پنجشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۵
استاد مرتضی مطهری نقطه عطفی در سرنوشت ملت ایران بود

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در آیین ویژه نود و هشتمین سالروز تولد استاد مرتضی مطهری، اظهار کرد: شخصیت‌هایی نظیر استاد مطهری، ذخیره‌های خداوند برای یک ملت هستند که در موقع مناسب، ‌تحول و نقطه عطفی را در سرنوشت آن ملت ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) برنامه «میلاد مطهر» ویژه نود و هشتمین سالروز تولد استاد مرتضی مطهری، چهارشنبه 13 بهمن‌ماه با حضور دکتر علی مطهری، دکتر مجتبی مطهری، دکتر محمد نهاوندیان، دکتر غلامعلی حداد عادل، حجت‌الاسلام والمسلمین دعائی، حجت‌الاسلام والمسلمین نقویان،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، مهندس محسن هاشمی، دکتر سالاری، عضو شورای شهر تهران، مهندس دباغ، شهردار منطقه 3، دکتر محسن سلیمانی، مدیر فرهنگی - هنری شهرداری منطقه 3 و سامان گلریز، خواننده سرودهای انقلابی در خانه موزه استاد مطهری برگزار شد.
 
علاقه به علم از کودکی تا لحظه شهادت
دکتر علی مطهری، فرزند استاد شهید مطهری گفت: وقتی خوب در زندگی استاد دقت می‌کنیم، گویی دست الهی در پرورش چنین شخصیتی دیده می‌شود. شخصیت‌هایی نظیر استاد مطهری، ذخیره‌های خداوند برای یک ملت هستند که در موقع مناسب، ‌تحول و نقطه عطفی را در سرنوشت آن ملت ایجاد کنند.
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گاهی انسان دست خدا را پشت بسیاری از تحولات جوامع می‌بیند، افزود: اینکه تعدادی از شخصیت‌های برجسته و عالمان دینی آگاه به زمان همچون آیت‌الله خامنه‌ای، مطهری، هاشمی رفسنجانی، بهشتی، منتظری، صدوقی، باهنر، مهدوی‌کنی، طالقانی و موسوی اردبیلی با رهبری امام خمینی (ره)، در یک مقطع تاریخی در کنار هم باعث پیروزی انقلاب شدند، خواست الهی بوده است.
 
وی در ادامه با اشاره به علاقه‌مندی به کتاب و علم‌آموزی در وجود استاد مطهری از سنین کودکی، بیان کرد: ایشان از سنین کودکی علاقه خاصی به کتاب و کتابخوانی و کتابخانه داشتند و علاقه به علم از همان سنین در وجود ایشان دیده می‌شد.
 


هر کتاب استاد مطهری درصدد رفع یک مشکل از جامعه بود
دکتر محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری نیز در این آیین در سخنانی کوتاه گفت: در این برنامه هریک از ما، فیلمی از خاطرات را در ذهنمان مرور کردیم. برخی درس‌های استاد را که نقش اساسی در تربیت روح علمی من داشتند، همیشه به خاطر خواهم داشت از جمله اینکه استاد در کلاس درس دانشکده اقتصاد دانشگاه به من متذکر شدند که اگر ما با فکر یا چیزی مخالف هم هستیم، این به ما اجازه نمی‌دهد هر چیزی را به آن نسبت دهیم.
 
وی افزود: استاد مطهری همیشه تلاش داشتند نسبت به مسائل و مشکلات مبتلابه، خود را به‌روز نگه دارند. هر کتاب ایشان درصدد رفع یک مشکل از جامعه بود. اگر امروز استاد زنده بود شاید خسارات وارد آمده به جمهوری اسلامی، خیلی کمتر می‌شد.

امروز تشنه امثال استاد مطهری هستیم
حجت‌الاسلام نقویان دیگر سخنران این آیین، اظهار کرد: به اعتقاد من، استاد مطهری، حکیم بود نه صرفا یک عالم یا دانشمند. او حکیمی بود به معنای واقعی حکمت. ما امروز با شرایط پیچیده سیاسی و اجتماعی که داریم، تشنه امثال استاد مطهری هستیم. این اواخر، انقلاب استوانه دیگر همچون آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را نیز از دست داد و جای خالی هر دو نفر به شدت احساس می‌شود.
 
وی ادامه داد: مطهری به معنای واقعی، عالم ربانی بود. ایشان طبیب دوار بود. دم مسیحایی و نفس احیاگر او به راستی هنوز گره‌گشایی می‌کند. شهید مطهری فرمودند که اگر این انقلاب پیروز شود، دیگر یکطرفه به قاضی نخواهیم رفت. باید کرسی‌های آزاداندیشی و نقد داشته باشیم. اگر می‌خواهیم مخاطب ما عموم مردم باشند، باید به همه فرصت سخن گفتن داده شود.
 


با شهادت استاد مطهری، اسلام ستونی را از دست داد
مهندس محسن هاشمی رفسنجانی، فرزند مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز در این آیین، گفت: روزی که استاد مطهری به شهادت رسید، پدرم بسیار اندوهگین شده و با اشک عنوان کرد که اسلام ستونی را از دست داد.
 
وی ادامه داد: پدر معتقد بودند که اگر امروز تفکرات اصیل استاد مطهری و امثال شهید بهشتی و شهید باهنر بودند، اجازه نمی‌دادند که انحرافات خارج از عقلانیت بر انقلاب مستولی شود.

همه آثار شهید مطهری حکمت‌آمیز بودند
حجت‌الاسلام روحانی به‌عنوان دیگر سخنران این آیین گرامیداشت با اشاره به حکمت‌آمیز بودن آثار و کتاب‌های استاد مطهری، عنوان کرد: هر تحریف و انحرافی در گوشه و کنار کشور پیش می‌آمد، شهید مطهری خود را موظف به پاسخگویی می‌دانست. ایشان در آن زمان یک‌تنه همه انحرافات و شبهات را جواب می‌داد و ما امروز در پاسخ به بسیاری موارد درمانده‌ایم و نیاز به مطهری و مطهری‌ها داریم.
 
وی افزود: شهید مطهری با تاکید بر به‌روز بودن و فراگیری دانش‌های جدید، معتقد بود که اگر می‌خواهیم فرهنگ و تمدن اسلامی را به دنیا عرضه کنیم باید با زبان انگلیسی آشنا باشیم.
 


رونمایی از پانزدهمین جلد «یادداشت‌‌های استاد شهید مرتضی مطهری»
در این آیین هر یک از سخنرانان با ذکر خاطراتی، یاد استاد شهید مرتضی مطهری را گرامی داشتند و سامان گلریز، خواننده سرودهای انقلابی نیز چند سرود خاطره‌انگیز از جمله سرودی که به مناسبت شهادت استاد مطهری خوانده بود را به‌صورت زنده برای حاضران اجرا کرد. همچنین در این برنامه از پانزدهمین جلد «یادداشت‌‌های استاد شهید مرتضی مطهری» رونمایی شد.
 
دکتر محسن سلیمانی، مدیر فرهنگی - هنری شهرداری منطقه 3 نیز در این آیین از اجرایی شدن طرح اهدای جایزه استاد مطهری از سال 96 خبر داد. خانه موزه استاد مطهری با همکاری سایر نهادها از سال 1396، طرح جایزه استاد مطهری را به مرحله اجرا در خواهد آورد و براساس آن در 13 بهمن هر سال همزمان با سالروز تولد استاد مطهری، به صاحب بهترین اثر در یکی از علوم اسلامی اعم از کلام، فلسفه، فقه، تفسیر و عرفان که مرتبط با اندیشه‌ها و نظرات آن شهید والامقام باشد، جایزه‌ای به رسم تقدیر و تشکر اهدا می‌شود تا از این طریق گامی در راه شناخت، ترویج و اشاعه افکار استاد شهید مطهری برداشته شود. جزئیات این طرح در آینده نزدیک طی فراخوان عمومی به اطلاع همگان خواهد رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها