کتاب «روش تحقیق در هنر و طراحی: بصریسازی پژوهش» به قلم کرول گری، جولیین ملینز با ترجمه طاهر رضازاده بهتازگی روانه بازار کتاب شد. هدف این کتاب، آموزش پژوهش به دانشجویان و فعالان در عرصه هنر و طراحی است.
«روش تحقیق در هنر و طراحی» از ایجاد همگرایی خلاق بین کار پژوهشی، کار عملی، تدریس در هنر و طراحی و دانش تجربی نویسندگان آن در این سه حوزه و تخصص پژوهشی آنها شکل گرفته است. به نظر میرسد این کتاب بتواند تجربههای مشابه در فعالیتهای پژوهشی عملی را باهم ادغام کند و با معرفی شیوههایی روزآمد، به بالا رفتن سطح کیفی پژوهشگران و ایجاد رقابت بین افراد فعال در این عرصه کمک کند.
نویسندگان این اثر، کرول گری و جولی ین ملینز صاحب کرسیهای پژوهشی مدرسه هنر گری، دانشگاه رابرت گوردن، ابردین و اسکاتلند هستند. کرول استاد پژوهشی و جولیین دانشیار گروه طراحی است. این دو نویسنده، تجربهای طولانی در زمینه راهنمایی و داوری دورههای پژوهشی هنر و طراحی و ... دارند و در زمینه عملی فعالند. جولیین طراح و سازنده سرامیک است و سالهاست که چگونگی استفاده از فناوریهای جدید در ایجاد الگوهای جدید پیشهوری سنتی سرامیک را بررسی میکند. کرول هم در عرصه هنرهای تجسمی هنرمندی باسابقه است که با بهرهگیری از مواد و فناوریهای جدید اقدام به خلق آثار هنری جالبی میکند.
برنامهریزی سفر: مقدمه پژوهش در هنر و طراحی، نقشهبرداری زمین: روشهای زمینهمندسازی پژوهش، جای خود را یافتن: تعیین جهت و ترسیم موقعیت پژوهش، گشتوگذار: پایهگذاری روش تحقیقهای مناسب، خواندن نقشه: روشهای ارزیابی و تحلیل، گزارش سفر: تأیید دانش جدید و انتقال نتایج پژوهش، ردهبندی ملاکهای ارزیابی، معیارهای ارزشیابی رساله دکتری، تعریف «اصالت»، پرتفلیوی مدارک دانشجویان تحصیلات تکمیلی (بر مبنای ردهبندی ملاکهای ارزیابی) عناوین فصول ششگانه این کتاب است که در یک جمله هدفش یادگیری پژوهش است.
عنوان دوم این کتاب، «بصریسازی پژوهش» نام دارد. همین نامگذاری اهمیت تفکر بصری و بصریسازی در فرایند یادگیری هنر و طراحی را مشخص میکند. کرول گری و جولیین ملینز نویسندگان این کتاب، از شیوههای یادگیری بصری/ تجربی بهره بردهاند. این دو، از خوانندگان کتابشان خواستهاند برای درک تجربه پژوهش، در صورت فراهم بودن فضا از مهارتهای بصری خود استفاده کنند.
در بخشی از مقدمه روش تحقیق در هنر و طراحی، آمده است: «کتاب حاضر درباره یادگیری است، یادگیری پژوهش. این نکته قبول عام یافته است که یادگیری در هنر و طراحی به روش تجربی انجام میشود. ما با کار کردن بهتر یاد میگیریم و با تجربه مستقیم موضوع و بازاندیشی درباره آن. ما با کار علمی با پژوهش و با تأمل در این هر دو آموزش میبینیم. این یادگیری فعال و بازاندیشانه رابطه پویایی میان کار علمی و پژوهشی برقرار میسازد. کار علمی پرسشهایی ایجاد میکند که نیازمند پژوهش است و متقابلاً پژوهش نیز بر کار علمی اثر میگذارد. این یادگیری در نظام تحصیلات تکمیلی صورت میگیرد که شامل راهبردهای آموزشی دانشجو محور و کار پروژهای است. این نظام ساختار و معیارهای روشنی را برای یادگیری فراهم میکند.»
کتاب «روش تحقیق در هنر و طراحی» در ۳۲۰ صفحه و یکهزار نسخه به بهای ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان بهتازگی از سوی انتشارات موسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری فرهنگستان هنر روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما