پنجشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
رمزگشایی از اشارات و لطایف قرآن

کتاب «تاملات قرآنی» ضمن تشریح موضوع «توهمِ تناقض بین آیات» با استفاده از آیات قرآن و منابع معتبر، از اشارات و لطایف ورای الفاظ بعضی از آیات قرآن، رمزگشایی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) معجزه پیامبر اسلام از مقوله علم و اولین آیات نازل شده درباره نعمت قرائت و علم و کتابت (سوره علق) و بیش از 700 بار واژه علم و مشتقات آن و 40 بار عقل و تعقل و مترادفات آن مورد تمجید قرار گرفته است. قرآن بارها انسان‌ها را به تدبر درباره آیات خود تشویق کرده است. این کتاب آسمانی در تشویق افراد به تحقیق و پرهیز دادن آنان از پذیرش ایده‌ای بدون دلیل تا آنجا پیش رفته که مخاطبین خود را تحریک می‌کند که حتی با نیت خرده گرفتن و با هدف یافتن تناقض و ناهماهنگی‌ بین آیاتی از قرآن به تدبر و بررسی آیات الهی بپردازند (سوره نساء، آیه 82).
 
کتاب «تاملات قرآنی» در سه بخش با عنوان‌های «توهمِ تناقض بین آیات»، «اشارات قرآنی» و «اشارات آسمانی سوره حمد و توحید و معراجِ روحانی نمازگزار» به قلم دکتر غلامرضا مدبر عزیزی، تدوین شده است.
 
نویسنده در صفحه 210 کتاب در پاسخ به «شبهه‌ عدم تناسب بین جرم‌های محدود دنیوی با مجازات‌های جاودانی اخروی» آورده است: «مجازات‌ها و کیفرهایی که در دنیا گریبانگیر انسان می‌شود، اثر وضعی گناه است و آنچه در آخرت پیش می‌آید، تجسم همان اعمال، یعنی خداوند مستقیما فرد گناهکار را نه در دنیا و نه در آخرت، کیفر نمی‌دهد، بلکه خود اعمال فرد، او را کیفر می‌بخشد و این‌که خداوند، گاهی این کیفربخشی‌ها را به خود نسبت می‌دهد، منظور توجه دادن به سنت‌های حاکم بر هستی است که وضع‌کننده آن پروردگار است.»
 
همچنین در بخشی دیگر از کتاب در پاسخ به «شبهاتی درباره خاتمیت پیامبر اکرم و جهانی و جاودانی بودن دین اسلام» می‌خوانیم: «در برابر این پرسش که چرا قرآن دیگر اقوام و ملل را مخاطب قرار نداده و فقط اعراب جزیر‌ة‌العرب مورد خطاب هستند، باید گفت که بیشترین خطاب قرآن، متوجه دو واژه «انسان» و «مردم» است (یا ایها الناس، یا ایها الانسان) که تمامی انسان‌ها را تا انتهای تاریخ از هر نژاد و ملت و منطقه‌ای شامل می‌شود.

این‌که در پاره‌ای از آیات اعراب و یهودیان مورد خطاب قرار گرفته‌اند به این جهت بوده که پیامبر اسلام درصدد تشکیل هسته مرکزی یک جامعه و تمدن جدید بوده تا زمینه‌ساز تمدنی بزرگ و جهانی باشد. پی‌ریزی جزئیات این جامعه نوین باید بر مبنای وحی الهی و آیات قرآن شکل گیرد تا مردم اعتماد کامل و در نتیجه همکاری تام و تمام در اجرای برنامه‌های آن حضرت داشته باشند، لذا در ابتدای امر، شرایط و مشخصات و مردم آن منطقه، مدلول بعضی آیات قرار می‌گیرند اما در معانی باطنی و لایه‌های زیرین همان آیات همه جمعیت‌ها تا انتهای تاریخ مخاطب قرار گرفته‌اند. قرآن تاکید می‌کند که قوانینش منطبق با فطرت و طبیعت انسان‌ها است، طبیعت و فطرتی که در گذر زمان، تغییر و تبدیل‌پذیر نبوده و در تمامی انسان‌ها یکسان است.»
 
کتاب «تاملات قرآنی» در 534 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات سخن‌گستر راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها