کتاب «بهرام صادقی» که به مجموعه مقالاتی درباره این نویسنده معاصر میپردازد توسط نشر بنگاه روانه بازار نشر شد.
کتاب «بهرام صادقی» حاوی هفت متن مختلف است حول چند داستان کوتاه بهرام صادقی که مهدی نوید، نویسنده و مترجم، آنها را کنار هم نشانده است. نویسندگان این متنها سعی کردهاند هر یک از منظر خودشان نوری بر فضای داستانها و بهرام صادقی بتابانند. سعید هنرمند در دانشنامه ایرانیکا شرح مختصری از احوال صادقی به دست داده که در این کتاب به فارسی ترجمه شده است.
ماهان معلمی به داستان «زنجیر» نگاه کرده و آذر نفیسی یادداشتی بر داستان «آقای نویسنده تازه کار است» نوشته است. نسیبه فضلاللهی و لیلا صمدی رندی هر یک با نگاه خاص خود به داستان «کلاف سردرگم» پرداختهاند. کیوان طهماسبیان، نویسنده کتاب «صادقیه در بیات اصفهان»، داستان «اذان غروب» را واسازی کرده است و دست آخر، نسیبه فضلالهی نقبی زده به جهان داستان «باکمال تأسف» و به بررسی مرگآگاهی در این داستان نشسته است.
بهرام صادقی 18 دیماه 1315 در شهر نجفآباد بهدنیا آمد و 16 دیماه 1361 در تهران بدورد حیات گفت. او شاعر و داستاننویس نوگرای قرن بیستم بود که تقریباً در هر یک از آثارش به جستوجوی شیوههای جدید و نوین ادبی پرداخته است. شهرت صادقی در مقام نویسندهای نوگرا در دهه 40 با چاپ و انتشار داستانهای کوتاهش آغاز شد که متقارن با سالهای بعد از کودتا 28 مرداد بود.
واقعه تاریخی بسیار مهمی که پیامدهای فراوانی بر روان ایرانیان گذاشت. نخستین داستان کوتاه صادقی با نام «فردا در راه است» در سال 1338 و در مجله ادبی سخن منتشر شد. گرچه آثار منتشر شده صادقی به خلاف همنسلانش چندان پرشمار نبود اما تاثیر بسیاری بر نویسندگان معاصر گذاشت.
کتاب «بهرام صادقی» با تلاش مهدی نوید در 124 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به بهای 12 هزار و 500 تومان توسط نشر بنگاه روانه بازار نشر شد.
نظر شما