی (عج) بیان می‌شود.
 
نویسنده در فصل دوم، ضمن معرفی مهدی (عج) در آیات قرآن، به بیان نویدهایی از پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) می‌پردازد.
 
فصل سوم کتاب به موضوع مهدویت از نگاه اهل سنت اشاره دارد. اعتراف دانشمندان اهل سنت به صحت و تواتر احادیث مهدی (ع)، متن کامل بیانیه علمای حجاز، نام مهدی (عج) در کتیبه‌های حرم نبوی (ص)، کتاب‌هایی که اهل سنت درباره مهدی موعود نوشته‌اند، ویژگی‌های حضرت مهدی (عج) در احادیث و تعداد روایاتی که مشخصات حضرت مهدی (عج) را بیان می‌کند، برخی از عناوین این فصل هستند.
 
چهارمین فصل این کتاب با محوریت موضوع غیبت حضرت مهدی (عج) تدوین شده است. نویسنده در این فصل به موضوعاتی مانند غیبت حضرت مهدی (عج) و نواب آن حضرت، غیبت صغری، وکلای دیگر حضرت صاحب‌الامر (عج)، توقیعات و نقش آن در هدایت شیعیان، معجزات امام زمان (عج) در غیبت صغری، مدعیان دروغین نیابت در غیبت صغری، نیابت عامه در غیبت کبری و کیفیت غیبت امام زمان (عج) می‌پردازد.
 
در فصل پنجم، دلایل علمی و دینی بر طول عمر امام زمان (عج)، انتظار و نقش سازنده آن، مفهوم انتظار از دیدگاه رهبر فرزانه انقلاب و احادیث وارده در فضیلت انتظار فرج از موضوعات محوری مورد بحث است.
 
نویسنده فصل ششم کتاب را به دیدگاه مستشرقین درباره موضوع مهدویت و بررسی عوامل پیدایش مدعیان دروغین مهدویت اختصاص داده و در فصل هفتم ضمن نگاهی به وضع آشفته آخرالزمان، کیفیت حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) را بررسی می‌کند.
 
فصل پایانی کتاب نیز به موضوعاتی مانند ارتباط امام زمان (عج) در دوران غیبت کبری و کیفیت ملاقات با امام زمان (عج) پرداخته و افرادی که به فیض ملاقات امام عصر (عج) نائل شده‌اند را معرفی می‌کند.
 
 در صفحه 252 کتاب درباره «سبب غیبت» از زبان خواجه نصیر‌الدین طوسی می‌خوانیم: «خواجه نصیرالدین طوسی که سرآمد متکلمان و متفکران قرن هفتم است، در رساله محققانه‌ای که در امامت تالیف فرموده، فصلی راجع به غیبت امام دوازدهم و طول مدت و رفع استبعاد آن اختصاص داده است و در پایان آن راجع به «سبب غیبت» می‌فرماید: اما سبب غیبت امام دوازدهم، پس جایز نیست که از جانب خدای سبحان و یا از جانب خود آن حضرت باشد، بلکه از ناحیه مردم و مکلفین است و آن خوف غالب و تمکین نداشتن مردم از امام است و هر موقع این سبب زایل شود، یعنی مردم تمکین و اطاعت از امام نمایند، ظهور واجب می‌شود. (امامت و مهدویت، ج2، ص 357، تالیف آیت‌الله صافی گلپایگانی)».
 
نخستین چاپ کتاب «قائم آل محمد (عج) نجات‌بخش انسانها» در 400 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات دارالفکر به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها