دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰
تأثیر مفاخر پیشکسوت بر ادبیات کودک و نوجوان بررسی شد

نشست هم اندیشی «تأثیر مفاخر بر ادبیات کودک و نوجوان» به مناسبت روز ملی ادبیات کودک به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست هم اندیشی «تأثیر مفاخر بر ادبیات کودک و نوجوان» به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عصر یکشنبه (18 تیرماه 1396) به مناسبت روز ملی ادبیات کودک در محل این انجمن برگزار شد.
 
در این نشست مهدی محقق، حسن بلخاری قهی؛ رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، نوش‌آفرین انصاری، هوشنگ مرادی کرمانی، شهرام اقبال زاده، حسین شیخ رضایی و سحر ترهنده و جمعی از فعالان ادبیات کودک و نوجوان حضور داشتند.
 
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در این نشست با اشاره به حساسیت بالای حوزه کودک و نوجوان اظهار کرد: هرکسی به سادگی نمی‌تواند در حوزه ادبیات و کتاب کودک و نوجوان اظهار نظر کند زیرا هم باید حساسیت کودک و نوجوان پاس داشته شود و هم نظر متخصصان و دست‌اندرکاران این حوزه را جلب کند.
 
حسن بلخاری در ادامه سخنانش به اهمیت قصه و نقش آن در انتقال مفاهیم پرداخت و گفت: ما از زمان‌های گذشته تا به حال کودکانمان را با قصه پرورش داده‌ایم و گذشتگان ما در انتقال مفاهیم گوناگون مورد نظرخود بوسیله قصه بسیار موفق بوده‌اند.
 
وی در باب قصه یادآورشد: قصه از این جهت برای ما جذاب است که دور را نزدیک، باطن را ظاهر و مجرد را مجسم می‌کند و به خاطر همین ویژگی همه ما بویژه در کودکی عاشق این حس لمس و نزدیکی بوده‌ایم. قصه کلیت را جزئی می کند و وقتی در ابتدای قصه عبارت یکی بود یکی نبود را به کار می‌بریم ما را از غصه مباحث سفت و سخت فلسفه عقلانیت می‌رهاند.
 
به گفته بلخاری، قصه به دنبال انتزاع است؛ قصه ما را در قلمرویی قرار می‌دهد که عالی‌ترین مفاهیم را در ساده‌ترین بیان، درک ‌کنیم. ما باید علامه گی بالقوه کودکان را بالفعل کنیم.
 
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همچنین در این نشست به قصه‌ای درباره یکی از  اسطوره‌های هندوستان و همچنین کارکرد حیوانات در ادبیات کهن و داستان‌های شاهنامه اشاره کرد.
 
نوش‌آفرین انصاری نیز در این نشست به فعالیت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: این انجمن در کارنامه فعالیت خود به مفاخر ادبیات کودک و نوجوان توجه ویژه‌ای داشته و در طول سال‌های گذشته از چهار تن از مفاخر پیشکسوت این حوزه تقدیر کرده است.
 
این کتابدار، جبار باغچه بان؛ پایه‌گذار نخستین مدرسه ناشنوایان، مهدی آذر یزدی؛ نویسنده پیشکسوت ادبیات کودک، توران میرهادی؛ بنیانگذار مدرسه فرهاد و شورای کتاب کودک و نوش آفرین انصاری؛ کتابدار و دبیر شورای کتاب کودک را از جمله مفاخری برشمرد که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی مورد تقدیر قرار گرفته‌اند و گفت: هر یک از این افراد منشأ خدمات ارزنده‌ای در طول حیات پربار خود به‌ علم و فرهنگ ایران بوده‌اند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها