چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۵
درباره «شناخت وهابیت»

حجت‌الاسلام حسن بلقان‌آبادی-نویسنده و پژوهشگر حوزه دین، در یادداشتی درباره کتاب «شناخت وهابیت»، اثر آیت‌الله نجم‌الدین طبسی نوشته است.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) - حجت‌الاسلام حسن بلقان‌آبادی: کتاب «شناخت وهابیت» یکی از مهمترین، جامع‌ترین و مستندترین کتاب‌ها در معرفی و نقد وهابیت است که توسط حضرت آیت‌الله نجم‌الدین طبسی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه و از اساتید سطوح عالی فقه و اصول حوزه، با همکاری دو تن از شاگردان خود تالیف شده و در هجدهمین همایش کتاب سال حوزه از میان آثار متعدد ارسال شده، در موضوع مباحث کلامی و اعتقادی، به‌عنوان اثر برگزیده معرفی و مورد تجلیل قرار گرفت.
 
کتاب «شناخت وهابیت» با درایت نویسنده در شرایط خاص زمانی که تفکر برخاسته از وهابیت در بسیاری از کشورهای اسلامی همچون عراق و سوریه دست به قتل و کشتار مسلمانان زده و مأموریت محول شده از سوی یهود و اسلام‌هراسی را به خوبی انجام می‌دهد، نوشته شده و با توجه به دارا بودن ویژگی‌ها و امتیازات خاص و منحصر به‌فرد که در ادامه به بخشی از این ویژگی‌ها اشاره خواهد شد، مورد توجه و اقبال محققین و فضلای حوزه و دانشگاه قرار گرفته و در مدت زمانی که از تألیف آن می‌گذرد، توسط انتشارات «دلیل ما» سه بار تجدیدچاپ شده و در نمایشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی عرضه شده است.
 
جامع و کامل بودن: یکی از مهمترین ویژگی‌ها و امتیازات کتاب «شناخت وهابیت» جامع و کامل بودن آن در مقایسه با کتاب‌های نوشته شده در این زمینه می‌باشد. نویسنده در کتاب مذکور به‌طور مفصل و با حوصله فراوان به مباحث اشاره کرده و در سه بخش «پیشینه و کنونه»، «افراط‌ها و تفریط‌ها» و «باورها» به بررسی و نقد فرقه وهابیت پرداخته و نقص و کاستی بسیاری از کتاب-های قبلی را جبران کرده است. مراجعه‌کننده علاوه بر عقاید و باورهای وهابیان با عملکردها و تاریخچه آنان نیز آشنا می‌شود.
 
ریشه‌یابی باورهای وهابیان: از دیگر ویژگی‌های مهم کتاب «شناخت وهابیت» این است که آیت‌الله نجم‌الدین طبسی علاوه بر بررسی و نقد وهابیت، به ریشه‌های فکری این فرقه در برخی حکومت-های صدر اسلام از قبیل امویان و مروانیان اشاره کرده و کسانی که کتاب را با تأمل و دقت مطالعه کنند به خوبی پی خواهند برد که وهابیت هیچ ارتباطی با اسلام اصیل و معرفی شده توسط رسول گرامی اسلام نداشته و در واقع ادامه‌دهنده همان اسلام اموی و مروانی است.
 
استفاده از منابع اهل سنت: نویسنده در کتاب مذکور در بررسی و نقد تاریخچه و آراء و باورهای فرقه وهابیت، تمام تلاش خود را به‌کار برده تا علاوه بر قرآن و عقل که از منابع مورد قبول همه مسلمانان است، از منابع و کتاب‌ها و سخنان علمای اهل سنت استفاده کند و از منابع و کتاب‌ها و سخنان علمای شیعه به ندرت و صرفا جهت تأیید و توضیح استفاده کرده است.
 
مستند بودن: آیت‌الله نجم‌الدین طبسی در کتاب «شناخت وهابیت» هر مطلب و سخنی را که از منابع و کتاب‌های علمای اهل سنت نقل کرده، عین عبارت و متن عربی آن را نیز در پاورقی ذکر کرده تا هیچ جای اعتراضی باقی نماند و محققین نیز بتوانند در صورت لزوم به متن عربی نیز دسترسی داشته باشند.
 
آدرس‌دهی دقیق و ریز: نویسنده برای دسترسی محققین به منبع اصلی مطالب نقل شده در کتاب، تمام همت و تلاش خود را به‌کار برده و از دادن آدرس‌های کلی و اکتفا نمودن به ذکر جلد و صفحه پرهیز نموده و مطالب نقل شده را به‌طور دقیق و جزئی آدرس داده تا در صورت اختلاف چاپ منبع اصلی، برای پیدا کردن مطلب مشکلی به‌وجود نیاید.
 
ساده، روان و روشمند بودن: کتاب «شناخت وهابیت» به زبان فارسی ساده و روان نوشته شده و دارای دسته‌بندی و ترتیب منظم و شیوه‌ای روشمند و براساس سیر تاریخی بوده تا عموم مراجعه‌کنندگان به راحتی آن‌را مطالعه کرده و از آن استفاده نمایند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها