اصغر دادبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: وی در شمار معلمان عاشق هیچگاه کرسی معلمی را ترک نکرد. همه آثاری را که در حوزه ادب، کلام و عرفان تالیف کرده آثار قابل تقدیری است که در آن سرعت و دقت به هم آمیخته شده است.
آمیختگی دقت و سرعت ویژگی آثار محقق
دکتر اصغر دادبه، مدیرگروه ادبیات دایرهالمعارف بزرگ اسلامی درباره شخصیت مهدی محقق گفت: باید بگوییم وی پیش از انقلاب و پس از انقلاب در همه زمینهها به دوستی و انسانیت رفتار کرده است. محقق همیشه استادی به نام بوده و در شمار معلمان عاشق هیچگاه کرسی معلمی را ترک نکرده است، محققی که سرعت و دقت را لحاظ کرده و همه آثاری که در حوزه ادب، کلام و عرفان تالیف کرده آثار قابل تقدیری است که در آن سرعت و دقت به هم آمیخته شده است.
وی افزود: محقق در حوزه مدیریت نیز علاقهمندانه کار کرده و تا آنجا که در توانش بوده تلاش کرده تا مفاخر ایرانزمین را پاس بدارد. معلمی که در همه زمینهها، معلمی دائمالعمر بوده و نامآوران بسیاری را تربیت کرده است. در عین حال تلاش کرده در زمان مدیریتش درخت دوستی بنشاند و عدل را رعایت کند. میدانم برای دکتر بلخاری حضور در این عرصه سنگین است و بههر حال تکلیفی است که امیدواریم به خوبی انجام شود.
نسل ایرانی میراثدار چه کسانی است؟
سیدمهدی محقق در ادامه این مراسم گفت: در سرزمینی که از هر روستای آن دانشمندی برخاسته و نام سعدی و حافظ و ابنسینا آن را پرآوازه کرده نباید با اهل علم به تحقیر رفتار شود. نکوداشت و بزرگداشت مفاخر کشور برای این است تا نسل جوان بدانند سرزمینشان از چه میراث شکوهمندی برخوردار است. بر همین اساس 162 بزرگداشت در انجمن برگزار کردم که این بزرگداشتها به صورت کتاب نیز منتشر شده که در دسترس علاقهمندان است.
وی افزود: در کشوری که برای جسم جوانان سالنهای صدهزار نفری میسازند در سالن کوچک انجمن مفاخر بزرگداشتهایی را برگزار کردیم که سخن از روح و جان هویت ایرانی بوده و بسیاری از علاقهمندان امکان نشستن در این سالن کوچک را نداشتند. گویی در کشور ما جسم اهمیت بیشتری از جان و روان دارد و در این میان تلاشی برای تربیت روح نسل جوان ایرانی صورت نمیگیرد. جوانی که باید بداند از چه پیشینهای برخوردار است و میراثی که امروز از آن بهره میگیرد وامدار چه بزرگانی است.
نظر شما