یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹
​ناشران خسارت‌دیده از  باران منتظر مسئولان بیمه‌ و اقدام شهرداری هستند

ناشران خسارت دیده به خاطر بارندگی، منتظر اعلام نظر کارشناسان بیمه برای جبران خسارت هستند.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بارش باران در بعدازظهر سومین روز نمایشگاه خسارتی به ناشران، کودک و نوجوان وارد کرد. رضا مرادی، کارشناس کتاب و غرفه‌دار انتشارات امیرکبیر می‌گوید: بارش باران آسیب زیادی به غرفه ما زده است،‌حدود 40 درصد آثارمان در اثر آب و رطوبت آسیب دیدند. درحالی‌که شهرداری به عنوان مسئول تجهیز و آماده‌سازی شهرآفتاب یک‌سال فرصت داشتند تا مشکل چادرها را برطرف کنند. ولی هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. سالن‌ها در مقابل باد و باران به شدت آسیب‌پذیر است و در اثر بارش نیم ساعتی باران مردم وحشت‌زده به خاطر ترس از برق‌گرفتگی  و ... سالن‌ها را ترک می‌کنند.
 
رضا نصراللهی، مدیر نشر حدیث نینوا  با اشاره به خسارت‌های وارد شده به کتاب‌هایش گفت: ما  منتظریم که مسئولان بیمه بیایند و تعیین خسارت کنند ولی با وجود اینکه این غرفه در معرض دید عموم است ما مجبور شدیم غرفه را تعطیل کنیم و با گذشت  حدود 20 ساعت از این حادثه هنوز هیچ‌کس مراجعه نکرده و ما مجبور شدیم فقط از غرفه آسیب‌دیده عکس‌برداری کرده و با همکاری سایر دوستان غرفه را روبه‌راه کنیم. در این میان انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک همکاری بسیار خوبی با ما داشت همچنین مسولانی از مدیریت نمایشگاه کتاب، شهرداری و ارشاد اسلامی بازدید کرده‌اند ولی ترتیب اثری داده نشده است. فقط دلجویی کردن کافی نیست.
 
بجز این دو ناشر، ناشران دیگری هم مانند نشر جمال، براق، سوره مهر و ... آسیب‌های زیادی از این بارندگی دیده‌اند.

مدیر سالن‌های کودک و نوجوان سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره ایرادات ساختاری نمایشگاه شهر آفتاب بیان کرد: وقتی که در مصلی بودیم با اینکه بخش کودک و نوجوان در زیر چادر قرار داشت و چادرها از استانداردهای بین‌المللی هم برخوردار نبودند ولی به‌خاطر تجربه‌ای که مجموعه اجرایی  داشتند تلاش می‌کردند اتفاقی در زمان بارندگی‌ها و طوفان رخ ندهد و به‌جز یک سال که طوفان با سرعت بالای 80 کیلومتر داشتیم و باد به قسمتی از چادرها آسیب‌ رسانده بود، آسیب جدی‌ای نمایشگاه را تهدید نکرد.
 
نادر قدیانی اضافه کرد: زمانی که برگزاری نمایشگاه به شهر آفتاب منتقل شد بازهم به دلیل عدم وجود فضای مستقل لازم برای همه ناشران، شهرداری موظف شد برای اینکه کل ناشران بتوانند در نمایشگاه حضور داشته باشند اقدام به ساخت سالن‌هایی در زیر چادر با استانداردهای جهانی کند. ولی محل انتخاب نصب این چادرها از استانداردهای کافی برخوردار نبود و کف آنها نسبت به خیابان‌های اطرافش حدود 60 سانتی‌متر پایین‌تر بود و همین مساله سبب شده آب حاصل از بارندگی به چادر وارد ‌شود.
 
وی در ادامه بیان کرد: با اینکه در سال گذشته اطراف چادرها ایزوگام شده بود اما باز هم امسال شاهد ورود آب به داخل چادرها بودیم که دلیل آن هم ایزوگام کردن با سرعت بالا و با بی‌دقتی بود که سبب شد دوباره آب از همان محل‌ها وارد سالن‌ها ‌شود.  مشکل دوم ناودان‌هایی است که ببین دو چادر نصب شده؛ این ناودان‌ها در سال گذشته به علت اینکه تحمل حجم میزان بارش را نداشتند در دو نوبت دچار مشکل شدند در نتیجه شهرداری مجبور شد ناودانی آهنی برای تخلیه آب باران قرار دهد که آن هم در سال گذشته در دو منطقه به خاطر حجم بالای بارندگی آسیب دید و تعمیر قطعی نشد. از طرفی امسال در اطراف چادر چاه‌های جذبی حفاری شد که آب‌های سطحی وار آنها شود ولی عملا بارندگی‌های اخیر نشان داد که تعداد چاه‌های جذبی بسیار کم است و باید تعداد بیشتری از این چاه‌ها در اطراف سالن‌های کودک و نوجوان آماده شود تا حجم آب به خاطر پایین بودن سطح سالن‌ها وارد آن شود.
  
به‌گفته قدیانی بیش از 50 ناشر براثر بارندگی دیروز دچار آسیب جدی شدند و در آیین‌نامه ابلاغی به ناشران اساسا هیچ بند و ماده‌ای وجود ندارد که ناشر را موظف به داشتن پالت کند ولی انجمن در اطلاعیه شماره 21 توصیه کرد که بهتر است پالت و نایلون برای حفاظت از کتاب‌ها در اختیار ناشران باشد. ولی این امکان برای بخشی از ناشران فراهم نبود و کتاب‌هایی که روی زمین قرار داشتند آسیب جدی دیدند اینها ناشرانی بودند که زمان تعطیلی غرفه کتاب‌های‌شان را روی میزها قرار می‌دادند اما از محل سوراخ چادرها آسیب دیدند.

سخنگوي سي‌امين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران نیز در واكنش به اتفاق‌های پيش آمده در شهر آفتاب بر اثر بارش باران ضمن انتقاد از مجموعه شهر آفتاب وابسته به شهرداري تهران از ناشران و بازديدكنندگان عذرخواهي كرده و می‌گوید: بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با موضوع استفاده از شهر آفتاب براي نمايشگاه كتاب، تجهيز و آماده‌سازي زيرساخت‌هاي نمايشگاه بر مبناي استانداردهاي نمايشگاهي بر عهده مجموعه شهر آفتاب بوده است. طبق تفاهم نامه شش ساله كه ميان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري تهران منعقد شده، تشكل‌هاي نشر و ارشاد به عنوان بهره‌بردارِ مجموعه شهر آفتاب، در آماده‌سازي اين مكان هيچ نقشي نداشته‌اند و بر اساس همين تفاهم‌نامه تجهيز و آماده‌سازي زيرساخت‌هاي نمايشگاه بر اساس استانداردهاي نمايشگاهي بر عهده مجموعه شهر آفتاب وابسته به شهرداري بوده است.

همایون اميرزاده، می‌افزاید: در اين تفاهم‌نامه صنف نشر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان بهره‌بردار معرفي شده‌اند. همچنین در گفت‌و گوهاي تفصيلي در خصوص آماده‌سازي در مراحل مختلف علي‌رغم دغدغه‌هاي جدي كه به دليل مشكلات آب‌گرفتگي سالن‌ها در سال گذشته ايجاد شده بود شهرداري و شهر آفتاب اطمينان كامل داده بودند كه شاهد تكرار مشكلات در دوره فعلي نمايشگاه نخواهيم بود.
 
به گفته وی در تمامي مراحل آماده‌سازي سالن‌ها دغدغه‌هاي جدي صنف نشر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان برگزار كنندگان نمايشگاه اعلام و منتقل شده بود. انتظار جدي مي‌رفت با توجه به اتفاق‌های سال گذشته و گفت‌و گوهاي كارشناسي، نسبت به رفع اين دغدغه‌ي درست، اقدام اصولي صورت گيرد.
 
با توجه به اینکه بارش باران‌های شدید و سیل‌آسا در اردیبهشت‌ماه امری کاملا طبیعی بوده و دور از انتظار نیست، اما هر سال ناشران در نمایشگاه کتاب در اثر بارش باران دچار خسارت‌های زیادی می‌شوند. به نظر می‌رسد تا زمانی که به‌صورت اصولی آسیب‌هایی که در سازه چادرها وجود دارد اصلاح نشود با کوچک‌ترین بارندگی این جریان، هر سال تکرار خواهد شد. لذا با توجه به احتمال تكرار اين مشكلات به دليل شرايط ناپايدار جوي، انتظار مي‌رود اقدام‌های پيشگيرانه‌ جدي و قابل اتكا و اعتماد صورت پذيرد.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها