یحیی قائدی عضو هیئت علمی گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی عنوان کرد: میتوان گفت که کودکان به طور طبیعی فیلسوف هستند. فلسفه برای کودکان یعنی آموزش و تقویت مهارتهای فکری آنها.
یحیی قائدی در این کارگاه آموزشی با بیان اینکه، فلسفه برای کودکان به هیچ روی آموزش دیدگاه فیلسوفان به کودکان نیست، گفت: فلسفه برای کودکان یعنی آموزش مهارتهای فکری به آنان. از آنجا که این نوع فلسفه گاهی با فلسفه سنتی خلط میشود که همان فلسفیدن و فلسفهورزی است.
استاد دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: مجموعهای از مهارتها وجود دارند که اگر با آنها آشنا باشیم میتوانیم فکر کنیم و در غیر این صورت نمیتوانیم.
قائدی با بیان اینکه میتوان گفت کودکان به طور طبیعی فیلسوف هستند، تاکید کرد: خانواده، مدرسه، سیاست و ... سبب از بین رفتن این توانمندی میشود. علت آن هم این است که کسی که زیاد میپرسد اداره کردن او مشکل است. درست است که کودک قابل تربیت است اما اگر به حال خود رها شود مهارتهای طبیعی خود را از دست میدهد.
عضو هیئت علمی گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی در ادامه اظهار کرد: جدول سیگانهای از مهارتها وجود دارد که به کودکان میآموزد چگونه بیندیشند اما آنها را به شیوه مدرسهای مرسوم نمیتوان به بچهها آموزش داد. همچنین سه نوع تفکر اعم از تفکر نقادانه، خلاقانه و مراقبتی و مسئولانه در کنار این مهارتهای سیگانه آموزش داده میشود.
وی افزود: پنج نوع کاوشگری در بنیادهای اخلاق، علم، اجتماع و... در دل انواع تفکر وجود دارد که باید به کودکان آموزش داده شود. اگر بچهها در مدارس در یک کلاس درس آموزش میبینند به این دلیل است که با هم روی موضوعات کار میکنند. اینکه پشت به هم مینشینند به هیچ وجه با ماهیت کلاس هماهنگ نیست.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعهی نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار میشود. مجموعهی شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.
نظر شما