ابوالفضل زروئی نصرآباد از طنزپردازان نام آشنای کشور در نشست ادبی «رمز طنز» با انتقاد از برخی از آثار شاعران طنزپرداز کشور، مطالعه متون کهن قدیمی را بسیار لازم و ضروری دانست.
وی افزود: طنزپرداز مجاز به آوردن نکته ظریف چه به صورت نظم و چه به صورت نثر در اثرش نیست. در شعر جد شاید بتوان به یک نکته ظریف اشاره کرد ولی در شعر طنز به این دلیل که ماهیت طنز متفاوت است، نباید این اتفاق بیفتد؛ چراکه پرداختن به موضوعاتی که باعث ظن مخاطب به موضوع مورد نظر به صورت مستقیم میشود مورد قبول نیست.
زرویی با انتقاد از آثار برخی از شاعران جوان طنزپرداز اظهار کرد: برخی از دوستان در جلسات متعددی که در تهران و یا شهرستانها برگزار میشود، اشعاری میخوانند که به گمان خودشان طنز است اما وقتی اثر آنها مورد نقد و بررسی قرار میگیرد تفاوت میان شعر طنز و ویژگیهای آن و اثری که فکاهه و یا هجو و هزل است نمایان میشود.
این طنزپرداز برجسته کشور با بیان این مطلب که جلسه «رمز طنز» جلسه شعرخوانی صرف نیست و شاعران طنزپرداز میتوانند با ارائه آثارشان و شنیدن نقدهای مختلف با نقاط ضعف و قوت اثرشان به خوبی آگاهی یابند، ادامه داد: در این جلسات متون قدیمی بازخوانی میشود و یکی از دلایل این اتفاق این است که شاعران و علاقهمندان با قلم طنزپردازان نام آشنای کشور همچون عبید زاکانی آشنا شوند. دیگر آنکه با بازخوانی متون کهن همچون اخلاق الشراف میتوانیم با دغدغههای آن روزگاران و نیز نگاه طنزپرداز به مسایل روزگارش بیش از پیش آشنا شویم.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال عبید در «اخلاق الشراف» در بابهای مختلف موضوعاتی را زیر ذرهبین و نیش قلم خود قرار داده است که امروز هم کم و بیش موضوع روزگار ما نیز است و یا میتواند باشد. از این رو مطالعه آثار قدما میتواند غنای اثر همه هنرمندان و شاعران خصوصا شاعران طنزپرداز را بالا ببرد.
نشست ادبی «رمز طنز» با مدیریت ابوالفضل زرویی نصرآباد و با هدف بالا بردن سطح کیفی آثار طنز از حیث بهکارگیری عناصری چون ملاحت، ظرافت، رندی، شیرینی و خنده در کنار استحکام بیانی و زبانی به صورت کارگاهی اولین دوشنبه هر ماه در سالن کتابخانه فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
در این نشستها ابتدا سلسله مطالبی بهصورت پیوسته توسط زرویی نصرآباد تدریس میشود و در ادامه شعرهای شاعرانی که در حوزه طنز قلم میزنند توسط خودشان خوانده شده و مورد نقد و بررسی قرار میگیرد. حضور در این برنامه برای کلیه علاقهمندان به ادبیات آزاد است.
نظر شما