کتاب «در جستوجوی زمان از دسترفته: سوان عاشق» اثر مارسل پروست با ترجمه کامران برادران و پیمان میرزایی توسط نشر چترنگ منتشر شد.
مارسل پروست نیز در «عشق سوان» به تحلیل عشق و بررسی تاثیرات آن بر روان آدمی می پردازد. از دیدگاه او، عشق حاصلی جز سرسپردگی در برابر معشوق نیست، و از ایجاد پیوند روحی در میان آنها ناتوان است. پروست شالوده عشق را بر بنیاد محرومیت استوار می کند. پیوند عاشقانه سوان و اودت نیز به عنوان نمونه ای از یک رابطه عاشقانه نافرجام است که نتیجه ای جز شکست در بر ندارد. پروست با ارائه تصویری نو از مفهوم عشق، آن را حاصل یک سوء تفاهم کم اهمیت می داند که با تردید، ناآرامی و بی ثباتی آغاز می شود، و با دلزدگی و ملال پایان می پذیرد.
رمان مصور، همانطور که از نامش پیداست، گونهای از ادبیات است که از ترکیب متن و تصویر پدید میآید. هرچند واژه رمان به آثار بلند داستانی اطلاق میشود، اصطلاح رمان مصور اصطلاحی است وسیع که میتواند آثار ادبی و غیرادبی مختلفی را در برگیرد. در ایران به این گونه از ادبیات کمتر پرداخته شده است و جدای از ادبیات کودک، شاید گونه طنز آن را در قالب کمیکاستریپ برای مخاطب آشناتر باشد. نشر چترنگ، برای اولین بار در ایران آثار برجسته و کلاسیک جهان را به صورت رمان مصور منتشر کرده است. کتاب پیشرو و سایر کتابهای در دست چاپ این مجموعه تلاشی است برای رواج این گونه ادبی تا مطالعه آثار کلاسیک را برای مخاطبان متنوعتر سازد.
در یک صفحه از این کتاب میبینیم:
در پشت جلد این کتاب آمده است: «مارسل پروست فرانسوی نویسنده نامدار اوایل قرن بیستم است که بسیاری از صاحبنظران او را از بهترین نویسندگان تمام اعصار میدانند. او عمده شهرتش را مدیون مجموعه هفت جلدی «در جستوجوی زمان از دست رفته» است که حجمی نزدیک به 4000 صفحه دارد و حدود 2000 شخصیت مختلف را در خود جای داده است. بسیاری از شخصیتهای این مجموعه برگرفته از زندگی حقیقی پروست هستند. پروست نگارش این مجموعه را سال 1909 در 38 سالگی آغاز کرد و پیش از آنکه موفق به بازبینی و ویرایش تمام مجموعه شود، از دنیا رفت. سه جلد آخر این مجموعه پس از فوت او و به گردآوری برادرش به چاپ رسیدهاند.»
کتاب «در جستوجوی زمان از دسترفته: سوان عاشق» اثر مارسل پروست با ترجمه کامران برادران و پیمان میرزایی در 104 صفحه، شمارگان 1500 نسخه و بهبهای 23 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما