سومین ویرایش کتاب «گوهر هدایت» به قلم آیتالله سید علی مقدم قوچانی از سوی انتشارات کتابچی تهران منتشر شد.
آیتالله سیدعلی مقدم قوچانی که نسب وی به واسطه 30 نسل به امام زین العابدین(ع) میرسد، پدر شهید، سید مصطفی مقدم، امام جماعت مسجد علوی محله یکصد دستگاه تهران و استاد اخلاق حوزه علمیه است. کتاب «گوهر هدایت» به قلم این استاد اخلاق در 12 بخش تالیف شده است.
«احوالات شخصی و خصوصیات زندگانی حضرت رضا(ع)»، «حرکت حضرت رضا(ع) از مدینه به جانب خراسان و بعضی از وقایع بین راه»، «ورود آن حضرت به شهر مرو خراسان و مساله ولایتعهدی»، «سیره عملی فضائل اخلاقی حضرت رضا (ع) با علمای ادیان مختلف و ملل جهان»، «شهادت مظلومانه آن حضرت»، «بعضی از معجزات حضرت رضا(ع)»، «بعضی از اصحاب و شاگردان آن بزرگوار»، «بعضی از برادران و خواهران حضرت رضا(ع)»، «تعیین تعداد فرزندان حضرت رضا(ع)»، «تعیین محل دفن فرزندان آن حضرت»، «چند حدیث نورانی در ثواب زیارت با برکت آن حضرت» فصلهای دوازدهگانه کتاب را شامل میشوند. در پایان نیز کیفیت زیارت امام رضا(ع) و زیارتنامه آن حضرت ارائه شده است.
در بخشی از این کتاب درباره شهادت امام رضا (ع) میخوانیم: «روایات متعدد و متواتر و یقینی زیاد و غیرقابل انکاری نشان میدهد که حضرت رضا(ع) را مأمون لعنتالله علیه به شهادت رسانده است، زیرا مأمون برای حفظ حکومت خود آن حضرت را به خراسان آورده بود و درحقیقت آن بزرگوار را تحت نظر قرار داده بود، اما برخلاف تصورش با قاطعیت و صراحت آن حضرت در مقابل انحرافات خویش روبهرو شد. از طرفی دیگر مناظرات آن بزرگوار در خراسان با صاحبان ادیان و ملل مختلف به آن حضرت عظمت و شهرت جهانی بخشید. از طرفی عباسیان کرارا در مورد ولایتعهدی حضرت رضا (ع) مامون را تهدید میکردند و میگفتند مامون با این کارش خلافت را از بنیعباس به آلعلی(ع) منتقل کرد، بهطوریکه در بغداد بنیعباس با ابراهیم بن مهدی بیعت کردند. لذا مأمون تصمیم گرفت تا آن بزرگوار را از بین بردارد، ولی کاملا مراقب بود که این عمل بسیار سرّی و مخفیانه انجام گیرد تا مسألهی تازهای برای حکومتش بوجود نیاورد.»
آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران، آیتالله ضیاءالدین نجفی، تولیت حوزه علمیه نبی اکرم (ص)، آیتالله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز و استاد برجسته درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه تبریز و آیتالله محمدعلی فلسفی، عالم و خطیب دینی کشور، با نوشتن تقریظ در مقدمه این کتاب، آن را ارزشمند دانسته و خواندن آن را به عموم مردم، بهخصوص اندیشمندان تشیع، علما، روحانیون، طلاب و نویسندگان توصیه کردهاند.
نظر شما