محمود برآبادی درباره انتشار مجموعه «سرداران نامی ایران» گفت: کمیکاستریپ حوزهای است که در کشور ما چندان پرداخته نشده است و من تلاش کردم با تولید این مجموعه، نمونهای از کمیک استریپ تالیفی در ایران ارائه کنم.
این نویسنده و منتقد ادبی کمیک بودن این آثار را ویژگی برجسته آنها عنوان کرد و گفت: کمیک استریپ حدفاصل بین ادبیات و سینما است و در کشور ما سابقه طولانی ندارد و دستآورد کشورهای غربیاست. اغلب آثاری هم که در این حوزه در کشور ما وجود دارد آثار ترجمه شده است و کمتر کار تالیفی میبینیم. از سویی دیگر هزینه تولید اینگونه آثار به خاطر تصاویر زیادی که دارند برای ناشران سنگین است و سرمایهگذاری در این حوزه برای ناشران معمولی و کوچک به صرفه نیست و اغلب ناشرانی هم که در این حوزه فعالیت میکنند ناشران بزرگ و دولتیاند.
برآبادی اضافه کرد: از طرفی تولید آثار کمیک بسیار زمانبر است و ممکن است سالها به طول انجامد. براین اساس پروسه تولید مجموعه «سرداران نامی ایران» شامل پژوهش و تحقیق، نوشتن متن، ویرایش، تصویرگری، تطابق دوباره متن با تصویر، ویرایش مجدد متن بر اساس تصویر، ویراستاری و ... حدود 10 سال به طول انجامید. در این مدت تلاش کردیم این مجموعه با کمترین اشکال منتشر شود و در نهایت بتواند نمونهای از کارهای تالیفی کمیک استریپ در ایران باشد.
نویسنده «حماسه کوچی» ادامه داد: درنهایت موسسه فرهنگی و هنری خراسان در ابتدای دی ماه امسال چهار عنوان از مجموعه «سرداران نامی ایران» را در قالب ۵۶ صفحه و قطع رحلی با تصویرگری سعید رزاقی برای کودکان گروه سنی «ج» منتشر کرد. عناوین این آثار عبارتند از «آریوبرزن، دلاور پارس»، «سورنا، سردار خستگیناپذیر»، «بهرام چوبین، دلاوری از سرزمین ری» و «طاهر ذوالیمینین، سرداری با دو شمشیر».
«ابومسلم خراسانی» و «یعقوب لیث صفاری» در راهاند
برآبادی درباره سایر جلدهای این مجموعه نیز بیان کرد: همچنین دو عنوان دیگر نیز از این مجموعه 10جلدی با نامهای «ابومسلم خراسانی» و «یعقوب لیث صفاری» را نوشته و برای چاپ به موسسه فرهنگی هنری خراسان تحویل دادهام که تا به حال تصویرگری ابومسلم خراسانی به پایان رسیده و یعقوب لیث صفاری نیز در دست تصویرگری است.
این نویسنده و پژوهشگر عنوان کرد: در حال حاضر نیز مشغول پژوهش و تحقیق درباره چهار عنوان پایانی این مجموعه با نامهای «جلالالدین خوارزمشاهی»، «نادرشاه افشار»، «لطفعلی خان زند» و «عباس میرزا» هستم و بهزودی نوشتن آنها را آغاز خواهم کرد.
محمود برآبادی، نویسنده پیشکسوت و منتقد ادبیات کودک و نوجوان، در سال 1331 در سبزوار به دنیا آمد. وی تا به حال آثار زیادی را برای کودکان و نوجوانان تالیف و بازنویسی کرده است. از جمله آثار برآبادی میتوان به «آغاز»، «داستان گل سرخ»، «آبنبات چوبی»، «بهاری دیگر»، «یادهای کودکی»، «مشهدی حسن آسیابان ماست»، «راز باغ متروک»، «آن کس که حقیقت را میداند»، «فرفره کاغذی»، «کاسه چینی مادربزرگ»، «کیف احمد»، «دوچرخهسواری در خیابان»، «بازی خطرناک»، »آبگیر و مرغابیها» و «دنیای کوچک جوجه تنبل» اشاره کرد. وی در حال حاضر نایبرئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان است.
نظر شما