نخستین چاپ کتاب «سبک زندگی اسلامی بر مبنای تحلیل قرآنی و ریشهیابی فتنهها» تالیف حسین هنردیده از سوی انتشارات موعود اسلام راهی بازار نشر شد.
بدون تفکر و تحلیل قرآنی، مسائل سیاسی - اجتماعی و ایجاد یک گفتمان قرآنی عمیق و ریشهدار با بهرهگیری از سیره و روش بزرگان دین، تحول اساسی با زیربنای معنوی در افراد مستعد و خانواده و به تبع آن جامعه بهوجود نخواهد آمد، زیرا جوامع اسلامی، علیرغم داعیه اعتقاد به مبدأ و معاد و پیروی از وحی، در امور سیاسی - اجتماعی عملا سکولار بوده و گرایش پوزیتویستی و شبه لیبرالیستی دارد، چراکه بهنظر میرسد علت عمده آن، ضعف توحید و عدم بکارگیری توصیه پیامبر اعظم (ص) باشد.
«امتزاج شرک و ایمان»، «چگونگی پیدایش تفکر قارونی در جامعه اسلامی»، «انسان مطلوب اسلامی»، «سبک زندگی در کسب معیشت»، «مبارزه قرآن با معیار ارزشگذاری در افکار جاهلی»، «نقش ایمان و تقوا در نزول برکات و توسعه ارزاق عمومی»، «نقش احکام عبادی در پالایش جامعه»، «آثار و برکات روزه»، «نگاهی قرآنی به اوضاع منطقه»، «فتنه و علل پیدایش آن» و «راه نجات از فتنهها» از مهمترین سرفصلهای کتاب هستند.
در صفحه 13 کتاب «انسان مطلوب اسلام» از منظر مقام معظم رهبری اینگونه معرفی شده است: «جامعه بدون آرمان، بدون مکتب، ممکن است به ثروت برسد، به قدرت برسد، اما آن وقتی هم که به ثروت و قدرت برسد، تازه میشود یک حیوان سیر قدرتمند و ارزش انسان گرسنه از حیوان سیر بیشتر است؛ اسلام این را نمیخواهد. اسلام طرفدار انسانی است که هم برخوردار باشد، هم قدرتمند باشد و هم شاکر و بنده خدا باشد، جبهه عبودیت بر خاک بساید. انسان بودن، قدرتمند بودن و بنده خدا بودن، این آن چیزی است که اسلام میخواهد، میخواهد انسان بسازد... مراقب باشیم دچار سطحینگری و ظاهرگرایی نشویم، دچار تحجرنشویم، این یک طرف قضیه است، دچار سکولاریسم پنهان هم نشویم. گاهی اوقات در ظاهر تبلیغات، تبلیغات دینی است، حرف، حرف دینی است، آنچه که بر زبان جاری میشود، در برنامهریزیها و در عمل دخالتی ندارد. ادعا میکنیم، حرف میزنیم، شعار میدهیم، اما وقتی پای عمل به میان میآید از آنچه که شعار دادیم خبری نیست.»
همچنین در صفحه 52 درباره موضوع «آرمانگرایی و شخصیتمحوری به جای شخصپرستی» میخوانیم: «از دیگر هدایتها و آموزههای قرآنی که به صراحت بیان شده است، اجتناب از شخصپرستی است. شخصیت بزرگان دین که وحی الهی و آموزههای مکتبی در راه و روش و سیره آنان متجلی است، همواره راهگشا بوده و قابل الگوبرداری است، اما خود آن بزرگان و شخصیت حقیقی آنان مانند سایر انسانها، طلوع و غروب دارد. لذا انگیزه فعالیت مومنین در همه زمینهها و تمامی ابعاد باید ذات مقدس باریتعالی که حی و قیم است، باشد. انبیاء و اولیاء الهی تنها راهنمای قولی و عملی ما هستند و آنگاه که هدفگذاری کرده و راه را نشان دادند باید به سوی آن حرکت کرد.»
نخستین چاپ کتاب «سبک زندگی اسلامی بر مبنای تحلیل قرآنی و ریشهیابی فتنهها» در 120 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات موعود اسلام منتشر شده است.
نظر شما