سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷
گرفتاری‌های امروز دنیای اسلام ناشی از تفسیر به رأی کردن قرآن است

محمدرضا عارف در آئین رونمایی از اپلیکیشن قرآنی «شهر قصه» اظهار کرد: اگر امروز دنیای اسلام دچار گرفتاری و برادرکشی شده، به دلیل فاصله گرفتن از قرآن و تفسیر به رأی کردن قرآن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آئین رونمایی از اپلیکیشن قرآنی «شهر قصه» شامگاه دوشنبه 22 خردادماه با حضور دکتر محمدرضا عارف، دکتر فاطمه ذوالقدر، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس، دکتر زهرا احمدی‌پور، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، طیبه سیاوشی، نماینده مجلس، حجت‌الاسلام ملانوری، رئیس کمیته نظارت و ارزیابی نمایشگاه قرآن، حجت‌الاسلام محمدعلی ابطحی، رئیس مؤسسه گفتگوی ادیان، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دکتر مرتضی طلایی، نایب‌رئیس شورای شهر تهران، مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان و مریم نشیبا، گوینده قدیمی رادیو در سالن همایش‌های بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.
 
عارف، در این آئین گفت: انقلاب ما، انقلاب فرهنگی و مبتنی بر قرآن است. اگر تحلیل جامعی بر انقلاب اسلامی صورت گیرد، در یک کلمه می‌توان گفت رمز پیروزی انقلاب اسلامی، قرآن و عمل به آموزه‌های آن است.
 
وی ادامه داد: انقلاب ما تاکنون در پناه قرآن، از تمام چالش‌ها و دشمنی‌ها و شیطنت‌‌ها در امان مانده و توانسته مسیر خود را دنبال کند. اگر امروز دنیای اسلام دچار گرفتاری و برادرکشی شده، به دلیل فاصله گرفتن از قرآن و تفسیر به رأی کردن قرآن است. قطعا هیچ راه‌حلی برای مشکلات جز بازگشت به قرآن وجود ندارد. قرآن می‌تواند فصل‌الخطاب خوبی برای پایان دادن به منازعات دنیای اسلام باشد.
 
نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر ما خود را ام‌القری در جهان اسلام می‌دانیم، نیاز به تعامل، همبستگی و تفاهم با دنیای اسلام داریم. نمایشگاه بین‌المللی قرآن می‌تواند در این مسیر گام‌های مهم و اساسی بردارد.
 
عارف با اشاره به اینکه نمایشگاه قرآن باید در فضای باثبات‌تری برگزار شود، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای محل مناسب و دائمی نمایشگاه قرآن چاره‌ای بیندیشد. تشکیل نمایشگاه دائمی  در شأن قرآن کریم، انتظاری است که همگان از انقلاب دارند. دولت و مجلس هم باید در راه نیل به این هدف، کمک کنند.
 
وی درباره بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین برای فهم قرآن، گفت: برای حاکمیت قرآن در دنیای معاصر باید از همه فناوری‌های نوین استفاده کنیم. برای اینکه بتوانیم آموزه‌های قرآن را به زبان روز به جوانان و نوجوان منتقل کنیم و پیام قرآن و انقلاب را به گوش همه جهان برسانیم، باید از همه امکانات و فناوری‌های نوین بهره بگیریم.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر، نگاه به قرآن و خواندن قرآن، نرخ رشد خوبی داشته و این شرایطی را فراهم می‌کند که از تمام ظرفیت‌ها برای اعتلای فرهنگ قرآنی استفاده کنیم.
 
استفاده از رسانه و هنر در انتقال مفاهیم قرآنی
حجت‌الاسلام ملانوری، رئیس کمیته نظارت و ارزیابی نمایشگاه قرآن نیز در این آئین، رسانه و هنر را دو فاکتور مهم برای انتقال بهتر مفاهیم قرآنی برشمرد و گفت: یکی از راهبردهای معاونت قرآن و عترت این است که بتواند از ابزارها و امکانات نوین برای مفاهیم قرآنی استفاده کند. فهم قرآن برخلاف نظر بعضی اخبارین در گذشته که معتقد بودند، فقط خاص انبیا و اولیا است، به تفسیر دانشمندان تشیع از جمله امام راحل، برای عموم مقدور و ممکن است. به سوی فهم قرآن دریچه‌هایی باز است و برای این امر چه امکانی بهتر و مناسبتر از رسانه‌های جدید و هنر است.
 
وی افزود: طی سال‌های برگزاری نمایشگاه قرآن، این نمایشگاه محلی برای رونمایی از تولیدات و محصولات فرهنگی در حوزه قرآن شده و امشب نیز یک شرکت دانش‌بنیان، قصه‌های قرآنی را در قالب اپلیکیشن موبایل تهیه کرده که در این آئین رونمایی می‌شود.  
 
اپلیکیشن قرآنی «شهر قصه» حاوی مطالبی از کتاب «داستان راستان» استاد شهید مرتضی مطهری با اجرای مریم نشیبا و بازنویسی مصطفی رحماندوست است که فضایی تعاملی را برای افزایش سطح مشارکت کودکان در آموزش و یادگیری ایجاد کرده است. این محصول با حمایت و مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی شرکت «بوگن دیزاین» (نمای نوین) به‌عنوان تنها مجموعه دانش‌بنیان شرکت‌کننده در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تولید شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها