چهار کتاب از اریک کیم در مجموعهای تک جلدی با نام عکاسی خیابانی با اریک کیم از سوی انتشارات تیسا به بازار کتاب آمد.
اریک کیم مطالعات عمیق و گستردهای پیرامون عکاسی خیابانی و تاریخ آن انجام داده و تمام یافتههای خود را با زبانی جذاب و روان در چهار کتاب الکترونیکیاش به نامهای مقدمهای بر عکاسی خیابانی، ۳۱ روز برای غلبه بر ترس از عکاسی خیابانی، دستورالعمل پروژه عکاسی خیابانی و شبکههای اجتماعی برای عکاسان ارائه کرده است.
به عقیده فعالان عرصه عکاسی اریک کیم یکی از نامهای شناختهشده در این زمینه عکاسی خیابانی بهحساب میآید. این عکاس کرهای آمریکایی در شبکههای اجتماعی حضور فعال و مستمری دارد و همین موضوع نشان از میزان فعالیت حرفهای او در این عرصه است.
کتاب «عکاسی خیابانی با اریک کیم» مجموعهای از کتابهای الکترونیکی این عکاس خیابانی است و باید گفت چکیدهای مفید از تجربیات اوست. این مجموعه یک دستورالعمل اجرایی، معتبر و تجربی است که رهآورد چندین کارگاه عکاسی و فعالیتهای نویسنده در رشته عکاسی خیابانی بوده است.
در صفحه ۳۳ کتاب در بخش «عکاسی خیابانی چیست؟» میخوانیم:
«من کارهای اتژه را در زمره عکسهای خیابانی قرار میدهم زیرا عکسهای او نشاندهنده اثبات حضور بشریت است؛ عکسهای او از شهر پاریس هستند و باعث میشوند من در مورد زندگی مردم در این شهر فکر کنم. مطمئناً در بیشتر این عکسها مردم حضور ندارند اما باعث میشوند من اجتماع را در نظر بگیرم و به آن فکر کنم؛ بنابراین باور دارم که عکاسی خیابانی بههرحال بهگونهای نیازمند چیزی است که اثباتکننده و نشاندهنده حضور انسان یا اجتماع است. من عکسهای خیابانی را ترجیح میدهم که مردم در آن وجود داشته باشند تا مناظر شهری، اما عکسهای خیابانی الزاماً نیاز به حضور مردم ندارد؛ بنابراین میبینم که تمایزی بین مباحث تاریخی عکس خیابانی در دانشگاهها و درک بصری مشترک مردم از اینکه چه عکسی خیابانی است و کدام عکسها خیابانی نیستند، وجود دارد.»
در بخش اولِ کتاب عکاسی خیابانی با اریک کیم که «عکاسی خیابانی چیست» نام دارد، مفاهیم اولیه و دیدگاههای اریک کیم بررسی شده است.
«مقدمهای بر عکاسی خیابانی» که نامم اولین کتاب این مجموعه است، تعاریف مختصری از عکاسی خیابانی ارائه میکند و مقدمهای بر شیوه کار، تکنیکها و روشهای اجرای عکاسی خیابانی است.
«۳۱ روز برای غلبه بر ترس از عکاسی خیابانی» کتاب دوم این مجموعه است که تمرینات خوبی برای غلبه بر ترسها و نگرانیهای عکاسی در خیابان را در خود جای داده و باید آن را آغازی مناسب برای بهدست گرفتن دوربین و رفتن به خیابان در نظر گرفت. در این کتاب حرفهایها هم تکنیکها و روشهای بسیار مناسبی برای آموختن خواهند داشت.
«دستورالعمل پروژه عکاسی خیابانی» سومین کتاب در «عکاسی خیابانی با اریک کیم» است که برای ادامه عکاسی و پیشرفت در این کار روشی کاربردی را پیشنهاد میدهد و راهکارهای خلاقانهای برای ساخت مجموعه عکس و ایجاد پروژههای عکاسی در خود جای داده است.
«شبکههای اجتماعی برای عکاسان» چهارمین و آخرین کتاب این مجموعه تکجلدی است که تعاریف اریک کیم از این رسانهها را در برمیگیرد و مخاطب با مطالعه آن میتواند با شیوه عملکرد و شگردهای موفقیت کیم در شبکههای اجتماعی آشنا شود.
زبان کیم علیرغم فلسفه و بینش عمیقی که به عکاسی خیابانی دارد بسیار ساده و روان است از همین رو نوشتههایش صیقل و پیچیده نیست درنتیجه آثار او برای عموم علاقهمندان به عکاسی خیابانی کاربردی و جذاب است.
نخستین چاپ «عکاسی خیابانی با اریک کیم» با ترجمه و تدوین شاهین غفاری و نیما رجبی با شمارگان یک هزار و چهارصد جلد و در ۲۳۲ صفحه به بهای پانزده هزار و نهصد تومان از سوی انتشارات تیسا روانه بازار نشر شده است.
نظر شما