استادیار موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تالیف دو کتاب «رابطه ایمان و تصدیق» و «اعتبار خبر واحد در عقاید و علوم انسانی» را به پایان برده است.
وی ادامه داد: در این کتاب اندیشههای متفکرانی چون ویتگنشتاین درباره ایمان مورد توجه قرار نگرفته بلکه به آراء متفکران مسلمانی چون غزالی و طاووس پرداخته شده است. در این اثر تلاش شده نشان داده شود که معرفت از تصدیق منطقی بهدست میآید بدین معنی که تصدیق منطقی مقدمهای بر تصدیق قلبی است و از این منظر ایمان بدون معرفت ممکن نیست. در تمامی مباحث نیز از دیدگاه علامه طباطبایی استفاده شده است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه تدوین کتاب حاضر دو سال به طور انجامیده اضافه کرد: این کتاب طی ماههای آینده از سوی انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به بازار نشر میآید و اکنون در مراحل ارزشیابی و نظارت قرار دارد.
محمدی همچنین درباره کتاب دیگری با عنوان «اعتبار خبر واحد در عقاید و علوم انسانی» نیز توضیحاتی را ارائه کرد و افزود: ما در منظومه روایات اخبار را به دو بخش واحد و متواتر تقسیم میکنیم. بیشتر دانشمندان معتقدند خبر واحد در حوزه فقه وجود دارد و در تاریخ و تصدیق اعتبار ندارد، از این منظر خبر واحد در حوزه عقاید و فقه معتبر است.
این مدرس دانشگاه تاکید کرد: بر همین اساس میتوان نتیجه گرفت که یکی از مقدمات اسلامیسازی علوم انسانی استفاده از خبر واحد است و با همین رویکرد میتوان فضایی را برای تحول علوم انسانی پدید آورد.
محمدی در پایان گفت: این کتاب نیز در مراحل صفحهآرایی قرار دارد و پیشبینی میشود که به زودی وارد بازار نشر شود.
نظر شما