موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو عنوان کتاب جدید منتشر کرد.
«آنالیز المان مرزی در مکانیک شکست»
این کتاب به قلم مشترک دکتر وهاب سرفرازی، دکتر هادی حائری، مهندس مسعود کهوندی و مهندس باقر شمیرانی تالیف و تدوین شده است.
در مقدمه این کتاب میخوانیم: «مطالعه رشد و گسترش ترک در سازههای مهندسی اهمیت زیادی دارد. روشهای متفاوتی میتواند برای تجزيه و تحليل انتشار ترک در سازهها مورد استفاده قرار گيرد. روشهای عددی از جمله روشهای المان مرزی، اجزاء مجزا و المان محدود از روشهای پرکاربرد در اين زمينه هستند که هر روش با رويکردی خاص به حل مسائل رشد ترک میپردازد. روش المان مرزی با رويکرد مشبندی مرزها به مطالعه رشد ترک میپردازد که هدف اين کتاب تشريح فرمولاسيون قابل کاربرد در اين زمينه است.»
کتاب شامل 9 فصل است. در فصل نخست پیشرفت و توسعه انتگرال مرزی و نیز تاريخچه شکلگيری روش المان مرزی ارائه شده است. فصل دوم درباره مبانی مکانیک شکست است. در فصل سوم معادلات انتگرال مرزی بررسی میشود. فصل چهارم به مدلسازی انتگرال مرزی سطوح ترک میپردازد. فصل پنجم فرمولبندی تابع گرین در حالتهای دو بعدی را ارائه میدهد. فصل ششم به تحلیل مکانیک شکست الاستوپلاستیک میپردازد.
در فصل هفتم مدلسازی ناپیوستگی تغییر مکان ترکها شرح داده میشود. در فصل هشتم تابع وزن و فرمولبندی معادله انتگرال مرزی وزن ارائه میشود. فصل نهم نيز به مقايسه نتايج عددی المان مرزی، اجزاء مجزا و آزمايشگاهی در مسائل انتشار ترک میپردازد و چگونگي رشد ترک را از ديدگاه سه روش آشکار میسازد.
کتاب «آنالیز المان مرزی در مکانیک شکست» با شمارگان یکهزار نسخه در 172 صفحه، به بهای 20 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
«مقدمهای بر روشهای پیشرفته آنالیز مواد»
این کتاب به قلم پروفسور یانگ لنگ تدوین و با ترجمه مشترک دکتر مصطفی حاجیان حیدری و مهندس رجبعلی سراج منتشر شده است.
این کتاب ترجمه یکی از جدیدترین کتابهای تألیف شده در زمینه مشخصهیابی و آنالیز مواد است که پروفسور یانگ لنگ از استادان برجسته دانشگاه علم و صنعت هنگکنگ آنرا به رشته تحریر درآورده است و هماکنون در بسیاری از دانشگاههای معتبر دنیا بهعنوان مرجع درسی واحدهای مرتبط با مشخصهیابی و آنالیز مواد تدریس میشود.
در مقدمه این کتاب میخوانیم: ««مشخصهیابی و آنالیز مواد» ویژگیهایی از ترکیب و ساختار ماده را توصیف میکنند که برای آمادهسازی، مطالعه خواص یا تولید ماده لازم هستند.
طبق این تعریف، روشهای آنالیز مواد به روشهایی محدود میشوند که اطلاعاتی درمورد ترکیب شیمیایی و ساختار ماده ارائه میکنند اما به خواص فیزیکی و مکانیکی مواد نمیپردازند. تاکنون، کتابهای بسیاری در این حوزه چاپ شده است که اکثر آنها صرفا جنبه نظری دارند اما این کتاب با بیانی ساده و کاربردی مهمترین روشهای مشخصهیابی و آنالیز مواد و کاربردها و محدودیتهای آنها را توصیف و مخاطب را با فنونی آشنا میکند که ممکن است در حل مساله یا تعیین مناسبترین روشهای آنالیز به او کمک کنند.»
کتاب در 12 فصل بههمراه دو پیوست کاربردی ارائه شده است. فصلهای نخست تا هفتم آن به روشهای میکروسکوپی و پراشسنجی و فصول هشتم تا دوازدهم آن به روشهای طیفسنجی و آنالیز حرارتی میپردازند.
ذکر این نکته ضروری است که پیوستها و فصلهای پنجم و ششم کتاب توسط مترجمان با حفظ اصول امانتداری به کتاب افزوده شدهاند. این دو فصل در مورد پراش الکترون برگشتی (EBSD) و باریکه یونی متمرکز (FIB) بحث میکنند که در کتاب اصلی وجود نداشته یا اشاره بسیار مختصری به آنها شده بود اما به دلیل اهمیت فزاینده آنها در مطالعات پیشرفته آنالیز مواد و جای خالی این مباحث در کتابهای مشابه به متن اصلی افزوده شدند.
از طرف دیگر، با توجه به اینکه امکان بحث درمورد همه روشهای آنالیز مواد در یک کتاب تک جلدی وجود ندارد، خلاصهای از روشهای آنالیز برای گروههای مختلف مواد و هزینههای تقریبی برخی از آنها در آزمایشگاههای مرجع داخل کشور، بهصورت یک راهنمای کاربردی در دو پیوست مجزا در انتهای کتاب ارائه شده است.
این کتاب میتواند بهعنوان یک مرجع درسی مناسب برای واحدهای مربوط به مشخصهیابی و آنالیز مواد مورد استفاده استادان و دانشجویان رشتههای فنی ـ مهندسی و علوم پایه، و بهعنوان منبعی کاربردی مورداستفاده پژوهشگران و مهندسانی که به دانش پایه و مهارتهایی در زمینه آنالیز مواد نیاز دارند، قرار گیرد.
«مقدمهای بر روشهای پیشرفته آنالیز مواد» با شمارگان یکهزار نسخه در 528 صفحه، به بهای 30 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما