شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲
«طبیعت درمانگر و نعمت‌های شفابخش» منتشر شد

کتاب «طبیعت درمانگر و نعمت‌های شفابخش» از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی در کتابفروشی‌ها عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) انتشارات جهاد دانشگاهی کتابی درباره دایره‌المعارف گیاهان دارویی به انضمام اسامی محلی آن‌ها با عنوان «طبیعت درمانگر و نعمت‌های شفابخش» به تالیف مهندسان محمود خروشی، ماهرخ سپهوند و اصغر پورحسین، روانه بازار کتاب کرد.

با توجه به اهمیت روش‌های درمان طبیعی و مکاتب طب سنتی، دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی بسیاری در غرب و شرق جهان به پژوهش برای به کارگیری روش‌های مختلف طبی پرداخته‌اند. در کشور ما نیز امروزه این بخش از طب مورد توجه علما، پزشکان و حتی عموم مردم قرار گرفته است.

کتاب «طبیعت درمانگر و نعمت‌های شفا بخش» به تشریح گیاهان دارویی و حتی سایر نعمت‌های شفابخش ساخته دست طبیعت درمانگر پیرامون بشری پرداخته است. توضیح کامل محصولات لبنی، حیوانی و هر آنچه که در کیفیت زندگی انسان موثر است به تفکیک نام علمی، ترکیبات شیمیایی و آلی، خواص دارویی و عوارض جانبی آنها برای استفاده بهتر و آگاهانه‌تر از گیاهان دارویی و علم طب سنتی از دیگر ویژگی‌های این کتاب است.

در این کتاب ترکیبات، ارزش غذایی، عوارض جانبی و خواص درمانی 247 میوه و گیاه درمانی به صورت جداگانه و در انتهای آن اسامی محلی گیاهان به صورت پیوست آمده است.

درباره ترکیبات، عوارض جانبی و خواص درمانی آلبالوی وحشی در کتاب آمده است:
«ترکیبات: روغن، الئوستئارین، کومارین
عوارض جانبی: در شرایط عادی هیچ‌گونه عارضه‌ای ندارد
خواص درمانی
1-تقویت کننده بدن:پودر آن را با عسل مخلوط کرده و میل شود
2-چاق کننده: آلبالوی وحشی را با شیره توت سفید مخلوط کرده و میل شود.
3-تغذیه نوزاد: آلبالوی وحشی را به همراه شیر جوشانده و نوزاد با آن تغذیه می‌نمایند.
4-برای راشی‌تیسم: آلبالوی وحشی را باشیر مخلوط کرده و مصرف گردد.»

همچنین نویسنده درباره خواص درمانی چای در کتاب آورده است:
«1-مقابله باخواب
2-تسکین اعصاب: نوشیدن چای تازه‌دم، سبب تسکین اعصاب می‌شود.
3-رفع درد بواسیر: چای تازه‌دم نوشیده و از آب آن برای پانسمان استفاده شود.
4-مدر: تازه دم میل شود
5-اشتهاآور
6-رفع سرخی چشم
7-پانسمان محل گازگرفتگی سگ
8-رفع تنگی نفس
9-درسوختگی: پانسمان چای برای سوختگی‌های خفیف مناسب است
10-رفع گل‌مژه: چای را به درستی جوشانده و بر گل‌مژه پانسمان می‌گردد.»

نویسنده درباره خواص درمانی زعفران نوشته است:
«1ـ بهبود زایمان: 5ـ3 روز قبل از زایمان زعفران را به تخم برگ‌بو و عسل مخلوط کرده، 1 قاشق چایخوری میل شود.
2ـ تقویت‌کننده‌ی بدن: دم‌کرده‌ی زعفران همراه با عسل مصرف گردد.
3ـ رفع خفگی و سرفه: زعفران را با رازیانه و گیاه پای‌خر دم کرده و پس از اضافه نمودن عسل میل شود.
4ـ دفع پارازیت‌های روده: زعفران را پودر کرده و پس از مخلوط نمودن با آب، با شکم خالی نوشیده شود و تا 2 ساعت بعد از آن نباید غذا میل کرد.
5ـ تقویت بینایی و زیبایی پوست: لوسیونی از زعفران تهیه کرده و با آن چشم‌ها و پوست پانسمان گردد.
6ـ درمان دمل: زعفران را پودر کرده و با زرده‌ی تخم‌مرغ مخلوط نموده، بر روی دمل گذاشته می‌شود که سبب بهبود آن در کمترین زمان می‌شود.
7ـ دفع سنگ‌ریزه‌های کلیه: پودر زعفران را با عسل مخلوط کرده میل گردد.
8ـ بادشکن: دم کرده‌ی زعفران همراه با عسل میل شود.
9ـ در ناراحتی‌های قلبی: نوشیدن دم‌کرده‌ی زعفران همراه با عسل به صورت خنک، سبب فراخی قلب و رفع انسداد آن می‌گردد.»
                                          
کتاب «طبیعت درمانگر و نعمت‌های شفا بخش» در 306 صفحه به شمارگان یک‌هزار نسخه به قیمت 12 هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها