شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
مقالات برگزیده نوزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی کتاب می‌شود

حسن دولت‌آبادی، داور نوزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی گفت: تعدادی از مقالات برگزیده و خوبی که در این جشنواره انتخاب شده‌اند، در قالب کتابی منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) داوری مرحله پایانی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از بین چهار هزار و 305 شرکت‌کننده در 6 بخش مربیان کانون، آزاد، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، نوجوانان، فراگیر و رضوی به پایان رسید و در نهایت در بخش ارائه مقالات، 162 مقاله از 28 استان کشور دریافت شد.

گروه داوری پس از بررسی‌ 122 اثر کانونی و 40 اثر غیرکانونی 82 چکیده مقاله را به مرحله‌ نهایی این جشنواره، معرفی کردند. برگزیدگان این مسابقه هم‌زمان با برگزاری نوزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی کانون در بهمن ماه 1395 معرفی می‌شوند.
 
بر همین اساس، 60 اثر با موضوع «نقش قصه‌گویی در انتقال مفاهیم درسی به کودکان و نوجوانان»، 36 اثر با موضوع «بررسی جایگاه و اهمیت قصه‌گویی برای کودکان و نوجوانان با نیاز ویژه»، 20 اثر با موضوع «نقش قصه‌گویی در پرورش سبک زندگی اسلامی‌ ایرانی در کودکان و نوجوانان»، 33 اثر با موضوع «جایگاه و اهمیت قصه‌گویی در سنت‌ها و آیین‌های فرهنگی، تاریخی و بومی محلی» و 13 اثر با موضوع «چگونگی استفاده از زبان وجودی در قصه‌گویی» به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
 
حسن دولت‌آبادی از داوران بخش مقالات این دوره از جشنواره، درباره‌ آثار رسیده به دبیرخانه توضیح داد: ابتدا از بین 162 چکیده مقاله‌ای که با موضوعات مختلف به دست ما رسیده 82 چکیده مقاله طبق معیارهای مورد نظر مانند رعایت اصول و قواعد نگارش مقاله از جمله معرفی دقیق منابع مورد استفاده، ربط موضوع مقاله با جشنواره، نو و کاربردی بودن موضوع و محتوای مقاله برگزیده و مقالات آنها ارائه شد و سایر چکیده‌ها به دلیل تکرار موضوع‌های مشابه، عدم رعایت اصول مقاله‌نویسی، کاربردی نبودن و تمرکز بر مباحث نظری، ناهماهنگی با موضوع مسابقه و جشنواره حذف شدند.
 
این نویسنده و کارگردان هنری ادامه داد: البته عوامل دیگری هم مانند نوآوری در انتخاب موضوع، ربط محتوا با موضوع، کاربردی بودن، رعایت صداقت و امانت‌داری در بهره‌گیری از منابع، رعایت اصول نگارش مقاله، کمک مقاله به توانمندی قصه‌گویی کشور نیز از ملاک‌های اصلی ما در این ارزیابی‌ها بودند.
 
به گفته دولت‌آبادی، تعدادی از این مقاله‌ها بر مبنای شیوه‌ پژوهش‌های آماری نوشته شده بود و در تعداد قابل توجهی از مقاله‌ها به قصه و توضیح ارکان آن پرداخته شده بود. در سایر مقالات هم به قصه‌های بومی مناطق مختلف کشور و چیستی و چگونگی قصه و قصه‌گویی اشاره شده بود.
 
وی درباره کیفیت آثار ارسالی نیز توضیح داد: مبنای نگارش مقاله در این جشنواره، انجام پژوهشی کاربردی برای دستیابی به تفکر خلاق و شیوه‌های قصه‌گویی است که یا به آن توجه نشده یا کمتر پرداخته شده است. شایسته است تجارب مربیان آگاه و باتجربه‌ کانون پرورش فکری در مقاله‌ها دیده شود و مقالاتی نوشته شود که حضور نگارنده در آن پررنگ باشد و فقط به بیان مطالبی از منابع مختلف اکتفا نشود.
 
این پژوهشگر درباره تاثیرات جشنواره قصه‌گویی بیان کرد: این جشنواره بسیار اساسی است زیرا با ذات بشر سروکار دارد و با مخاطبان به خوبی ارتباط برقرار می‌کند. حتی با وجود امکانات بالای تکنولوژی می‌توان قصه‌گویی را در هر زمان و مکان و شرایطی ارائه کرد و تاثیرات مثبت آن را دید. قصه‌گویی بر مبنای داستان است و داستان رکن، پایه و مبنای کتاب، فیلم و تئاتر را تشکیل می‌دهد. از طرفی این‌که کانون به این مساله که نیاز آن در جامعه احساس می‌شد توجه کرده است و به تربیت نیروهای متخصص در زمینه قصه‌گویی می‌پردازد، جای امیدواری دارد.
 
به گفته دولت‌آبادی، تعدادی از مقالات برگزیده و خوبی که در این جشنواره انتخاب شده‌اند، در قالب کتابی منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها