یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
افزایش استقبال  کودکان از  جشنواره کتابخوانی رضوی

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی در نشست خبری هفتین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به رشد 6/3 درصدی شرکت‌کنندگان نسبت به دوره گذشته، گفت: در این دوره 631هزار و 526 نفر در جشنواره کتابخوانی رضوی در بخش‌های مختلف شرکت کرده‌اند.

به‌ گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری هفتمین جشنواره کتابخوانی رضوی، یکشنبه (25 تیرماه) با حضور محمد اللهیاری، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اسماعیل جانعلی‌پور، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی، محمدهادی ناصری، مدیرکل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل نهاد و سکینه‌خاتون مهدیان‌پور، مشاور معاونت توسعه کتابخوانی نهاد در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.
 
اللهیاری در این نشست گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی از مجموعه برنامه‌های دهه کرامت بوده که توسط بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون 6 دوره آن برگزار شده است. یکی از ادارات کل استان‌ها، متولی برگزاری 5 دوره نخست این جشنواره بوده و باتوجه به ضریب نفوذ نهاد در ارتباط با مردم و وجود 3هزار و 400 کتابخانه نهادی و مشارکتی در کشور، برگزاری این جشنواره از دوره ششم به نهاد کتابخانه‌ها واگذار شد.
 
وی با بیان اینکه در این راستا اتاق فکر تشکیل و جلساتی برای معرفی منابع و نحوه برگزاری جشنواره انجام شد، افزود: سال گذشته در ششمین دوره نزدیک به 235هزار نفر در بخش‌های کودک و نوجوان و بزرگسال در این جشنواره شرکت کردند. برای پربارتر برگزارکردن دوره هفتم، جلسات آسیب‌شناسی برگزار و کارگروه انتخاب منابع شکل گرفت و در این کارگروه 73 عنوان کتاب با موضوعات مرتبط با امام رضا (ع) معرفی شد. در دوره هفتم علاوه بر منابع مرتبط با امام رضا (ع)، منابعی هم در زمینه سیره و معارف حضرت معصومه (س) و حضرت شاهچراغ انتخاب شد. کارگروه پس از تمام‌خوانی آثار، 23 کتاب را به اتاق فکر جشنواره معرفی و در نهایت نیز 6 کتاب به‌عنوان آثار نهایی برگزیده شد.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در معرفی این آثار گفت: «10قصه از امام رضا (ع)» نوشته مژگان شیخی و «ماه غریب من» نوشته مجید ملامحمدی، 2 اثر حوزه کودک این جشنواره هستند. همچنین کتاب‌های «مهارت زندگی در سیره رضوی»، «امام رضا (ع) و زندگی»، «بانوی ملکوت» و «چلچراغ» به‌عنوان کتاب‌های حوزه بزرگسال معرفی شدند. برای حضور ناشنوایان در این جشنواره نیز دو کتاب «10 قصه از امام رضا (ع)» و «ماه غریب من» در قالب کتاب گویا تولید شد. همچنین برای نابینایان کتاب‌های «قصه‌های امام رضا(ع)»‌، «ماه غریب من» و «بانوی ملکوت» به‌صورت نسخه بریل تولید شد.
 
اللهیاری در ادامه عنوان کرد: وسواس در طراحی سوالات یکی از شاخصه‌های این دوره از جشنواره کتابخوانی رضوی است. برای اینکه این جشنواره به‌صورت استاندارد برگزار شود، با چندین مجموعه طراحی سوال همچون سازمان سنجش و موسسه آینده‌سازان مشورت شد و از هر کتاب 80 سوال طراحی و با چینش‌های مختلف در چهار گروه 20تایی استاندارد سازی شده است. افراد صرفا با کدملی و فقط یکبار می‌توانند در این مسابقه کتابخوانی شرکت کنند.
 
وی با اشاره به اینکه تمام شرکت‌کنندگان بخش کودک این مسابقه کودک برای تشویق به کتابخوانی، لوح تقدیر دریافت خواهند کرد، ادامه داد: برای گروه کودک و نوجوان سه رده سنی 4 تا 6، 7 تا 9 و 10 تا 11 سال درنظر گرفته شده است. وی گفت: باید یه این نکته اشاره کرد که در دوره گذشته برگه نقاشی‌ای که برای تصویرگری کودکان از کتاب‌های مسابقه درنظر گرفته شده بود برگه ساده و سفید بوده ولی در این دوره این برگه‌ها نیز استاندارد و با ذکر مشخصات طراحی شده است. براساس استاندارد سوالات مسابقه کتابخوانی رضوی در این دوره به 4 صورت بازیابی اطلاعات متن، استنباط مستقیم از متن، تلفیق اطلاعات و بررسی و ارزیابی متن طراحی شده‌اند.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره بخش بین‌الملل جشنواره نیز گفت: برای بخش بین‌الملل نیز با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برای 65 رایزنی فرهنگی ایران در سایر کشورها، پاسخ‌نامه‌ها و فرم‌های شرکت در مسابقه ارسال شد. در این دوره به‌ اتباع غیرایرانی حاضر در ایران از 35 ملیت نیز در جشنواره شرکت کردند. با همکاری جامعة المصطفی سوالات مسابقه به زبان‌های دیگر ترجمه و در اختیار شرکت‌کنندگان غیرفارسی‌زبان قرار گرفت.
 
اللهیاری همچنین اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، پیش از میلاد امام رضا (ع)، اختتامیه جشنواره ملی کتابخانه رضوی برگزار می‌شود و علاوه بر آن در 31 استان نیز آیین اختتامیه این جشنواره برگزار و از برگزیدگان استانی در بخش‌های مختلف تجلیل خواهد شد.
 
وی با اشاره به آمار در تفکیک شرکت‌کنندگان این دوره از مسابقه افزود: در این دوره 631هزار و 526 نفر در جشنواره شرکت کردند که نسبت به دوره گذشته 6/3 درصد رشد داشته است. از این میان 431هزار و 885 نفر به‌صورت فردی، 61هزار و 748 هزار نفر در بخش خانوادگی، 500 نفر در بخش پویش کتابخوانی مجازی و 137هزار و 403 نفر در بخش کودک شرکت کردند. در مجموع 63 درصد از شرکت‌کنندگان در بخش مکتوب و 37 درصد در بخش الکترونیک حضور داشتند. در این دوره سه هزار و 602 نفر از کتابداران نهاد کتابخانه‌ها نیز حضور پیدا کردند.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: از مجموع 429 شهرستان کشور، 427 شهرستان در جشنواره شرکت کردند. از مجموع 319 دستگاه شرکت‌کننده نیز به تفکیک 196 دستگاه دولتی و خدماتی، 93 دستگاه علمی و فرهنگی، 19 دستگاه نظامی، 8 مجموعه اقتصادی و 3مجموعه مردم‌نهاد بودند. در مجموع این جشنواره در بخش کودک نسبت به دوره گذشته 7/2 درصد رشد و بخش مکتوب 2/3 درصد رشد داشته و در بخش اینترنتی مشارکت دوبرابر شده است.
 
وی با اشاره به آمار استقبال شرکت‌کنندگان از کتاب‌ها در این جشنواره ادامه داد:‌ کتاب‌های «امام رضا(ع) و زندگی» با 116هزار نفر، «مهارت زندگی در سیره رضوی» 96هزار نفر، «بانوی ملکوت» 96هزار نفر، «چلچراغ» 83هزار نفر و «ماه غریب من» با 79هزار نفر بیشترین میزان استقبال از سوی شرکت‌کنندگان را دارا بودند.
 
همکاری وزارت ارشاد و دستگاه‌های مختلف در حمایت مالی از جشنواره
 
اللهیاری همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا مبنی بر نحوه تامین بودجه جشنواره بیان کرد: برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی، ماحصل یک تعامل مشترک با بنیاد علمی فرهنگی و بین‌المللی امام رضا (ع) و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در دوره‌های ششم و هفتم، معاونت فرهنگی در همکاری با نهاد، در مبلغ مورد نیاز برای چاپ کتاب‌هایی که برای این جشنواره انتخاب و از سوی ناشران می‌شود به نهاد کمک کرده است. مبلغی را هم بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) به دستگاه‌هایی که در جشنواره‌های رضوی شرکت می‌کنند، اختصاص داده است. دیگر هزینه‌ها نیز مربوط به مراسم اختتامیه و اختصاص جوایز جشنواره است.
 
معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: با توجه به تعداد شرکت‌کنندگان در مسابقه، یکی از مسائلی که با آن روبه‌رو هستیم، افزایش تعداد جایزه‌بگیران است. برای برگزیدگان بزرگسال براساس فراخوان، 100 هزار تومان جایزه درنظر گرفته شده است. علیرضا مختارپور، مدیرکل نهاد، هفته گذشته در جلسه معاونین وزارت ارشاد، گزارشی از جشنواره ارائه کرده و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تعدادی از دستگاه‌ها را مکلف کرد که در تعداد جوایز به نهاد کمک کنند. با برخی دستگاه‌ها برای مشارکت در جایزه رایزنی‌هایی صورت گرفته است. در استان‌ها نیز خیرین در این زمینه کمک کرده‌اند. برای برگزاری مراسم اختتامیه نیز از حضور اسپانسرها و همچنین بخشی از بودجه نهاد بهره گرفته می‌شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها