معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: تلاش داریم در سالهای آینده حضور شاعران کشورهای حوزه زبان فارسی و آثار آنان را در جشنواره بیشتر کنیم و امیدواریم آثار شاعران کشورهای تاجیکستان و شبه قاره هند به جشنواره اضافه شود.
در این نشست جواد محقق، معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با بیان اینکه جشنواره شعر فجر در میان سایر جشنوارههای فجر، جوانترین جشنواره است، اظهار داشت: جشنواره شعر فجر دیرتر از سایر جشنوارهها تاسیس شده است و دلیل این تاخیر، تصور برخیها بود که فکر میکردند جنس شعر، متفاوت از سایر هنرهاست. نهایتاً تصمیم گرفته شد جشنوارهای با عنوان فجر برای شعر نیز تاسیس شود.
وی ادامه داد: جشنواره در این چند سال، تغییراتی داشته است. وقتی جشنواره بنیانگذاری شد، قرار بود شاعران شعرهایشان را به جشنواره ارسال کنند تا مورد داوری قرار گیرد. اما به مرور زمان متوجه اشکالات جشنواره شدیم و فهمیدیم کسانی که به جشواره شعر ارسال میکنند، شاعران جوانی هستند که به دنبال دیده شدن و مطرح شدن هستند و شاعران پیشکسوت برای فرصت دادن به جوانان در جشنواره شرکت نکردهاند.
معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به دلایل برگزاری جشنواره شعر فجر گفت: از آنجایی که قرار بود تمام توان شعر کشور در یک سال در جشنواره شعر فجر بررسی شود، تغییراتی در روند جشنواره اعمال و قرار شد شاعران آثار چاپ شده را به جشنواره ارسال کنند. به همین خاطر در چند سال اخیر برگزیدههای شعر فجر، برگزیدههای کتاب شعر کشور بودهاند.
محقق خاطر نشان کرد: همزمان با اعلام تاریخ دریافت آثار، در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، شروع به جمعآوری آثار منتشر شده در سراسر کشور در شهرستانها و تهران میکنیم. آثار توسط هیات داوران در سه حوزه شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و کتابهای نقد و بررسی (درباره شعر)، بررسی و داوری میشود که در نهایت، کتابهای برگزیده جشنواره از میان نامزدهای اعلامی، انتخاب و معرفی میشود.
معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان بیان کرد: اضافه شدن بخش ویژه افغانستان از کارهای جدید جشنواره شعر فجر است. به نحوی که جایزه جلال آلاحمد هم امسال برای اولین بار همه کتابهای 8 سال گذشته ادبیات داستانی کشور افغانستان را جمعآوری و مورد داوری قرار داد و از برگزیدگان آن تقدیر کرد، در جشنواره شعر فجر نیز کتابهای 10 سال گذشته شعر افغانستان جمعآوری شده و کتابهای شعر این کشور داوری و برترینهایشان اعلام خواهند شد.
محقق گفت: تلاش داریم در سالهای آینده حضور شاعران کشورهای حوزه زبان فارسی و آثار آنان را در جشنواره بیشتر کنیم و امیدواریم آثار شاعران کشورهای تاجیکستان و شبه قاره هند به جشنواره اضافه شود. زبان ما در کشورهای محدودی مورد تکلم قرار میگیرد، اما الفبای برخی کشورها مثل تاجیکستان همانند الفبای ما نیست؛ گرچه زبان هر دو کشور فارسی است. امسال نتوانستیم آثار تاجیکستان را داوری کنیم، اما سالهای آینده انشاالله این کار را خواهیم کرد.
صفارزاده یکی از قطبهای جریان شعر در شوش بود
مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش که دیگر سخنران این نشست بود با تجلیل از زندهیاد محمود صفارزاده، پدر شعر شوش و شاعر محبوب خوزستان که حدود سه ماه قبل دارفانی را وداع گفت، اظهار داشت: خوشحالیم که محفلی به نام استاد مهربانیها برای گرامیداشت استاد محمود صفارزاده که بنده فوقالعاده به وی علاقه داشتم، برگزار میشود. صفارزاده یکی از محورها و قطبهای جریان شعر در شوش بود و امیدواریم خط و مشی و صداقت او برای ما الگو باشد تا بتوانیم در ادامه مسیر موفق باشیم.
فرحان چنانی گفت: نام صفارزاده در جشنوارهای که به اسم دفاع مقدس و فجر انقلاب است بجاست؛ چون او به معنی واقعی، انقلابی، بسیجی و رزمنده بود و در هر برنامهای که برای انقلاب برگزار میشد، پیشقدم بود. حتی اولین جشنوارههای شعر را در خوزستان، او برگزار کرد.
وی ادامه داد: عشق و علاقه صفارزاده به انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و اهل بیت برای همگان روشن بود و جدیت، تحمل و صبر از ویژگیهای محمود صفارزاده بود که باید سرمشق شاعران جوان قرار گیرد.
در بخش دیگر این مراسم از همسر زندهیاد «محمود صفارزاده» شاعر پیشکسوت خوزستانی که در آذرماه امسال درگذشت، تقدیر به عمل آمد.
نظر شما