جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸
قوجق: قصه انقلابی را در شهرها جستجو نکنیم

نشست بررسی «تاثیر انقلاب اسلامی در ارتباط با ادبیات کودک و نوجوان» در غرفه کودک و نوجوان سوره مهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست بررسی «تاثیر انقلاب اسلامی در ارتباط با ادبیات کودک و نوجوان» عصر امروز (21 اردیبهشت 1396) با حضور یوسف قوجق و جعفر توزنده‌جانی، در غرفه کودک و نوجوان سوره مهر برگزار شد.

جعفر توزنده‌جانی در این نشست بیان کرد: قبل از انقلاب نگاه تخصصی به این گروه سنی نداشتیم چنانکه شروع ادبیات جدی برای کودکان را دهه 60 می‌دانم. آثار قبل و بعد انقلاب کاملا متفاوت است هم در محتوا و هم در سبک نگارشی دچار تحول شد.

این داستان‌نویس با بیان اینکه داستان انقلاب صرفا شرح رویدادهای آن دوره نیست، گفت: ادبیات انقلاب به نظرم در سایه دفاع مقدس قرار گرفت. خواه ناخواه بین نویسنده‌ای که آن فضا را تجربه کرده بود با مخاطب کودک و نوجوان، فاصله افتاد.

توزنده‌جانی ادامه داد: نویسندگان چه بسا با این شکاف، توانایی نوشتن درباره این گروه را نداشتند. در عین اینکه شناخت درستی از مخاطب خودمان نداریم و در بهره‌گیری از فرهنگ گذشته و کلاسیک غفلت کرده‌ایم. نباید در ادبیات کودک ما نگاه بزرگسالانه وجود داشته باشد.

یوسف قوجق نیز در این نشست بیان کرد: با وقوع انقلاب، نویسندگانی ظهور کردند که تجربه کافی برای نوشتن نداشتند؛ صرفا آمدند که محتوای داستانی انقلاب را منعکس کنند. این نوع کتاب‌ها مفاهیم زیادی دارند اما ساختار و عناصر داستانی‌شان ضعیف بود.

این نویسنده ادامه داد: ضعف از نویسنده است که  تجربه ندارد و خوب نمی‌نویسد و محتوای کتابش نیز دلنشین نمی‌شود. داستان‌نویسی را با شرح وقایع اشتباه نگیریم. عمیق نبودن نگاه نویسنده و ایده‌پردازی ناقص او مخاطب را به چالش نمی‌کشد. نگاه نویسندگان بعد انقلاب، کمی سطحی و ساده‌انگارانه می‌شود.

قوجق تاکید کرد: موضوع انقلاب را نباید صرفا به فضای شهری برد چرا که کم‌کم تکراری می‌شود. آن را با موضوع بومی درهم بیامیزیم و باورهای مردم جامعه اقلیمی خودمان را دخیلش کنیم تا مخاطب‌ها جذب قصه شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها