چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۵
قلم و سلاح در عرصه جنگ نرم مکمل‌ یکدیگرند

حجت‌الاسلام عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین اختتامیه ششمین همایش «اندیشه و قلم» ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه تاریخ‌نگاری درباره اهمیت توجه به قلم در جریان جنگ نرم گفت: مقابله با جنگ نرم دشمن با توپ و تانک میسر نیست، بلکه قلم و سلاح در این عرصه مکمل‌اند.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ششمین همایش «اندیشه و قلم ارتش» چهارشنبه (14 تیرماه) همزمان با روز قلم با حضور دکتر سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح، امیر فرزاد اسماعیلی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) در ستاد مرکزی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
 
محمدحسنی با اشاره به لزوم توجه به تاریخ گفت: اگر ملتی خودش برای خودش ننویسد به‌طور طبیعی غریبه‌ها این کار را انجام می‌دهند. براساس آثار ذبیح‌الله منصوری که قلمی جذاب و روان داشت یکی از مهم‌ترین ایرادهای مردم ایران بی‌توجهی به نوشتن خاطرات است. دیگران بیش از ایرانی‌ها قلم می‌زنند که البته عیب محسوب می‌شود هر انسان برای خودش تاریخ ننویسد دیگران آنگونه که خودشان می‌خواهند این کار را انجام می‌دهند.
 
وی ادامه داد: نوشتن برای ما واجب کفایی است؛ همان‌گونه که به اهل سلاح در حد کفایت نیاز داریم به اهل قلم نیز برای نگهبانی از مرزهای فکری نیازمندیم؛ به‌عبارت دیگر اگر در مرزهای فیزیکی نیروهای مسلح مستقر نباشند کشور از شر دست‌اندازی دشمنان در امان نخواهد بود. اگر صاحبان قلم برای پاسداری مرزهای فرهنگی فعالیت نکنند افکار ملت مورد دست‌اندازی بدخواهان قرار می‌گیرد.
 
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی افزود: نویسندگان در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حال‌ حاضر که دشمن با ما در جنگ نرم است باید دفاع و مقابله کنند. مقابله با جنگ نرم دشمن با توپ و تانک میسر نیست، بلکه قلم و سلاح در این عرصه مکمل‌اند.
 
داوری 662 اثر در ششمین دوره همایش
امیر شاهین تقی‌خانی، معاون فرهنگی و روابط‌عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تشریح فرآیند برگزاری ششمین دوره همایش اندیشه و قلم اظهار کرد: رسانه کتاب برای بسط فرهنگ مکتوب برای سازمان از مهم‌ترین ابزارهاست. وجود 350 کتابخانه برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در این زمینه بنا شده است انتشار خاطرات فرماندهان از دیگر اهداف سازمان به حساب می‌آید. اغلب اهداف ترسیم شده در این عرصه فرهنگ کتاب و کتابخوانی محقق شده است.
 
وی درباره اهداف برگزاری همایش اندیشه و قلم ادامه داد: «شناسایی فرهیختگان و اهل قلم ارتش جمهوری اسلامی ایران»، «تقدیر از پژوهشگران متعهد و شایسته در داخل و خارج از ارتش برای تألیف و ترجمه کتاب‌های تألیفی»، «حمایت از نویسندگان برتر و پشتیبانی از نظر آثار آنان» همچنین «فراهم کردن زمینه‌های تقویت فعالیت‌های فرهنگی، ادبی و پیشبرد فرهنگ تولید و نشر کتاب در ارتش و جامعه از سوی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش» از اهداف برگزاری همایش به حساب می‌آید.
 
تقی‌خانی افزود: بنا داریم تا در همایش‌های آتی برای تولید کتاب‌های کاربردی برای ماموریت و رسالت ارتش از اهالی قلم دعوت کنیم.  دبیرخانه ششمین دوره همایش «اندیشه و قلم» از سوی 331 نویسنده، 662 عنوان کتاب را دریافت کرد. براساس بررسی‌ها در زمینه ارسال اثر در این دوره شاهد رشد 22 کتاب و مشارکت 81 نویسنده هستیم.
 
وی ادامه داد: کتاب‌ها در 12 موضوع شامل «ویژه کارکنان شاغل و بازنشسته ارتش در موضوع‌های «مدیریت، فرماندهی، دانش و فناوری نظامی»، «ارتش در دوران دفاع مقدس»، «تبیین اندیشه‌های دفاعی فرماندهی معظم کل قوا»، «ولایت فقیه و ضرورت حمایت و تبعیت از ولایت»، «ادبیات دفاع مقدس و سایر موضوعات (شعر، داستان و رمان)»، «درسی ـ آموزشی»، «علوم‌انسانی و اجتماعی (سیاسی، تاریخی، حقوقی و اجتماعی)»، «معارف اسلامی و علوم دینی»، «علوم پزشکی و ورزشی»، «فنی و مهندسی» و «ترجمه» بررسی شدند.
 
تقی‌خانی افزود: ارتش با توجه به ظرفیت‌های داخلی خود داوری آثار را انجام داد. برای ارتقاء کیفی داوری‌ها در هربخش از نظر دو داور بهره گرفته شد. مشارکت 14 ناشر با ارسال 576 اثر در این دوره به ثبت رسید. بیشترین آثار به بخش دفاع‌مقدس و علوم نظامی با 153 کتاب اختصاص دارد. بحرین، سوریه بازشناسی جریان‌های تکفیری و جنگ نرم در رتبه بعدی قرار دارد.
 
در پایان این همایش از برترین مولفان و مترجمان تجلیل شد.

آثار حائز رتبه نخست در ششمین همایش اندیشه و قلم ارتش به شرح زیر است:
در بخش پزشکی، ورزشی و روان‌شناسی کتاب «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در نیرو‌های مسلح» نوشته فرناز علیزاده

در بخش ادبیات و شعر کتاب «مثنوی پرواز» نوشته ناصر بهرامی

در بخش دفاع مقدس کتاب «تحلیلی بر عملکرد ارتش جمهوری اسلامی در سال اول جنگ» نوشته امیر نصرت‌الله معین‌وزیری
در بخش معارف اسلامی و علوم دینی کتاب «مالک اشتر مرد میدان و محراب» نوشته هادی آصفی

در بخش تاریخی و حقوقی کتاب «یار دوست» به قلم مشترک امیر‌ ابراهیم گلفام و سرهنگ قاسم اکبری مقدم  

در بخش ادبیات شاخه رمان، نثر و داستان کتاب «عالمی که انسان نام گرفت» نوشته ستوان وظیفه مهدی ضیافتی

در بخش جامعه‌شناسی کتاب «سبک زندگی» نوشته سید محمد غفار نیکنام‌راد

در بخش آموزشی کتاب «اخلاق اسلامی» نوشته حجت‌الاسلام علی جباری فیروز‌جاه

در بخش ترجمه کتاب «رادار» نوشته محمد‌رضا سهیلی‌‌فر

در بخش ترجمه «ایران و سازمان همکاری‌های شانگهای (زمینه‌‌های همگرایی و واگرایی)» نوشته حمید‌رضا بیات

در بخش مدیریت کتاب «مدیریت دانش» نوشته دکترعباس خورشیدی 

انتشارات قرار‌گاه پدافند هوایی خاتم‌النبیا(ص) نیز به‌عنوان ناشر برتر این دوره از همایش معرفی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها