شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷
گزارش داود موسایی از بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه کتاب تهران

مدیر کمیته ناشران بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تأکید بر ضرورت دایر شدن دبیرخانه برای نمایشگاه کتاب تهران، گفت: به دنبال این هستم که سال آینده حتماً بخش ناشران بین‌الملل را به سازه‌های دائمی انتقال دهم.

داود موسایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از خساراتی که در اثر بارندگی به بخش عرب و لاتین سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ابراز تأسف کرد و گفت: سال آینده حتماً بخش ناشران عرب و لاتین را به فضای مسقف انتقال دهم زیرا  برپایی غرفه‌های آن‌ها زیر چادر، بی‌آبرویی کشور را به دنبال دارد. به عبارت بهتر، شیوه رفتاری ما ایرانی‌ها که به مهمان‌نوازی معروف هستیم، ضرورت اختصاص فضای بهتر به بخش بین‌الملل را دوچندان می‌کند. اگر نمی‌توانند غرفه‌های بین‌الملل و ناشران خارجی را به فضای مسقف انتقال دهند، این بخش  تعطیل شود. گاهی انجام ندادن امری به مراتب بهتر از انجام دادن آن است که باعث شرم شود. اگر بخش ناشران بین‌الملل برای سال آینده زیر چادر برگزار شود، به هیچ وجه حاضر نیستم مسئولیت این کمیته را بپذیرم. چرا که با ناشر خارجی باید در حد خودش رفتار شود.
 
 
موسایی توضیح داد: فقط یک ناشر انگلیسی مستقلا در نمایشگاه کتاب تهران، باقی ناشران یا نمایندگی‌شان حضور یافت ‌یا موزع‌های آثار‌شان را در نمایشگاه کتاب ارائه کردند. علاوه بر کشور ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه کتاب،‌ 22 ناشر از  ده  کشور لبنان، سوریه، مصر، عراق، انگلیس، پاکستان، تونس، ترکیه و سوئد در نمایشگاه کتاب تهران حضور یافتند.
 
این مقام مسئول توضیح داد: متأسفانه ما در نمایشگاه کتاب تهران راه را اشتباه می‌رویم؛ در همه نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب، فقط ناشران کشورها شرکت می‌کنند و بخش کوچکی به موزعان اختصاص می‌یابد اما در نمایشگاه کتاب تهران این‌طور نیست و ناشر و موزع کتاب  در نمایشگاه حضور پیدا می‌‌کند. به اعتقاد بنده این مسائل باید ساماندهی شوند و از همین اکنون مکان ناشران بین‌الملل و متراژ آن‌ها در نمایشگاه کتاب تهران مشخص شود تا بر اساس آن، فضا بین ناشران بین‌الملل تقسیم شود. سپس آن‌ها را برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران تشویق کنیم. به‌طور مثال می‌توان برای آن‌ها به منظو شرکت در نمایشگاه کتاب تهران امتیازهایی را قائل شد.
 
مدیر کمیته ناشران بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره تخلف‌ها نیز گفت: ‌ بیش‌تر تخلف‌های بخش بین‌المل عرضه کتاب‌های مغایر با قانون  نمایشگاه کتاب بوده است و بیشتر تخلف‌ها در بخش عربی دیده شدند که اغلب تعطیل و از شرکت در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده محروم شدند. با صراحت می‌توانم بگویم که در صورت بازبینی آیین‌نامه نمایشگاه کتاب تهران، بیش از نصف ناشران بخش بین‌الملل نمی‌توانند در نمایشگاه کتاب شرکت کنند.
 
وی در پایان، یکی از مهم‌ترین معضلات نمایشگاه کتاب تهران را نبود دبیرخانه دائمی برشمرد و گفت: مگر می‌شود نمایشگاهی سی سال برگزار شود اما هنوز دبیرخانه‌ای برای آن وجود نداشته باشد. اگر این دبیرخانه شکل بگیرد بسیاری از مشکل‌ها را می‌توان در طول سال و پیش از برپایی نمایشگاه رفع کرد و پیگیری مسائل در طول سال امکان‌پذیر می‌‌شود.
 
سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی 13 اردیبهشت‌ماه در مجموعه شهر آفتاب افتتاح شده است. این رویداد فرهنگی تا 23 اردیبهشت میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها