دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵
آثار دفاع مقدس باید راوی حقیقی این فرهنگ باشند

محمد قاسم فروغی جهرمی، دبیر هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس اظهار کرد: آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره اگرچه در جای خود اعتبار ویژه‌ای دارند اما با توجه به هویت این رویداد فرهنگی باید راوی حقیقی فرهنگ دفاع مقدس باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) محمد قاسم فروغی جهرمی، با اشاره به آغاز فرآیند داوری این دوره از این رویداد ادبی گفت: داوری‌ها با حساسیت‌ها، دغدغه‌ها و مبانی اصولی دفاع مقدس در نظر گرفته خواهد شد، بر این اساس سعی داریم ضمن بهره‌مندی از روال جاری در داوری کتاب‌ها، رویکردهای تازه جشنواره نیز اعمال شود.

وی ادامه داد: تجربیات گران‌قیمتی در این حوزه در دبیرخانه جشنواره موجود است اما آینده را باید آن‌‌طور که ضرورت دارد و لازم است، بنا کرد. قرار نیست ساز و کارهای قبلی و گذشته در محتوا و شکل داوری در این دوره تکرار شود، هدف حفظ اصول و مبانی و در کنار آن به‌روز کردن سازوکارهاست تا در نهایت رویکردی آینده‌نگر در جایزه شکل گیرد.

فروغی جهرمی افزود: مخاطبان امروز دیگر همان مخاطبان قدیمی و ثابت نیستند، تنوع و گستره کار، زبان، گفتمان و نوع نگاه آن‌ها تغییر کرده از این رو بی‌توجهی به این مساله و فقط تقلید از گذشتگان سودی نخواهد داشت.

دبیر هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس اظهار کرد: به هیچ‌ وجه اصول و مبانی ارزشی و آرمان‌های دفاع مقدس را نادیده نمی‌گیریم، در این دوره نیز اصرار داریم تا شاخص‌های ویژه‌ای به‌عنوان مسائل ارزشی و آرمانی دفاع مقدس در برگه‌های داوری گنجانده شود به شکلی که این معیار شاخص‌ترین مؤلفه داوری باشد.
 
فروغی جهرمی ادامه داد: ‌آثار برگزیده باید شاخص‌های فرهنگ دفاع مقدس را داشته باشد نه اینکه تنها به واقعه‌ای به اسم جنگ پرداخته باشد، این آثار اگرچه در جای خود اعتبار ویژه‌ای دارند اما با توجه به هویت این رویداد فرهنگی باید در کنار این مساله راوی حقیقی فرهنگ دفاع مقدس باشند.
 
وی ادامه داد: نخستین بار در این دوره همه استان‌های کشور در انتخاب آثار حضور خواهند داشت. بهترین آثار استان‌ها و بهترین آثار ملی را در 10 موضوع شناسایی و معرفی می‌کنیم. انتخاب بهترین اثر، بهترین نوقلم، بهترین کتابخانه تخصصی، بهترین کتابدار، بهترین خبرنگار، بهترین مرکز نشر در این دوره پیش‌بنی شده است.
 
فروغی جهرمی اظهار کرد: در رویکرد جاری هر استان می‌تواند تا ظرفیت‌های خود را در موضوع فرهنگ دفاع مقدس شناخته و در یک بازنگری علمی و دقیق، برای آینده خود برنامه‌ریزی کند هرچند این فعالیت موجب می‌شود که هر استان بتواند برترین آثار خود را با برترین آثار ملی مقایسه کند و بر اساس تفاوت‌ها و فاصله‌هایش مبنایی برای برنامه‌ریزی آینده خود کسب کند. امسال نخستین‌بار آثار نوقلمان یعنی نویسندگانی که نخستین اثر خود در زمینه دفاع مقدس را تألیف کرده‌اند را بررسی وبرترین‌ها را معرفی خواهد شد.

آئین اختتامیه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس نیمه دوم سال جاری برگزار می شود، شعار این دوره جایزه، پاسداشت ثروت ملی ارزش‌ها و آرمان‌های دفاع مقدس است.

داستان، زندگی‌نامه داستانی، خاطره، شعر و نثر ادبی، مستند، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، پژوهش ادبی، پژوهش نظامی، سیاسی، حقوقی،‌امنیتی، کودک و نوجوان ،‌تاریخ شفاهی و ناشران و خادمان نشر 12 عنوانی هستند که آثار در آنها داوری خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها