آیین رونمایی از کتاب «انیمیشن و دنیای پیشرو» شامل ۱۹ مقاله تخصصی با موضوع سینمای انیمیشن به اهتمام علیاکبر عبدالعلیزاده در حاشیه جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران برگزار میشود.
این کتاب که مجموعه مقالات برگزیده دومین همایش ملی انیمیشن ایران را در خود جای داده است، همزمان با دهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران رونمایی و در غرفه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عرضه خواهد شد.
ویرایش علمی مقالات این کتاب توسط فاطمه حسینیشکیب انجام شده است و ساعد وثوقی و فریبا ولینژاد هم ویراش فنی کتاب را انجام دادهاند. بهزاد خورشیدی، گرافیست و طراح پوستر نام آشنای حوزه سینما طراحی جلد این کتاب را برعهده داشته است، رضا غفاری نیز صفحهآرایی کتاب را عهدهدار بوده است.
کتاب «انیمیشن و دنیای پیشرو» در ۵۰۴ صفحه به همت معاونت پژوهشی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و حمایت مدرسه ملی سینما، توسط نشر رونق منتشر شده است.
این کتاب موضوعات تخصصی پیشِ رویِ توسعه هنر- صنعت انیمیشن در ایران را در خود جای داده است؛ موضوعات متنوعی چون اقتباس تاریخی و انواع آن در انیمهها و مانگاهای ژاپنی (نادرهسادات سرکی، هانیهسادات سرکی)، رویکردهای نوین در انیمیشن تجربی؛ انیمیشن سیال (پگاه ایزدیان)، استاپموشن، ذات دوگانه؛ بررسی قابلیتهای استاپموشن در بازنمود احساس آنکنی (سمیه خاکشور)، پذیرش و تطبیق مدلهای توسعه نرمافزار در تولید انیمیشن (محمدرضا حُسنائی، فاطمه ملکی)، بررسی فانتزی و حرکت در پیکرههای انسانی نگارههای سلطان محمد نقاش (سیدمحمد طاهریقمی)، کارکرد عناصر نشانهای پردهخوانی و نقاشی قهوهخانه در خلق انیمیشن ملی (علی عزیزی)، بررسی عنصر اغراق در نگارههای سلطان محمد و بازنمایی آن در پویانمایی ایران (زهره شایستهفر)، بررسی روند هویتبخشی و مولفههای هویتبخش به شخصیت در سریالهای انیمیشن ایران (گلرخ الوان دارستانی)، ساختار و روایت در بازیهای رایانهای (مرتضی حسینی گلکار، دکتر اصغر فهیمیفر)، خصیصههای بیانی نوین در انیمیشن پرفورمنس (مریم کتانفروش).
تحقق تعاملات و جانبخشی در فضای مجازی به واسطه حضور انیمیشن (نجمه مرادی چادگانی)، تعامل انیمیشن و رسانههای نوین (هاجر کمیلی)، بررسی مقایسهای نقش مدیریت کیفیت در ارتقای کمی و کیفی تولیدات انیمیشن تجاری در ایالات متحده و ایران (ناصر مقدم)، بررسی نمونهای و محتوایی حضور عناصر اسطورهای در انیمیشنهای کوتاه تبلیغاتی برندهای مختلف مصرفی در رسانههای جمعی (سیدمحمدرضا طبسی)، موسیقی انیمیشن و اثر آن بر مخاطب از دیدگاه روانشناسی (گلناز مقدم)، مطالعه دکوپاژ در تکنیکهای مختلف انیمیشن (نازیلا رجائیه)، بررسی چگونگی تاثیرپذیری سیستم آموزشی انیمیشن از صنایع مرتبط موردپژوهی کالج شریدان (محبوبه محمدزکی، صدیقه فامیل فرنیا)، بررسی تطبیقی مؤلفههای درام در انیمیشن و بازی رایانهای برای ساخت انیمیشن تعاملی با رویکرد به نظریات آگوست بوال (باقر بهرام شتربان) از دیگر مقالههایی است که در این کتاب آمده است. همچنین این کتاب در مقالهای مستقل به قلم مریم فلاح، نگاهی به زندگینامه استاد علیاکبر صادقی دارد.
مراسم رونمایی از کتاب «انیمیشن و دنیای پیشرو» از ساعت ۱۸ تا ۱۹ عصر روز دوشنبه شانزدهم اسفندماه در محل ساختمان حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در جریان برگزاری دهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران برگزار میشود.
نظر شما