از سوراخ در نوشته فاطمه بنمحمود با ترجمه رحیم فروغی در نشر نشر پیدایش منتشر شد.
مترجم در یادداشتی درباره این داستانها نوشته است: «آنچه مرا به ترجمة داستانکهای خانم فاطمه بنمحمود برانگیخت، سادگی و صراحتشان بود. در نوشتار، آنقدر ساده که به حسابشان نمیآوری و میخواهی با پوزخندی از کنارشان بگذری، اما در نقد به اندازهای صریح و جسور که دو قدم نرفته بازمیگردی، انگار تازه متوجه نیشتری شده باشی که به جاییتزده است. همین. بگذار من هم مثل خودش ساده و کوتاه بنویسم. بنمحمود در تونس به دنیا آمده، فلسفه خوانده و معلم است. شعر و داستانک و رمان مینویسد. این کتاب گزیدهای است از دو مجموعه داستانکهای او، به نامهای «از سوراخ در» و «جنگل در خانه». از هر مجموعه، به دلایلی که افتد و دانید، داستانکهایی کنار گذاشته شدهاند. وقتی گفتم کارهایت را به فارسی ترجمه کردهام و قرار است منتشر شوند، مثل بچهها ذوقزده شده و یادداشتی را که میخوانید نوشت و فرستاد.
فاطمه بنمحمود بر ترجمه فارسی این اثر نیز مقدمهای نوشته است و در آن آمده است: « آنچه از ایران، آن سرزمین دور، در ذهن من نقش بسته سرزمینی زیبا و اسرارآمیز با فرهنگی ریشهدار است. کشوری که سهم بزرگی در بنای تمدن انسانی دارد و مردمی که جویای هنر و آفرینشند و زیبایی را در هر گوشهای از جهان و هر گوشهای از وجود انسان شکار میکنند. همیشه و هنوز از دستاوردهای هنری ایران بهویژه در سینما بسیار شگفتزده میشوم. بخش عمده ذهنیت من درباره ایران به وسیله سینما شکل گرفته است. سینمای ایران را در هفته فیلمهای ایرانی در تونس دنبال میکنم و هرچه بیشتر درباره این کشور و مردمش میآموزم بیشتر کنجکاو میشوم.
برایم غافلگیرکننده است که بخشی از نوشتههایم به زبان فارسی ترجمه شود. برای یک نویسنده هیچچیز دلپذیرتر از این نیست که ببیند آثارش درهای دیگری را میزنند. برای من هم هیچچیز دوستداشتنیتر از این نیست که ببینم واژههایم در آسمان ایران پرواز میکنند و میچرخند تا مرا به زبان دیگری بگویند. جای بسی خوشبختی است که کتاب کوچکم جایی در قفسه کتابخانه ایرانی داشته باشد. بسیار افتخار میکنم که ایران، کشوری که فرهنگش سرشار از آفرینشهای گوناگون در ادبیات و هنر است، درهایش را به روی من به عنوان نویسنده بگشاید.»
بنمحمود در تونس به دنیا آمده، فلسفه خوانده و معلم است. شعر و داستانک و رمان مینویسد .این کتاب مجموعهای از داستانکهای دو کتاب «از سوراخ در» و «جنگل در خانه». سادگی و بیتکلفی و نوشتار و صراحت و جسارت در نقد از ویژگیهای آثار اوست.
نظر شما