کتاب «انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ» منتشر شد. این کتاب موضوع «بیداری اسلامی» را در منطقه خاور میانه بررسی کرده است.
کتاب «انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ» در چهار فصل انقلابات کبیر، جنبشهای منطقه و هویت اسلامی، مصادره هویت و تاریخ و سخنی از گذشته برای آینده تدوین شده است.
نگارنده پاییز سال 1390 در طلیعه کتاب مینویسد: «این بررسی از دل امیدهایی ریشه گرفته است که انتظار جوانهزدن آن سه دهه به طول کشیده است. به یاد دارم در اوایل دهه شصت در بحثی با یکی از همدانشکدهایها درباره آینده انقلاب اسلامی به وی گفتم، این انقلاب به واسطه امواجی از درون جامعه ایران و از بیرون آن از سوی جوامع اسلامی پی در پی نو شده و به پیش خواهد رفت. به همین دلیل زمانی که حدودا یک سال پیش، پس از قیام مردم تونس، مصریها و سپس تدریجا دیگر کشورهای منطقه به پا خواستند، این تحولات موجب غافلگیری نشد.»
از نگاه نویسنده، فرض اینکه جنبشهای کنونی، نتیجه تاریخی انقلاب اسلامی در ایران هستند، مشخص میکند که باید برای پیگیری این ادعا و اثبات فرض، در پی چه دادههایی باشیم. تاثیر انقلابهایی نظیر فرانسه یا شوروی از نوع پیدایی نیروهای اجتماعی تازه و ظهور ارزشها و انگیزههای جدید بوده است. همچنین جنبشهای انقلابی نیز از این دو انقلاب الگو گرفتهاند. نگارنده بر این اساس در پی مشابهتهایی میان جنبشهای منطقه خاورمیانه با انقلاب اسلامی است.
در صفحه 157 کتاب و در فصل دوم میخوانیم: «اینکه نظام سلطه جهانی از آغاز انقلاب اسلامی، تمام ظرفیت و توان خود را برای هدم یا حداقل مهار آن به کار گرفته است، صرفا به اعتبار از دست دادن سلطه بر ایران نیست. بسیاری از اتفاقات، تنها با نظر به ظرفیت این انقلاب برای تغییر معادلات سلطه در جهان، به ویژه جهان اسلام و منطقه و پیامدهای عینی آن در این زمینه، معنا دارند، از جمله تنوع طرحها و برنامههای ضد انقلابی، حجم اقدامات دسیسهآمیز و خرابکارانه و صرف حجم عظیمی از منابع و هزینهها برای شکست انقلاب اسلامی ایران در زمینههای مختلف، از تجاوز نظامی و تحریم مداوم اقتصادی گرفته تا تاسیس صدها ایستگاه رسانه ماهوارهای و حمایت از جریانهای ضد انقلابی و کمکهای آشکار و پنهان همهجانبه به آنها برای اقدام علیه جمهوری اسلامی و تغییر کلی یا حد اقل سیاستهای آن به ویژه در سطح بینالمللی.»
«انقلاب اسلامی ایران و انفتاح تاریخ» را انتشارات سوره مهر با شمارگان دوهزار و 500 نسخه، قطع رقعی، 294 صفحه و به بهای 89هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما