جمعه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵
مشاور رئیس نمایشگاه کتاب از سه‌ روز فعالیت  این رویداد گفت

مشاور رئیس سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در سه روز نخست برپایی نمایشگاه کتاب تهران، تخلف مشاهده شده است اما بیشترین میزان تخلف در بخش بین‌الملل مشاهده شده است.

نیکنام حسین‌پور، مشاور رئیس سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: نمایشگاه کتاب تهران از نخستین دوره تاکنون که سی‌امین دوره خود را سپری می‌کند افت و خیزهای زیادی داشته است. به‌طور مثال پیش از این در کنار نمایشگاه کتاب تهران توأمان نمایشگاه‌های چاپ، مطبوعات و رسانه‌های دیجیتال برگزار می‌شد. اما به مرور باتوجه به گستردگی نمایشگاه کتاب تهران و افزوده‌شدن تعداد ناشران شرکت‌کننده، نمایشگاه‌های مذکور مستقل شدند.
 
وی توضیح داد: بنابراین نمایشگاه کتاب تهران ظرفیت زایش داشته است و به‌مرور بخش‌های جدید در آن ایجاد شده‌اند که پس از گذراندن دوره‌های مختلف به صورت مستقل و در قالب نمایشگاهی جداگانه برگزار شده‌اند.
 
مشاور رئیس سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از سال گذشته که بحث انتقال نمایشگاه کتاب تهران به شهر آفتاب مطرح شد همواره دغدغه مسئولان نظام و نمایشگاه این بود که این رویداد فرهنگی صاحب‌خانه و مکان شود. از این رو خوش‌بختانه با همکاری و نظر مساعد وزارت ارشاد، شهرداری تهران و تشکل‌های نشر این امکان فراهم شد اما بدون تردید عملیاتی شدن تفاهم‌نامه آنها بستگی به توافق طرفین دارد. معتقدم این سه‌ضلع (وزارت ارشاد، شهرداری تهران و تشکل‌های نشر) توامان پای کار بودند اما با توجه به اینکه وزارت ارشاد دوران گذار واسپاری را سپری می‌کند؛ ممکن است یک سلسله ناهماهنگی‌هایی موجود باشد که همان‌طور که آیت‌الله احمد خاتمی در دیدار خود از نمایشگاه کتاب تهران عنوان کردند «وجود درصدی خطا در چنین رویداد بزرگ فرهنگی کاملا منطقی و قابل قبول است».
 
وی اظهار کرد: خوش‌بختانه امسال این ناهماهنگی‌ها در حال کمرنگ‌شدن هستند اما تشکل‌های نشر باید باور کنند که نمایشگاه مال خودشان است.
 
حسین‌پور با اشاره به اهمیت واسپاری نمایشگاه به تشکل‌های نشر گفت: «آدام اسمیت» زمانی چنین گفت: «دولت در حوزه اقتصاد نمی‌تواند اقتصاددان خوبی باشد» بنابراین در جهان و در ایران نیز دولت باید کار نظارتش را داشته باشد و صنف وارد عرصه شود چرا که به‌لحاظ صرفه اقتصادی نیز به نفع نظام است و همچنین صنف اشراف کامل به مسایل حوزه نشر دارد و به راحتی می‌تواند مشکلات را حل کند. بنابراین دولت در این راستا می‌تواند فقط راهبری کند.
 
مشاور رئیس سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره صرفه‌جویی‌هایی که در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران صورت گرفت گفت: صرفه‌جویی در نمایشگاه کتاب تهران از دولت قبل تاکنون بوده است اما از سال گذشته نمود پیدا کرده است. بدون تردید امسال در پایان نمایشگاه کمیته‌های مالی فهرست هزینه‌ها را در اختیار خواهند گذاشت چرا که سیاست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد شفاف‌سازی است. و از طرفی این شفاف‌سازی باعث پاسخگو بودن مسئولان می‌شود.
 
حسین‌پور درباره حضور برخی کتاب‌های سلفی‌گری و تکفیری در نمایشگاه کتاب تهران توضیح داد: خوشبختانه کمیته‌های نظارت چه در بخش داخلی و چه در بخش خارجی از پیش از برگزاری این رویداد فرهنگی کار نظارتی خود را آغاز کرده‌اند به‌گونه‌ای که کتاب‌ها در این دوره ابتدا وارد گمرک می‌شوند و یک‌بار در گمرک بررسی می‌شوند و بار دیگر وقتی کتاب‌ها در غرفه‌های ناشران چیده می‌شود نظارت صورت می‌گیرد و همچنین در طول برگزاری نمایشگاه کار نظارت بر آنها ادامه دارد.
 
حسین‌پور ادامه داد: در سه‌روز نخست برگزاری نمایشگاه تخلف‌هایی نیز دیده شده است که کمیته نظارت نسبت به جمع‌آوری کتاب‌های ناشر متخلف اقدام کرده‌اند. این تخلفات هم در بخش داخلی و هم در بخش بین‌المللی به چشم خورده است اما بیشترین میزان آنها به بخش بین‌الملل برمی‌گردد.
 
وی افزود: بنده معتقدم این کتاب‌های خارج از عرف باید اتفاقا به کتابخانه‌های تخصصی ارایه شوند تا کارشناسان و پژوهشگران ما پاسخ لازم به آنها دهند.
 
مشاور رئیس سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره وجه بین‌الملل این دوره از نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: خوشبختانه در طول این چهار سال وجه بین‌المللی نمایشگاه روبه رشد بوده است و امسال نمود آن بیشتر شده است. به‌طور مثال می‌توان به‌حضور ایتالیا به‌عنوان مهمان ویژه و استانبول به‌عنوان شهر مهمان و حضور رؤسای نمایشگاه کتاب‌ خارجی و وزرا و معاونان فرهنگ سایر کشورها اشاره کرد.
 
حسین‌پور درباره نتایج حضور مهمانان خارجی در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: آمدن مهمانان خارجی فقط صرف حضور و نمایش نیست بلکه آنها در طول برگزاری نمایشگاه برنامه‌های مختلفی اجرا می‌کنند، تفاهم‌نامه‌های مختلفی با رئیس نمایشگاه منعقد می‌کنند که در ضمن آن زمینه حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارجی فراهم می‌شود؛ همین امر منجر به دیپلماسی فرهنگی می‌شود و این همان سیاست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
وی افزود: خوشبختانه امسال از نمایشگاه کتاب تهران استقبال خوبی صورت گرفته است. امروز یکی از شلوغ‌ترین روزهای نمایشگاه است و باتوجه به گزارش‌هایی که از خیابان‌های اطراف دریافت می‌کنیم (میزان ترافیک شهر) پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به نزدیک‌شدن نیمه شعبان روزهای شلوغ‌تری را در نمایشگاه خواهیم داشته به این منظور مسئولان نمایشگاه در حال برنامه‌ریزی به منظور رفاه حال مردم هستند و در این راستا در صورت نیاز تعداد تاکسی‌ها و اتوبوس‌های نمایشگاه افزایش پیدا خواهد کرد.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها